2020. április 1., szerda, Hugó, Agád napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
07:43 Meghalt négy beteg, 525-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, minden megyében van koronavírusos07:32 Először volt hőhullám az Antarktiszon06:56 Több száz egyeddel ritkítja bölényállományát a Yellowstone Nemzeti Park22:55 Felhívta a mentőket azzal, hogy öngyilkos akar lenni, majd rájuk támadt - az ügyészség felfüggesztettel jutalmazná22:37 A háziorvosok nyílt levélben közlik Müller Cecíliával: nincs elég védőfelszerelésük22:32 Bulgária visszavonta a szájmaszkok kötelező köztéri viseléséről szóló rendeletet22:17 Idős rokkantnyugdíjast próbáltak kirabolni a cigányok - az utasok segítségnyújtás helyett csak szóltak nekik, hogy a purdékat a buszon felejtették22:07 Amerika átmeneti kormány létrehozását célzó javaslattal próbálkozik Venezuelában21:48 A koszovói alkotmánybíróság megsemmisítette a kijárási tilalomra vonatkozó kormánydöntést21:30 New Yorkban olyan magas a halottak száma, hogy hűtőkamionokban tárolják őket21:21 Törökország 90 ezer rabot tervez kiengedni a börtönökből20:58 Két héttel meghosszabbítja a leállást az esztergomi Suzuki20:48 Hogy ez nem Merkelnek jutott elsőként eszébe: Portugália állampolgárságot ad a sáskáknak a járványra hivatkozva20:34 A WHO továbbra is azt állítja, "nem bizonyított, hogy a tömeges maszkviselés potenciális előnnyel járna"20:12 Több mint nyolcszázzal nőtt a járványban elhunytak száma az elmúlt 24 órában Olaszországban
24 óra legolvasottabbjai

Extra ::

Jud Süss: Sajtószemle a filmről – 2. rész

Reklám

Győri Nemzeti Hírlap, 1941. március 6.

Jud Süss - részlet a filmből
Jud Süss (Levél a szerkesztőhöz.) 

A korabeli újság oldala az olvasói levéllel
Igen tisztelt Szerkesztő Úr!

A vonatkozó levél kiemelve
A hivatalban olvastuk, nem egyszer, ötször is elolvastuk a Jud Süss-ről írt ismertetését. A főnök úr is közénk állt, velünk együtt fejezte ki azt a magyar örömöt, hogy végre ott tartunk, hogy olyan sajtónk, olyan lapunk van, mely hangot ad minden tisztességes magyar ember érzéseinek és véleményének. Emlékszünk még arra az időre, mikor a liberálisok által magasztalt helyi sajtó élt. Ha most is élne, vajjon mit írt volna?

Jud Süss - Veit Harlan, rendező
Az egész hivatal nevében fogadja a Győri Nemzeti Hírlap magyaros köszönetünket a kritikáért. Ha pedig lesznek, akik bemennek a szerkesztőségbe, vagy írnak, kifogásolnak, azokat egyszerűen tessék kiszerkeszteni!
Tudjuk, hogy a lap terjedelme korlátozott, de engedje meg Szerkesztő Úr, hogy a filmről még írjak pár szót.
Az első: kövessen el mindent a két mozi, hogy prolongálni lehessen a filmet. Ha a Kék madár c. filmet lehetett sorozatosan adni, adják ezt is, nem kell félni, minden jegy elkel, hiszen a falukról is csapatosan jönnek be megnézni. Délután fél háromkor kellene már játszani, hogy vissza tudjanak utazni a falusiak.
A második: Dicséret a németeknek ezért a filmért. De hol vannak a magyar filmírók? Szirupos szerelmi történeteket már láttunk eleget. Milyen hatalmas filmet lehetne írni Egánról, a ruténföld titokzatosan szerencsétlenül meghalt apostoláról. És Solymosi Eszterről! Emlékszik ugye Szerkesztő Úr, milyen hatású volt nemrég egy matinén a költemény, mit róla szavaltak?

Jud Süss - Veit Harlan és Kristina Söderbaum - a rendező és felesége, a film főszereplője
Nekünk is voltak és vannak Jud Süsseink, Jud Krauszaink és Weiszeink. Mikor merjük már végre megírni ezeket is?
Főszerkesztő Úr, Önnel együtt és sokmillió magyar emberrel együtt ki fogjuk harcolni a szebb, magyarabb magyar jövőt. Akik nem tartanak velünk, azokra pedig figyelünk és vigyázunk! Vigyázunk, hogy bizonyos suttogóknak álmai ne teljesedjenek, vigyázunk, hogy a Süssek világa soha többé ne térhessen vissza!
Csak bátran, nyíltan tovább! Köszöntjük a mi sajtónkat!
Sok aláírás.
(Kuruc.info)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready