A rendkívüli járványhelyzet meghosszabbításáról döntött a bolgár kormány a koronavírus-fertőzöttek számának növekedése miatt.
A rendkívüli járványhelyzet július 31-ig történő meghosszabbítására vonatkozó döntést szerdán ismertette a kormány sajtószolgálata, és közölte: célja, hogy meghozhassák a betegség terjedésének korlátozásához, az állampolgárok életének és egészségének megvédéséhez elengedhetetlen intézkedéseket.
Bulgáriában az elmúlt 24 órában 234 új fertőzöttet jelentettek, 75-tel többet, mint az előző napon, és összesen 4885 tesztet végeztek el - közölte szerdán az egészségügyi minisztérium hírportálja. Hivatalos adatok szerint az igazolt fertőzöttek száma 7645-re nőtt, közöttük 536 egészségügyi dolgozó van. Az elmúlt napban hét beteg hunyt el, a halálesetek száma így 283-ra nőtt. A SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19-betegségből eddig 3663-an gyógyultak meg. Ötszázötvenegy beteget ápolnak kórházban, közülük 27-et intenzív osztályon.
Múlt csütörtökön ismét szigorítottak a korlátozásokon Bulgáriában. Az egészségügyi minisztérium úgy döntött, hogy bezáratja az éjszakai szórakozóhelyeket és a beltéri diszkókat, illetve nem engednek közönséget sporteseményekre, és 30 főben szabták meg az összejövetelek felső létszámkorlátját.
Az országban március 8-án észlelték az első koronavírusos eseteket. Március 13-tól rendkívüli állapotot rendeltek el, amely május 14-ig volt hatályban. Azóta rendkívüli járványhelyzet van érvényben, amelyet először június végéig, majd most július végéig meghosszabbítottak.
(MTI)