2019. augusztus 22., csütörtök, Menyhért, Zombor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:49 Venezuela nagykövetséget nyitott Észak-Koreában22:32 Ledózerolták egy vendégeire támadó albán éttermét22:10 Egy olasz ügyésznek "köszönhetően" partizándalokat énekelve vonultak le a hajóról a néger megszállók22:04 Boris Johnson Berlinben: vannak alternatív lehetőségek a tartalékmegoldás helyett21:45 Az Északi Áramlat 2-ről tárgyalt Maas és Lavrov Moszkvában21:08 Putyin megerősítette: fegyverkísérlet során történt a halálos baleset20:48 Az amerikai kormányzat engedélyezni fogja a migráns gyerekek korlátlan ideig történő fogva tartását20:01 A hivatalos adat szerint meghaladta a 25%-ot a migrációs hátterű lakosság aránya a németeknél - de a valóság rosszabb19:43 A Mazsihisz megköszönte a kormánynak, hogy fizette a belterjes játszadozásukat, és egyúttal jelezték: most már a zsidó sportközpont következik19:28 A jemeni húszik megint lelőttek egy amerikai kémrepülőt 18:52 Vádat emeltek a 45%-os Simonka ellen - pedig szegény fideszes csak elszenvedője az egésznek18:15 Így ünnepelt a Mi Hazánk augusztus 20-án18:14 Egyeztetést kezd a kormányalakításról a baloldali Demokrata Párt az Öt Csillag Mozgalommal17:49 Mexikóban egy bíró engedélyezte kokain "rekreációs célú" fogyasztását17:21 Trump: valakinek szembe kellett szállnia Kínával
24 óra legolvasottabbjai

Extra ::

Jud Süss: Sajtószemle a filmről – 2. rész

Reklám

Győri Nemzeti Hírlap, 1941. március 6.

Jud Süss - részlet a filmből
Jud Süss (Levél a szerkesztőhöz.) 

A korabeli újság oldala az olvasói levéllel
Igen tisztelt Szerkesztő Úr!

A vonatkozó levél kiemelve
A hivatalban olvastuk, nem egyszer, ötször is elolvastuk a Jud Süss-ről írt ismertetését. A főnök úr is közénk állt, velünk együtt fejezte ki azt a magyar örömöt, hogy végre ott tartunk, hogy olyan sajtónk, olyan lapunk van, mely hangot ad minden tisztességes magyar ember érzéseinek és véleményének. Emlékszünk még arra az időre, mikor a liberálisok által magasztalt helyi sajtó élt. Ha most is élne, vajjon mit írt volna?

Jud Süss - Veit Harlan, rendező
Az egész hivatal nevében fogadja a Győri Nemzeti Hírlap magyaros köszönetünket a kritikáért. Ha pedig lesznek, akik bemennek a szerkesztőségbe, vagy írnak, kifogásolnak, azokat egyszerűen tessék kiszerkeszteni!
Tudjuk, hogy a lap terjedelme korlátozott, de engedje meg Szerkesztő Úr, hogy a filmről még írjak pár szót.
Az első: kövessen el mindent a két mozi, hogy prolongálni lehessen a filmet. Ha a Kék madár c. filmet lehetett sorozatosan adni, adják ezt is, nem kell félni, minden jegy elkel, hiszen a falukról is csapatosan jönnek be megnézni. Délután fél háromkor kellene már játszani, hogy vissza tudjanak utazni a falusiak.
A második: Dicséret a németeknek ezért a filmért. De hol vannak a magyar filmírók? Szirupos szerelmi történeteket már láttunk eleget. Milyen hatalmas filmet lehetne írni Egánról, a ruténföld titokzatosan szerencsétlenül meghalt apostoláról. És Solymosi Eszterről! Emlékszik ugye Szerkesztő Úr, milyen hatású volt nemrég egy matinén a költemény, mit róla szavaltak?

Jud Süss - Veit Harlan és Kristina Söderbaum - a rendező és felesége, a film főszereplője
Nekünk is voltak és vannak Jud Süsseink, Jud Krauszaink és Weiszeink. Mikor merjük már végre megírni ezeket is?
Főszerkesztő Úr, Önnel együtt és sokmillió magyar emberrel együtt ki fogjuk harcolni a szebb, magyarabb magyar jövőt. Akik nem tartanak velünk, azokra pedig figyelünk és vigyázunk! Vigyázunk, hogy bizonyos suttogóknak álmai ne teljesedjenek, vigyázunk, hogy a Süssek világa soha többé ne térhessen vissza!
Csak bátran, nyíltan tovább! Köszöntjük a mi sajtónkat!
Sok aláírás.
(Kuruc.info)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready