2016. május 30., hétfő, Janka, Zsanett, Vászoly napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
10:10 WC-t ülve használni képtelen "olasz fiú" vert halálra egy 17 éves német fiatalt Bonnban09:44 Tizenegy emberrel, köztük három serdülőkorúval végeztek ismeretlen fegyveresek Venezuelában09:25 Napi száz-százötven kerítésszaggató az átlag - az ENSZ migránssimogatói már sírnak Horgos és Röszke miatt09:13 Sikeres volt az alku a Likud és a Zsidó Otthon között, nincs válság az izraeli kormánykoalíción belül 09:09 HARCOS ruházat már 12 éve (x)08:56 Vona a nemzeti néppártosodásról08:49 A Turrialba nevű vulkán teszi elviselhetetlenné az életet Costa Rica egyes területein08:38 Ismét Vona Gábort választották a Jobbik élére - frakcióvezetői tisztségét Volner Jánosnak adja át08:31 Az iraki kormányerők megkezdték Fallúdzsa végső ostromát08:16 Közel háromszáz illegálist fogtak a hét végén07:57 Vásárlási utalványt raboltak az érdi kis csínytevők - az áldozat segítségére sietőre kést rántottak07:48 Halálos áldozatai is vannak a németországi viharoknak 07:29 Trump szerint jobban bánnak a bevándorlókkal, mint a veteránokkal 07:12 A Google szeme mindent lát, de ráadásul mindenre emlékszik is - így törölheti magát a keresőóriás memóriájából06:50 Ostobaságának áldozata lehetett egy krokodil által elragadott ausztrál nő
24 óra legolvasottabbjai

Extra ::

1942-es lapszemle: A jeruzsálemi főmufti berlini nyilatkozata


Reklám
A Mai Nap 1942. július 4. szombati számának egy híre:

Amin al-Husseini és Adolf Hitler
(Német Távirati Iroda) A jeruzsálemi főmufti pénteken a világsajtó képviselői előtt nyilatkozatot tett, amelyben a többi között ezeket nyilatkozta: – A német–olasz csapatok nagyszabású győzelmei nagy örömet keltettek az egész keleten, s kiváltképpen valamennyi arab nép körében.
Ezek a győzelmek fokozták minden arab szemében a csodálatot Rommel vezértábornagy lángeszű hadászata és a tengelyhatalmak kötelékeinek vitézsége iránt, mert e győzelmeket a közös ellenségek, Anglia és a zsidóság, valamint a bolsevizmus elleni harcban vívták ki. A bolsevizmus Irán megszállása után szomszédos lett az arab országokkal. (...) Valamennyi arab ország a brit imperializmus következtében sokat szenvedett és az ellen sokat küzdött. – A sok millió arab közül az arabföld egy kicsiny részében egymilliónyi arab nem félt Anglia és a zsidóság egyesült erejétől sem, hanem éveken át olyan állhatatosan és rettenhetetlenül harcolt ellenük, hogy ezzel kinyilvánította, hogy van arab nemzeti mozgalom. Ezzel egyszersmind érzékeny sebet ejtettek a brit birodalom tekintélyén, amely zsarnokságon és elnyomásom nyugszik.
Az arab nemzet, amely éppen úgy szenvedett, mint a tengelyhatalmak a versaillesi kényszerbékétől, és amely a szabadságért vívott harcban megszerezte a tengelyhatalmak csodálatát, az Egyiptomban előrenyomuló tengelyhaderőkben szövetséget lát, akik segítenek neki levetni láncaikat és megszabadulni ellenségeitől.
(Kuruc.info)

Reklám

 Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat

Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Jobbikos programok
További programokÖsszes jobbikos program
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2016 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready