2020. május 29., péntek, Magdolna, Léna napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:34 Nem akasztják fel a szoba falára a négerboldogító Picasso-mázolmányt22:12 Az Egyesült Államok megszüntet minden kapcsolatot a WHO-val 21:55 Harmincnégy embert jelentett fel a cigányőrség 21:35 Négerlázadás zajlik több amerikai nagyvárosban: Minneapolis lángokban, a "gyászolók" felgyújtottak egy rendőrőrsöt is21:23 A bajor kormányfő nem kért a koronavírus-ellenszerből20:54 A pakisztáni hadsereg lelőtt egy drónt Kasmír fölött20:41 Olaszország a tartományok közötti határok egyidejű megnyitását tervezi20:05 Eltemették Szőcs Zoltán irodalomtörténészt, újságírót19:33 A lett televízió jövő évtől nem sugároz többé a nemzeti kisebbségek nyelvén adásokat19:04 Hatvanöt százalékos Putyin támogatottsága18:36 23 elfogatóparancs volt révbényben az évekig sikeresen bujkáló "S." Tibor ellen 18:20 "Gyümölcsös lélegeztető" miatt kattant a Bosznia-hercegovinai Föderáció miniszterelnökén a bilincs18:02 A Facebook-posztmester újra "fordítva van bekötve"17:49 Politikai némaságra ítélt egy ellenzéki vezetőt a tanzániai bíróság17:32 Gaudi: nem létező szabálysértésekre hivatkozva tettek feljelentéseket a tegnap túlbuzgólkodó rendőrök
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus :: :: Hozzászólások

Bulgáriában nyitva lesznek a templomok húsvétkor

Reklám

A koronavírus-járvány ellenére Bulgáriában nyitva lesznek a templomok húsvétkor, mert sok az elcsüggedt ember - jelentette be csütörtökön az ország miniszterelnöke.
Bojko Boriszov ugyanakkor arra kérte a lakosságot, hogy inkább maradjon otthon, és ott imádkozzon.
"Nehéz döntés volt, de állok a bírálóim elé. A püspökök azt mondták nekem, hogy sok a nekikeseredett hívő, ezért egyszerűen nem zárathattam be a templomokat" - mondta Boriszov sajtótájékoztatóján.
Mladen Marinov belügyminiszter közölte, hogy a templomok körül a rendőrség fokozottan ügyel majd a rendre és arra, hogy a hívek kellő távolságot tartsanak egymástól.
A nagyobb templomok szertartásait élőben fogja közvetíteni a bolgár köztévé.
Az ortodox egyház tudatta, hogy ezúttal nem oszt fűzfaágakat, ami szokása virágvasárnapokon, és lemondását erről "nem kis kompromisszumnak" minősítette.
A balkáni ország közösségi médiájában az egyházat sok bírálat éri amiatt, hogy a járvány ellenére nyitva vannak imaházai, engedi, hogy a hívek ikonokat csókolgassanak a templomokban, és egyetlen kanálon közösködjenek úrvacsoránál, áldozásnál.
Bulgáriában a járvány miatt elrendelt szükséghelyzetet május 13-ig meghosszabbították, és megtiltották, hogy kettőnél több felnőtt együtt legyen. Csütörtöki adatok szerint a ragálynak eddig 611 bizonyított fertőzöttje van és 24 halottja.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready