A Mi Hazánk egyedüli pártként jelenlétével is támogatta a miskolci egészségügyi dolgozóknak a kötelező Covid-oltások ellen szervezett demonstrációját. Álláspontunk, hogy senkinek ne legyen kötelező a vakcinák felvétele, és ezért senkit ne diszkriminálhassanak. Úgy tűnik, hogy a Fidesz és a balliberális tömb itt is kéz a kézben jár, hiszen hiába volt kormánykritikus az esemény, sem a városvezetésből, sem az általuk irányított médiától nem jelent meg senki. Alább folytatódik a Mi Hazánk közleménye.
A tervek szerint felszólalni akaró egészségügyi dolgozók némelyike névtelen telefonhívást kapott, amelyben megfenyegették – úgy merjen felszólalni, hogy annak következményei lesznek. Ezért az ő mondanivalójukat dr. Fiszter Zsuzsanna, jogász, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjelöltje tolmácsolta a jelenlévőknek. Az egészségügyben hivatástudat kell, hogy az emberek biztonságban érezzék magukat kiszolgáltatott helyzetükben, és nem kötelező Covid-vakcina, ez a rendelet ugyanis az egészségügyi dolgozók alkotmányos jogait sérti, sőt tartósan fennálló, súlyos alapjogsérelmet is megvalósít.
Elfogadhatatlan,hogy bizonyos munkahelyeken kötelező lesz az oltás, inkább az oltások valódi következményeiről kellene beszélni! Mindenki maga dönthessen a sorsáról, korrekt tájékoztatás után! Aki a vírus kockázatától jobban fél, az magát beoltathatja, de bármilyen erőltetés vagy diszkrimináció elfogadhatatlan. A Mi Hazánk határozott álláspontja, hogy senkinek se legyen kötelező a Covid-vakcina! Az ellenállás az egyetlen esélyünk a szabad életért! - írja dr. Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom végrehajtási és hitelügyi szakpolitikusa, a párt országgyűlési képviselőjelöltje és Szajlai János, a Mi Hazánk Mozgalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezője, választókerületi elnök, a párt országgyűlési képviselőjelöltje.