2020. május 31., vasárnap, Angéla, Villő, Zengő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:42 Emmi: júniustól a magánorvosok is csatlakoznak az EESZT-hez12:21 Újraindul Olaszország, de az egyidejű nyitás gondolatáért nem mindegyik tartomány rajong11:58 Koszovót és Szerbiát még a koronavírus sem békítette össze11:45 A második világháború óta példátlan a mozgósítás a négererőszak ellen 11:29 Benkő Tibor a Hősök terén koszorúzott11:06 Százezreket lopott egy ifjú páros Zalaegerszegen, de Keszthelyen véget ért a kalandjuk10:47 Kilenc év után szállított újra asztronautákat a fedélzetén amerikai űrhajó - először magáncég10:38 Több állatot öltek le az első negyedévben a vágóhidakon, mint tavaly10:05 Kisrepülő landolt egy háztetőben a németországi Langenhahnban09:30 Szlávik: egészségügyi dolgozók BCG-vakcinával újraoltásával vizsgálják a hatásosságát09:17 Torlódás Nagylaknál és Záhonynál08:57 Meghalt 2 idős, krónikus beteg, 3876-ra emelkedett a fertőzöttek száma08:36 Belgium kiállt a WHO mellett08:20 Júliusban indulnak a tengerparti üdülőhelyekre a charterjáratok07:59 Bűvös számot ért el a covidosok száma
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus, Videók :: :: Hozzászólások

Nem csak aranyhalat és papagájt, embert is sétáltatnak már bocskorék a kijárási tilalom alatt

Reklám

Meglehetősen furcsa eset miatt kellett eljárniuk a dél-romániai Gorj megye rendőreinek: egy 35 éves férfi vasárnap büszke léptekkel vonult végig Bumbești-Jiu város egyik utcáján, miközben egy másik, 45 éves férfit vezetett pórázon.
Az esetről készült felvétel tanúsága szerint a férfi nagyon beleélte magát abba a szerepbe, hogy ő éppen kutyát sétáltat, mivel különféle feladatok elvégzésére utasította „házi kedvencét”, többek között arra, hogy feküdjön a földre – ráadásul elég durván. Mindezt elősegítette, hogy a pórázon vezetett férfi is beleélte magát a szerepbe, miszerint ő éppen kutya: négykézláb kúszott, majd fenyegetően megugatta a produkciót lelkes nevetgéléssel honoráló közönséget.
A rendőrség az ügy miatt a társadalmi együttélés szabályainak megsértése és közbotrányokozás miatt mindkettejükre kétszáz lejes (kb. 15 ezer Ft) bírságot rótt ki.
Eközben a harmadik romániai kórház került teljes karanténba, egy másikban mindenki felmondott
A dévai sürgősségi kórház lett a harmadik Romániában, melyben teljes karantént rendeltek el. Vasárnap estétől a kórházat 14 napra teljesen lezárták, elviekben ebben az időszakban egyetlen új beteget sem vesznek fel, senkit nem engednek ki. A kórházban már a múlt héten megjelentek az első hírek arról, hogy az egyik onkológus koronavírus-fertőzött lehet, de az időközben menesztett kórházigazgató hétfőn nem tudta még megerősíteni, hogy pontosan hányan fertőződtek meg a kórházban. Eddig tizenhárom páciens tesztje lett pozitív és öt orvos eredményére várnak, állította a kórházigazgató, a sajtó viszont biztos forrásokból tudni véli, hogy mind az öt orvos fertőzött.
A bukaresti Gerota kórház és a suceavai kórház mellett a dévai a harmadik, amelyet teljesen lezártak. Suceaván a legsúlyosabb helyzet, a legutóbbi közlések szerint 306 beteg közül 206 tesztje lett pozitív. Nem elég, hogy a kórházban teljes káosz uralkodik, a hatóságok most azért is nyomozást indítottak, mert az alkalmazottak lopják a fertőtlenítőszereket, orvosi maszkokat, kesztyűket.
A Bihar megyei Élesden is problémák léphetnek fel: 20 orvos került otthoni karanténba miután az egyik páciens elhallgatta, hogy érintkezett külföldről hazatért családtagokkal. A súlyos állapotban lévő férfit Nagyváradon ápolják.
Más kórházakon más probléma miatt nagy a nyomás, az Argeș megyei Mioveni kórházában, melyet alig egy éve adtak át, minden orvos felmondott, miután megtudták, hogy koronavírusos eseteket is el kell látniuk. Arra hivatkoznak, hogy nincs ehhez megfelelő felszerelésük. A kórház vezetősége három felmondást fogadott el, a többi még elbírálásra vár. Az igazgató szerint jelenleg mindössze 60 orvosi köpennyel rendelkeznek, semmi más védőfelszerelés nincs a kórházban.
Raed Arafat, az országos vészhelyzeti felügyelőség vezetője vasárnap este arra hívta fel a figyelmet, hogy egy kórházi kezelésre szoruló páciens beutalásának megtagadása bűntettnek minősül. Egy rendelet értelmében az állami egészségügyi intézmények alkalmazásában álló egészségügyi személyzet – főorvosok, szakorvosok, rezidensek, kisegítő személyzet, továbbá a felsőfokú végzettséggel rendelkező más egészségügyi alkalmazottak – áthelyezhetők olyan egészségügyi intézményekhez, ahol személyzethiánnyal küzdenek, és a szükségállapot ideje alatt nem tagadhatják meg az áthelyezést. A megyén belüli áthelyezéseket a prefektus rendeli el, a más megyékbe történő áthelyezésekről az erre kijelölt államtitkár dönt majd.
44 halott
Egy szatmári férfi a koronavírus 44. romániai áldozata, legalábbis hivatalosan. A Suceava megyei adatok pontos ismerete nélkül nem lehet tudni, hány haláleset történt.
A Stratégiai Kommunikációs Csoport hétfői tájékoztatása szerint a járvány kezdete óta 1 952 személy fertőződött meg koronavírussal, az elmúlt 24 órában 192 fertőzöttet diagnosztizáltak. A gyógyultnak nyilvánított páciensek száma jelenleg 180, a legtöbben Bukarestben (85) és Temesváron (55) épültek fel. Az új fertőzöttek 1 és 90 év közöttiek. Az intenzív osztályokon 53 beteget ápolnak koronavírussal, 33 beutaltnak az állapota súlyos, a többieké változatlanul jó.
Románia területén 9 464 személy van intézményes karanténban, 124 235 személy pedig otthoni elkülönítésben tartózkodik, hatósági ellenőrzés alatt. A járvány kezdete óta péntekig 23 103 tesztet végeztek el, ebből 1500-at magánlaboratóriumban.
(Főtér.ro nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready