2020. március 30., hétfő, Zalán napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:40 Trump: a szaúdiak és az oroszok is megbolondultak22:32 Egyre többen próbálkoznak kiberbűnözéssel Magyarországon22:26 Betörtek a debreceni Református Nagytemplomba - imádkozni, majd rongálni22:16 Izraeli lap: Orbán a koronavírus-törvény megszavaztatásához Hitler 1933-as Felhatalmazási törvényéből merítette az ihletet21:58 "Romániában" már csak Hargita megyében nem regisztráltak fertőzöttet21:42 Az Egyesült Államokban folyamatosan nő a fertőzöttek és az elhunytak száma21:28 Ön szerint kötelezővé kellene tenni a szájmaszk viselését közterületen? - Voksolhat szavazásunkon21:12 Merkelhez még a koronavírusnak sincs gusztusa20:45 Csökkent az újonnan diagnosztizált betegek száma Olaszországban20:23 A WHO-álláspont továbbra is az, hogy aki nem beteg, ne viseljen maszkot19:57 Az amerikai gyógyszerfelügyelet engedélyezte maláriaellenes szerek Covid-19 elleni alkalmazását19:44 Netanjahu karanténba került19:27 Drámai pillanatok a SzektATV-n: sajnos nem jut minden családnak a 60 ezer forintos kéztisztító zseléből19:13 Bukarest már most azt nézi, kitől vehetne fel minél több hitelt18:55 Putyin: sikerült megelőzni a robbanásszerű terjedést, de további lépések kellenek
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus :: :: Hozzászólások

Az olasz forgatókönyv veszélyére figyelmeztette Putyint az új-moszkvai járványkórház főorvosa

Reklám

Az olasz forgatókönyv oroszországi megvalósulásának veszélyére figyelmeztette Vlagyimir Putyint az új-moszkvai Kommunarka község kórházának főorvosa, amikor az orosz elnök kedden felkereste az ottani kórházat, amely jelenleg a legtöbb új koronavírussal (SARS-CoV-2) fertőzött pácienst kezeli az országban.
Speciális maszkot és védőruhát öltve Putyin a kórtermeket is felkereste, és méltatta az ott tapasztalt szervezettséget.
Gyenyisz Procenko, a 40-es számú kórház főorvosa elmondta az elnöknek, hogy orvosi szempontból két forgatókönyv játszódhat le Oroszországban: a gyorsan lecsendesülő ázsiai vagy az egyre növekvő olasz. Hangsúlyozta: nagyon fontosnak tartja a második változatra való felkészülést a járvány fellángolása esetére.
Az orvos szerint Moszkva készül erre. Közölte, hogy kommunarkai kórház kész a 606 ágyából előbb 190-et, majd raktáron lévő további lélegeztető berendezések beállításával az összeset intenzív kezelésre alkalmassá tenni, és ezzel egy nagy reanimációs központtá alakulni.
Új-Moszkvában emellett egy több mint 500 férőhelyes új járványközpont is épül, amely áprilisban nyílhat meg.
Procenko egyébként az elmúlt napok során adott interjúiban úgy vélekedett, hogy a járvány megfékezése érdekében Moszkvában teljes karantént kellene elrendelni. Az orosz kormányzat több szinten is cáfolta, hogy ilyen tervei lennének.
Szergej Szobjanyin, Moszkva polgármestere, a koronavírus terjedése elleni küzdelem elleni kormányzati koordinációs tanács alelnöke egy az elnök részvételével megtartott tanácskozáson arra szólította fel az orosz városok és a régiók vezetőit, hogy "nehéz forgatókönyvekre" készüljenek fel.
Szobjanyin azt mondta Putyinnak, hogy két moszkvai koronavírusos beteg állapota súlyos, és mintegy félezer embert tartanak megfigyelés alatt fertőzés gyanújával. Mint mondta, a gyanú 80-90 százalékban rendszerint beigazolódik. Hangsúlyozta, hogy a betegek valós száma jelentősen magasabb a hivatalos számnál, ezért növelni fogják a tesztelések számát.
A polgármester közölte, hogy az illetékes intézmények növelni fogják a laboratóriumi vizsgálatok és a vírusfertőzés kezelésére alkalmas kórházi ágyak számát is. A moszkvai egészségügyi intézményeknek koronavírus-betegenként 200 ezer rubelig terjedő juttatást fognak kiutalni a szükséges kezelésekre a főváros egyészségügyi biztosítási alapjából.
Szobjanyin kezdeményezte, hogy a milliós lakosságú nagyvárosokban rendeljenek el karantént a 65 évnél idősebb lakosok számára. Ezt az intézkedést a fővárosban és Moszkva megyében csütörtöktől fogják bevezetni.
A kedden kiadott hivatalos adatok szerint az oroszországi fertőzöttek száma egy nap alatt 57-tel, 495 főre nőtt, s közel 60 százalékukat Moszkvában azonosították. Keddre a fővárosban meghalt a második koronavírusos beteg, egy 69 éves asszony. A boncolás megállapította, hogy a halált közvetlenül most sem a SARS-CoV-2 vírus, hanem végső stádiumba lépett rákbetegség okozta. Múlt héten egy másik fertőzött asszony vérrögleválás következtében halt meg. Az ismert gyógyultak száma 22.
Az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet szerint koronavírus-fertőzés gyanújával az országban jelenleg 93 677 embert tartanak megfigyelés alatt, aminek eddig összesen közel 150 ezer embert vetettek alá. Oroszországban mostanáig csaknem 186 ezer laboratóriumi szűrést végeztek el a koronavírus-fertőzés megállapítására.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready