Bezár!
2020. augusztus 9., vasárnap, Emőd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:32 A jéghegy csúcsa: 600 millió felett kasszíroz a legéhesebb végrehajtóparazita16:55 A jövő héten is maradnak a 30 fok körüli maximumok16:20 Többen meghaltak az ítéletidő miatt Görögországban15:49 Lemondásra szólította fel a libanoni kormányt a maronita keresztények pátriárkája15:17 Forgalomcsillapítási mintaprojektnek keresztelték el a legújabb autósszívatást Geriék14:59 Szóváltó "fiatalok" törték be a szombathelyi kézilabdaedző orrát14:43 Három belga tengerparti város nem engedi be az egy napra érkező fürdőzőket13:54 Nagaszaki: Japán egyetért az atomfegyverek betiltásával, de az USA szövetségeseként nem csatlakozik az ENSZ-egyezményhez13:14 Valószínűleg ez volt az idei nyár legmagasabb hőmérséklete12:43 Érdi gyilkosság: két csavargónak nem tetszett az áldozat viselkedése, de "lerendezték" az ügyet12:26 Már a kormányülés napirendjéről sem tudott megállapodni Bibi és Beni12:01 Egy ünnepségre meg nem hívott családtag okozta Csehország egyik legtragikusabb lakóháztüzét11:43 Vízirendészeti vezető: a Balaton Európa legbiztonságosabb tava11:25 Fajtájához méltó módon próbált ruhát vásárolni ez a két cigány11:08 112 ezer dollárért kelt el egy pedofil kesztyűje
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus :: :: Hozzászólások

Izraelben a gazdaság érdekében enyhítenek a korlátozásokon, hiába romlik a járványhelyzet

Reklám

Izraelben bizonyos könnyítéseket hoznak a korábban elrendelt korlátozásokon a koronavírus okozta járvány közepette, noha a kormány ezt ellenzi, mert a helyzet romlóban van - jelentette hétfőn a sajtó.
A tájékoztatás szerint egy parlamenti különbizottság elrendelte az edzőtermek és uszodák megnyitását, noha a kormány alig egy hete adott utasítást a bezárásukra, hogy megakadályozza a járvány második hullámának erősödését. A bizottsági vita akörül éleződött ki, hogy ebben a helyzetben helyes-e ez a döntés, de a tagok többsége arra jutott, hogy a zárva tartás gazdasági kihatása súlyosabb dolog, mint az ezeken a helyeken elkapható fertőzések viszonylag alacsony száma - írta a Times of Israel internetes honlapja.
A bizottság ugyanakkor fenntartotta a bárok és éttermek vendéglátási lehetőségeinek a korlátozását.
Izraelben a lakosság egyaránt aggódik a járvány gazdasági következményei, illetve a fertőzés terjedése miatt, miközben 85 százalékos többség kérdésesnek tartja a kormány járványellenes stratégiájának a helyességét, legalábbis a Kan közszolgálati rádióban hétfőn közzétett felmérés szerint.
A megkérdezettek egyharmada azt is mondta, hogy gondjai vannak havi kiadásainak fedezésével. A munkanélküliség a járvány előtti 4 százalékról 20 százalék körülire emelkedett, így mintegy 850 ezer izraelinek nincs munkája.
Izraelben a társadalmi érintkezési szabályok korlátozásának fokozatos enyhítése után júniusban megugrott az új fertőzéses esetek száma, meghaladta a napi ezer főt, és hétfőn az egészségügyi hatóságok már 1200 észlelt új fertőzöttről adtak hírt a tájékoztatást megelőző 24 óra alatt. A kormány elismerte, hogy a fejleményeket látva az enyhítések túl gyorsak voltak.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready