Tisztelt Belügyminiszter Úr!
A Magyar Nemzet napilap 2012. július 7-én, szombaton megjelent számának Belföld rovatában jelent meg egy írás Tiltakoznak Romsics leantiszemitázása ellen címmel. A cikket Pilhál Tamás jegyezte. A cikk végén, attól elválasztva megjelenő kis tudósítás miatt írok Önnek, melyben szó szerint ez áll:
“Amerikaiakkal tárgyaltak. Az antiszemitizmus visszaszorításáról tárgyaltak az Egyesült Államok kormánytisztviselőivel az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) képviselői június 26. és július 2. között. A megbeszéléseken szóba került az amerikai szerverről üzemelő szélsőjobboldali portál, illetve a Jobbik a fiatalok körében tapasztalt térnyerése is. A két legnagyobb magyarországi zsidó szervezet szerint az önszerveződő zsidó közélet megteremtéséhez fontos a jogvédelmi és a szuverén önvédelmi intézmények megteremtése.”
A fenti hírt sok szempontból lehetne elemezni, de most csak az utolsó mondat nyomán felmerülő kérdéseimmel zavarnám Önt. Annál is inkább, mert az Ön feladat- és hatáskörét érinti. Kérdéseim tehát a következők:
Az állam rendfenntartó és erőszakmonopóliuma minden etnikum esetében érvényes, vagy csak az ilyen irányú magyar szerveződésekkel szemben? Gondolok itt a Magyar Gárdára, vagy a Szebb Jövőért Polgárvédelmi Egyesületre.
Ön hogy értelmezi a tudósításban szereplő “szuverén önvédelmi intézmények” fogalmát és lehetséges gyakorlati kivitelezését? A fentebb megnevezett magyar szerveződések a magyar törvények betartásával és a magyar állami szervekkel együttműködve végezné tevékenységét, ha hagynák. Amire nem mellesleg, tömeges igény mutatkozik az állampolgárok nagy részéről.
Mit gondol arról, hogy a magyarországi zsidóság felső vezetői az Egyesült Államok kormánytisztviselőivel, vagyis kormányával tárgyalnak a fent vázolt elgondolásaikról, terveikről? Nem a magyar kormánnyal és nem Önnel. Ha már a szuverenitás szóba került: mint vélekedik Ön Magyarország szuverenitásáról?
Végül engedjen meg egy utolsó, látszólag nem ide illő kérdést. A főváros kellős közepén, ahol a rendőrség rövid idő alatt elérhető, mozgósítható, mi szükség van egy Síp utcai bérház udvarán kihelyezett rendőrőrsre? Ön, biztos vagyok benne, tudja, miről beszélek. Miközben magyar falvak, tanyák ezreiben, sőt a főváros több kerületében rendőrt csak néha, mutatóban látnak. Akkor is már későn.
Sokad magammal várjuk megtisztelő válaszát.
Tisztelettel egy törvénytisztelő állampolgár:
Makai Tibor
Kelt.: Budapest, 2012. 07. 18.
(jobbik18.hu)