Hírportálunkon látható volt Itt tart a "magyar" szórakoztatóipar címmel egy Blikk-hír alapján átvett Tel-Aviv 2-produkció, amelyben egy bizonyos Geronazzo Mária nevű pornókurva szerencsétlenkedik egy néger fickóval. Minthogy nekem a szexmunkás nagyi neve semmit sem mondott, beütöttem az egyik keresőprogramba, s az számos - gusztustalanabbnál gusztustalanabb - képet dobott ki róla, valamint a bulvárlapok vele foglalkozó írásait. E sajtóproduktumokat rögvest ajánljuk is a Szalai Annamária vezette médiahatóság szíves figyelmébe!


Egy bizonyos bulváros.hu oldal például arról értekezik, hogy az állítólagosan orál-gruppen szex műfajára specializálódott nagy szájú és torkú pornóproletár miként főz két gyermekének és férjeinek (sic.). S itt kezdődnek a vészes bonyodalmak...
Az internetes bulvárlap szerint a Hal a tortán című zseniális műsor egyik legutóbbi adásában frankfurti leves és "roma pecsenye" (sic!) volt a menü. No, ez a bizonyos "roma pecsenye" értelmezhetetlen nyelvünkben, illetve amennyiben mégis teszünk rá egy interpretációs kísérletet, úgy menten cigány holokauszt lesz belőle.
Tudniillik a magyarban van cigánypecsenye, s persze rajta kívül cigánykerék, cigányútra tévedt falat, cigányzene és még sorolhatnánk tovább, de ezen kifejezésekben egyszerűen nem használhatjuk a cigány helyett a roma szóalakot. A politikai korrektség néven elhíresült tudathasadásos állapot, no meg a nyelvi szabályok ismeretének hiánya szülte a "roma pecsenye" idétlen jelzős szószerkezetet. Még egyszer: a cigánypecsenye összetett szavunkkal jelzett gasztronómiai ínyencség az "cigánypecsenye", és nem más. Amennyiben viszont jelzős szerkezetként, tehát különírva áll, akár roma, akár cigány, azt jelenti, hogy olyan ételféleségről van szó, amely cigány ember húsából készült, abból sütötték. Íme a holokauszt-igenlés egy krematóriumos képzettársítással a maga pőre, arcátlan valóságában!
A bulváros.hu weboldal esete is mutatja, hogy a kényszeres, konformista megfelelni vágyás, túlkompenzálási szándék, illetve a nyelvi tudatlanság együttesen oda vezethet, hogy a szerzők pontosan azzal ellentétes asszociációt kelthetnek az olvasóban, mint ami eredetileg szándékukban állt. Hisz voltaképpen a tudatalatti személyiségrétegből felszökő egyfajta cigányirtási vággyal is összefüggésbe hozható a lap tudósítása.
Lipusz Zsolt – Kuruc.info