2021. június 24., csütörtök, Iván, Bajnok, Levéd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:25 Rutte: Magyarországnak térdre kell ereszkednie - nincs is keresnivalójuk az EU-ban16:16 Orbán Brüsszelben: én küzdöttem a homoszexuális fickók jogaiért is, de ez a törvény nem erről szól16:05 Bármennyire "pozitív színben tüntetné fel" Dél-Afrikát, nem igaz a tízes ikrek története - a nőt bedugták egy pszichiátriára15:52 A Mi Hazánk 7 programpontja a gyári dolgozók védelmében15:33 Kreml: tudatos provokációt követett el a brit romboló a Fekete-tengeren - ha megismétlődik, a célpont bombázását sem zárják ki15:07 Schiffer András legyőzte Czeglédy Csabát14:53 Ritkán kerül víz közelébe a cigány, de még akkor is magyarra támad14:41 Elszámoltatás helyett: gyurcsányozós békemenetet tartanak október 23-án a Fidesz álciviljei14:32 Kokainnal is kereskedett a pénzügyőr törzszászlós13:42 Tisztelet, Magyarország, le a kalappal! - A román sportsajtó mágikusnak nevezte a magyar válogatottat13:21 A törököket is "érzékenyítené" az Európa Tanács devianciaügyi biztosa - nem fog menni13:07 Ismerőseitől milliókat kicsaló szegedi ügyvéd ellen emeltek vádat12:50 Nem kell maszk a belső terekben, védettségi igazolvány nélkül strandolhatunk12:37 Az amerikai igazságügyi minisztérium több tucatnyi Iránhoz kapcsolható weboldalt foglalt le12:16 Országos tűzgyújtási tilalom lépett életbe
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus :: :: Hozzászólások

Románia és Erdély minden megyéje "zöld zónába" került, tovább enyhülnek a korlátozások

Reklám

Románia valamennyi megyéje és Bukarest is a "zöld zónába" került kedden a koronavírus-fertőzések térképén, vagyis az utóbbi két hétben regisztrált új fertőzéseknek a lakossághoz viszonyított aránya már sehol sem lépi túl a másfél ezreléket, az országos átlag pedig kevéssel haladja meg az egy ezreléket.
Utolsóként a főváros és Kolozs megye került a küszöbérték alá, amely a hatályos szabályozás szerint a járványügyi korlátozások további enyhítését teszi lehetővé. A másfél ezrelékes fertőzési ráta alatti településeken a színházak, koncerttermek, mozik és a zárt térben működő vendéglők kapacitásuk 50 százalékát kihasználva fogadhatnak vendégeket (a sárga zónában engedélyezett 30 százalék helyett).
A román miniszterelnök keddi sajtóértekezletén egyértelműen az oltáskampány sikerének nevezte a járvány megfékezését a legmagasabb fertőzési arányokat produkáló nagyvárosokban. Florin Citu azt hozta fel érvként, hogy a lakosság átoltottságán kívül semmi más nem változott az utóbbi hónapban, ami magyarázatul szolgálhat a fertőzési adatok csökkenésére.
Citu azt ígérte, hogy a korlátozások június elsejétől esedékes fokozatos feloldásánál az ország egészére érvényes intézkedéseket fogadnak el, függetlenül az egyes települések járványügyi mutatóitól. Korábban felmerült, hogy a lazítást mindenütt az átoltottsági arányhoz kössék, ahogyan eddig a korlátozásokat a fertőzési rátához kötötték.
A múlt héten beharangozott, a beoltottakra érvényes könnyítéseken kívül - amelyekkel az oltás beadatására próbálják ösztönözni az ingadozókat - Citu kedden a lakodalmakat hozta szóba. Azt mondta: tudomása van arról, hogy megközelítőleg negyedmillió ilyen eseményt halasztottak el Romániában a járványügyi korlátozások miatt, de azt ígérte, június elsejétől a bukaresti kormány meg fogja találni a megoldást arra, hogy lakodalmakat és keresztelőket is meg lehessen tartani.
Citu felhívta a figyelmet, hogy addig a beoltottak számának el kell érnie az ötmilliót.
Az oltási kampányt koordináló bizottság (CNCAV) keddi sajtóértekezletén bejelentették: hogy az utóbbi három napon (amióta mindenütt oltanak regisztráció nélkül) csaknem százezer ember jelentkezett előjegyzés nélkül, hogy beoltassa magát, így naponta mintegy harminc százalékkal több jelentkezőt immunizáltak, mint ahánynak internetes előjegyzése volt.
Bukarestben, ahol a péntek délutántól hétfő reggelig tartó, non stop oltási maraton alkalmával több mint 20 ezer jelentkezőt oltottak be, a 34 százalékot közelíti a felnőtt lakosság átoltottsága, Kolozsváron pedig már meghaladta a 40 százalékot. Országos szinten azonban még csak a felnőtt lakosság 22,8 százaléka kapott legalább egy adag oltást, illetve 15 százaléka mindkettőt.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready