Bezár!
2020. július 9., csütörtök, Lukrécia, Koppány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:25 Kaleta után a tápiósági pedofilnak sem kell nagyon aggódnia, áldozatai közelében maradhat14:05 Újabb rekord: Romániában meghaladta a 600-at az egy nap alatt diagnosztizált fertőzöttek száma13:45 Felfüggesztettet kapott a koronavírusos álhíreket gyártó "kattintásvadász"13:21 Tovább nőtt a cseh fegyverek és hadianyagok kivitele12:58 A belügyminiszter szerint erőszakos hatalomátvételi kísérlet zajlik Szerbiában12:34 A Mi Hazánk már tavaly követelte a most Kocsis Máté által emlegetett pedofil-adatbázist12:10 Lehet ennél betegebb? Szexuálisan bántalmazott gyermekeket segítő egyesület alapító tagja védi Kaletát: "ez nem abúzus"11:16 "Benettkének bekapta a bigáját" - cigánygyerekek elleni szexuális erőszakkal vádolnak egy volt rendőrt11:13 Figyelem, közeleg a kánikula! Így védekezz! (x)10:52 Dúró: az iskolaőrség csak felületi kezelés; képzés formájában sem jogos a kártérítési igény10:50 Meghalt két idős, krónikus beteg, tízzel nőtt a fertőzöttek száma10:40 A Facebok eltávolította Trump egyik korábbi tanácsadója és a brazil elnök fiainak fiókjait10:14 Freund Tamás: az Akadémia nemzeti intézmény, nem lehet ellenzékben09:52 Kötözős rablások és olasz meló - újabb rasszista rendőri intézkedésekre került sor09:04 Az SZDSZ-utódok megnyalták tíz ujjukat - "nácizmusról" való fantáziálgatás a PestiSrácok hasábjain
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus :: :: Hozzászólások

Az olasz forgatókönyv veszélyére figyelmeztette Putyint az új-moszkvai járványkórház főorvosa

Reklám

Az olasz forgatókönyv oroszországi megvalósulásának veszélyére figyelmeztette Vlagyimir Putyint az új-moszkvai Kommunarka község kórházának főorvosa, amikor az orosz elnök kedden felkereste az ottani kórházat, amely jelenleg a legtöbb új koronavírussal (SARS-CoV-2) fertőzött pácienst kezeli az országban.
Speciális maszkot és védőruhát öltve Putyin a kórtermeket is felkereste, és méltatta az ott tapasztalt szervezettséget.
Gyenyisz Procenko, a 40-es számú kórház főorvosa elmondta az elnöknek, hogy orvosi szempontból két forgatókönyv játszódhat le Oroszországban: a gyorsan lecsendesülő ázsiai vagy az egyre növekvő olasz. Hangsúlyozta: nagyon fontosnak tartja a második változatra való felkészülést a járvány fellángolása esetére.
Az orvos szerint Moszkva készül erre. Közölte, hogy kommunarkai kórház kész a 606 ágyából előbb 190-et, majd raktáron lévő további lélegeztető berendezések beállításával az összeset intenzív kezelésre alkalmassá tenni, és ezzel egy nagy reanimációs központtá alakulni.
Új-Moszkvában emellett egy több mint 500 férőhelyes új járványközpont is épül, amely áprilisban nyílhat meg.
Procenko egyébként az elmúlt napok során adott interjúiban úgy vélekedett, hogy a járvány megfékezése érdekében Moszkvában teljes karantént kellene elrendelni. Az orosz kormányzat több szinten is cáfolta, hogy ilyen tervei lennének.
Szergej Szobjanyin, Moszkva polgármestere, a koronavírus terjedése elleni küzdelem elleni kormányzati koordinációs tanács alelnöke egy az elnök részvételével megtartott tanácskozáson arra szólította fel az orosz városok és a régiók vezetőit, hogy "nehéz forgatókönyvekre" készüljenek fel.
Szobjanyin azt mondta Putyinnak, hogy két moszkvai koronavírusos beteg állapota súlyos, és mintegy félezer embert tartanak megfigyelés alatt fertőzés gyanújával. Mint mondta, a gyanú 80-90 százalékban rendszerint beigazolódik. Hangsúlyozta, hogy a betegek valós száma jelentősen magasabb a hivatalos számnál, ezért növelni fogják a tesztelések számát.
A polgármester közölte, hogy az illetékes intézmények növelni fogják a laboratóriumi vizsgálatok és a vírusfertőzés kezelésére alkalmas kórházi ágyak számát is. A moszkvai egészségügyi intézményeknek koronavírus-betegenként 200 ezer rubelig terjedő juttatást fognak kiutalni a szükséges kezelésekre a főváros egyészségügyi biztosítási alapjából.
Szobjanyin kezdeményezte, hogy a milliós lakosságú nagyvárosokban rendeljenek el karantént a 65 évnél idősebb lakosok számára. Ezt az intézkedést a fővárosban és Moszkva megyében csütörtöktől fogják bevezetni.
A kedden kiadott hivatalos adatok szerint az oroszországi fertőzöttek száma egy nap alatt 57-tel, 495 főre nőtt, s közel 60 százalékukat Moszkvában azonosították. Keddre a fővárosban meghalt a második koronavírusos beteg, egy 69 éves asszony. A boncolás megállapította, hogy a halált közvetlenül most sem a SARS-CoV-2 vírus, hanem végső stádiumba lépett rákbetegség okozta. Múlt héten egy másik fertőzött asszony vérrögleválás következtében halt meg. Az ismert gyógyultak száma 22.
Az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet szerint koronavírus-fertőzés gyanújával az országban jelenleg 93 677 embert tartanak megfigyelés alatt, aminek eddig összesen közel 150 ezer embert vetettek alá. Oroszországban mostanáig csaknem 186 ezer laboratóriumi szűrést végeztek el a koronavírus-fertőzés megállapítására.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready