Bezár!
2020. augusztus 7., péntek, Ajándok, Ibolya napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:06 Washington szankciókkal sújtotta Hongkong vezetőjét17:44 Még mindig nagy erőkkel oltják a tüzet a hajdúböszörményi fatelepen17:30 Százmilliárd dollár fölé kúszott a Facebook-zsidó vagyona17:01 Sámán, Petrovics és a nem létező Larisza - volt miről beszélnie Putyinnak és Lukasenkának16:38 Vasvillás-baltás szóváltás miatt tartóztattak le egy férfit16:12 Bemutatkozott a járványügyi bevetési egység15:51 Európában és Magyarországon is beköszönt a tartós hőség15:32 Libanoni elnök: nem kizárt, hogy a robbanást rakéta becsapódása okozta Bejrútban15:08 Megegyeztek a felvidéki magyar pártok14:39 Csak egy hírmondó maradt a Mauritánia partjainak közelében felborult migránscsónak után14:05 Nem ezt ígérték, de maguk helyett inkább munkájukat szakítják meg az olasz törvényhozók13:46 A Facebook nemzetbiztonsági kockázat: véleménydiktatúra-ellenes törvényjavaslatot nyújt be a Mi Hazánk12:39 Fosanban halálra ítéltek egy Ye Jianhui nevű kanadait12:36 Vakcinaverseny: a jövő héten bejegyzik az első orosz oltóanyagot12:25 Csak egy fegyverest sikerült elfognia az FSZB-nek Ingusföldön - igaz, a többi sem fog már robbantani
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus :: :: Hozzászólások

Gulyás: a teljes kijárási tilalom államcsődhöz vezetne

Reklám

Semmit nem lehet kizárni, de teljes kijárási tilalom sehol nincs, az az államcsődhöz vezető egyenes út lenne - mondta Gulyás Gergely miniszter a Bayer show-ban.
A Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnap este a szombaton két hétre a járvány miatt bevezetett bevezetett kijárási korlátozásról azt mondta: csak meghatározott, nyomós okkal lehet elhagyni a lakásokat, házakat. Nyomatékosan megkértek mindenkit, hogy maradjanak otthon, ha tehetik. Természetesen az élelmiszerboltok, gyógyszertárak, piacok, drogériák nyitva lehetnek, a munka, az alapvető szükségletek fedezése és az egyéni sporttevékenység továbbra sem tilos. A korlátozás két hétig, azaz húsvét szombatig fog tartani, a kormány akkor mérlegeli, hogy szükséges-e meghosszabbítani, további döntéseket hozni.
Bayer Zsolt kérdésére, miszerint előállhat-e olyan helyzet a fertőzöttség száma miatt, “az elvi eshetőség fennáll-e”, amikor a kijárási korlátozásból kijárási tilalom lesz, a miniszterelnökséget vezető miniszter azt válaszolta: elvileg természetesen semmit nem lehet kizárni, de teljes tilalom sehol nincsen. Ha teljes kijárási tilalom lenne, az ország megállna, senki nem tudna dolgozni, jövedelemhez jutni. Teljes kijárási tilalom még Olaszországban nincsen, az az államcsődhöz vezető egyenes út - hangoztatta Gulyás Gergely a műsorban.
De a korlátozások viszonylag szigorú szabályozások, ha továbbiakra lesz szükség, a kormány arra is készen áll, hiszen céljuk az emberi életek megmentése és a járvány terjedésének megfékezése - mondta a miniszter. A magyar a bajor szabályozásnál szigorúbb, mert van egy veszélyeztetett idős korosztály.
Bayer Zsolt felvetésére, hogy az ellenzék szinte minden nap “elkésett intézkedésekről” beszél a járvány vonatkozásában, Gulyás Gergely azzal reagált: ezek az adatok mind ellenőrizhetők, mind a veszélyhelyzet kihirdetésében, mind a határok lezárásában, mind gazdasági intézkedésekben és a kijárási korlátozás meghozatalában Magyarország az elsők között volt.
Gulyás Gergely szerint nem véletlen az, hogy míg ma már mindenhol ezer szám vagy tízezerszám vannak megbetegedések, addig Magyarországon háromszáz eset van, ahol a fertőzést kimutatták (pénteken vették fel a műsort, azóta magasabb a szám), de senki nem vitatja, mi sem, hogy ezeknek a számoknak a jelentősége ma már Magyarországon is és külföldön is másodlagos, “mert a látencia tizenötszörös”. De mivel ezt a számot mindenhol tizenöttel kell szorozni, a különbségek megmaradnak - mondta a műsorban.
Radikális gazdaságépítő lépésekre lehet majd számítani, ezen a kormány és a jegybank is dolgozik. Az EU ebben az évben a hiányszabályokat elengedte, de a kormány így is szeretné tartani a 3 százalékos hiánycélt, ha tudják - mondta Gulyás Gergely. Amikor oda jutnak, hogy a megbetegedések száma csökken, vagy amikor az életfeltételek és a munkafeltételek biztonságosan szavatolhatóak Magyarországon, akkor gazdaságélénkítő programot kezdenek. Ha valaki átmenetileg bajba kerül, azon segíteni kell, de nem segélyt, hanem munkahelyet, munkát kell biztosítani, és olyan vállalkozásokat támogatni, akik új munkahelyeket teremtenek a válság után. Segéllyel átmenetileg lehet segíteni, hosszú távon a szegénység fenntartása. De az a cél, hogy újra 4,5 millióan dolgozzanak - mondta Gulyás tegnap este.
(atv)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready