Bezár!
2021. április 18., vasárnap, Andrea, Ilma, Uzon napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:54 102 éve alakult a Rongyos Gárda16:28 Diplomatakeringő: Csehország elvárja a szolidaritást szövetségeseitől16:12 Az oroszok kiszállnak a Nemzetközi Űrállomásból - sajátot hoznak létre15:43 Gumilövedékes szóváltás Jászapátiban14:35 Lukasenka azt állítja, meg akarták ölni a családjával együtt14:19 Félő, hogy demokrata jelölt nélkül kell tartani a szíriai elnökválasztást13:51 A szemkilövető pártja ezt is jobban tudta volna13:05 A görögök nem féltek az ajándékot hozó zsidóktól12:31 Galgóczi: javulnak a járványügyi adatok 12:14 Az iráni elnök nem szeretné, ha egy tábornok lenne az utóda11:48 BKK: hétfőtől a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a járatok11:31 12 milliárd euróba került a Bundeswehr afganisztáni bevetése - lassan kivonják őket, és visznek haza afgánokat is11:13 Elég lehet egyszer oltani a gyógyultakat, és lehet keverni az oltóanyagokat - de sok a kérdőjel10:58 Földvita afgán módra: egy család nyolc tagját gyilkolták meg az esti ima közben10:37 Szerbiában egyúttal oltást is lehet igényelni az utazások lefoglalásakor
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus :: :: Hozzászólások

Nem hisznek Kínának: új vizsgálatot akar a járvány eredetéről tudósok nemzetközi csoportja

Reklám

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és Kína közös vizsgálata a Covid-19-ről nem adott hiteles válaszokat arról, hogyan kezdődött az új koronavírus-járvány, és szükség van egy precízebb vizsgálatra Peking részvételével vagy anélkül - közölte szerdán egy nemzetközi tudóscsoport.
A WHO és Kína által múlt héten bemutatott közös tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a Covid-19 betegséget okozó SARS-CoV-2 vírus "nagy valószínűséggel köztes állaton, denevéren, esetleg más Kínában és Délkelet-Ázsiában élő vadállaton keresztül került emberre", és kizárta annak lehetőségét, hogy laboratóriumból szabadult volna ki.
Nyílt levelében 24 európai, amerikai, ausztrál és japán tudós úgy vélekedett, hogy a tanulmányt "megterhelte" a politika.
"A kiindulópont az volt, hogy találják meg a szükséges kompromisszumot, amivel Kína rávehető a minimális együttműködésre" - mondta Jamie Metzl, az Atlanti Tanács agytröszt kutatója, a levél megfogalmazója. Levelük szerint a tanulmány következtetései egy kiadatlan kínai kutatásra alapulnak, miközben "hozzáférhetetlenek voltak kritikus feljegyzések és biológiai minták".
Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója a múlt héten azt mondta, hogy Kína visszatartotta az adatokat.
Liang Van-nian kínai Covid-19-szakértő cáfolta ezt és kizárta a további közös vizsgálódást Kínában, mondván, más országokra kell összpontosítani.
Metzl úgy vélte, hogy a világnak a B-tervhez kell fordulnia, és vizsgálatot végezni "a lehető legmódszeresebb úton" Kína részvétele nélkül.
Metzl szerint Kínának fel kell tárnia információit, amelyek lehetővé teszik a laboratóriumi eredet cáfolatát. "Kínának vannak adatbázisai arról, milyen vírusokat tárolnak, vannak laboratóriumi feljegyzések az ott folyó munkákról" - hangoztatta.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready