2021. június 21., hétfő, Alajos napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:53 Kaleta futni hagyását is felhozta az ügyvéd a győri fideszes pedofil védelmében16:16 Az orosz flotta repülőgéphordozó-harccsoport megsemmisítését gyakorolta Hawaii irányában15:55 Gyermeket megkínzó rablót ítéltek 12 év fegyházra Tatabányán15:36 Új iráni elnök: a rakétaprogram nem képezheti alku tárgyát15:08 "Szerelemféltésből" gyilkolhatott a szegedi gyógyszerész - tette után magát is agyonlőtte (18+)14:44 Tudnak szorgalmasak lenni a kormány erőforrásai - legalábbis akkor, ha egy retró Ladát kell szétvágni14:26 "Transznemű" súlyemelőt nevezett Új-Zéland az olimpiára - férfiként sikertelen volt, most szörnyként próbál érvényesülni a nők között14:02 Két évre eltiltották Sidi Pétert13:45 Már megint Niedermüller - ezúttal a buziszínű stadion miatt hálálkodik a gyurcsányista zsidó13:18 Ennyit adózott Orbán, Szijjártó és Rogán - Novák Katalin javítást kér12:41 Végrehajtó vasalta be Bayer Zsolton a Hadházynak járó sérelemdíjat12:18 Deschamps jobban örül a döntetlennek a győzelemnél11:55 Féltékenyek éjszakája: orrtörés és késelés is volt11:43 Megvonta a bizalmat a svéd parlament a miniszterelnöktől11:30 Tanulmányok az 1943-as Magyarság Évkönyvből (VI. rész) - Dr. Ráttkay R. Kálmán: Európa politikai története 1942-ben
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus :: :: Hozzászólások

Tanultak az auschwitzi esetből: Romániában nem egyszerre, hanem "csak" naponta több mint száz halálesettel "korrigálják" a statisztikát

Reklám

Romániában naponta több mint száz korábban történt halálesettel "igazítják ki" a hivatalos Covid-statisztikát: az utóbbi két hétben végzett korrekciók nyomán csütörtökig több mint ezerrel emelkedett a koronavírus-járvány áldozatainak száma, miközben a fertőzések üteme továbbra is lassul.
Zoom
Négymillióból másfél - (fordított) auschwitzi módszerrel valamivel feltűnőbb lett volna a "kiigazítás"
Elsőként Vlad Voiculescu volt egészségügyi miniszter beszélt nyilvánosan arról, hogy jelentős eltérés van a közegészségügyi intézet adataira épülő "hivatalos" és a kórházak közvetlen bejegyzéseit összesítő minisztériumi adatbázis között. A kormányfő által elrendelt, és a múlt hónapban lezárult vizsgálat igazolta, hogy a kórházak márciusig hétezerrel több Covid-halottat vezettek be saját rendszerükbe, mint amennyi a közegészségügyi hatóság nyilvántartásába is bekerült.
Voiculescut egyébként éppen önfejűsége és a kormányt kínos helyzetekbe hozó, a kormányfővel előre nem egyeztetett "leleplezései" miatt menesztették.
Azt azóta sem tudni, hogy a "nagyobbik" adatbázisban vannak-e átfedések, vagyis ugyanazt a halálesetet több kórház is beírta-e a rendszerbe, a stratégiai kommunikációs törzs jelentéseiből csak az látszik, hogy a közegészségügyi intézet ellenőrzéseket végez és két hete elkezdte a hivatalos adatbázis kiigazítását.
Azóta egyre növekszik a "kiigazítások" ritmusa, amely az utóbbi három napon már a százat is meghaladta. Kedden például 256 bejegyzéssel "korrigálták" a statisztikát, így megdőlt a 24 óra alatt bejegyzett halálesetek eddigi rekordja.
Eddig 1057 korábban - többnyire még tavaly - bekövetkezett elhalálozást vezettek be utólag a Covid-statisztikába, így a 19,3 milliós Romániában, ahol 1 millió 79 ezer fertőzést diagnosztizáltak, immár 31 531 halálesetet tulajdonítanak a hatóságok a koronavírus-járványnak.
A fertőzések üteme azonban lassul, és a napi halálesetek valódi száma is csökkenő tendenciát mutat.
(MTI nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready