Zacher Gábor már a Reggeli stúdiójába is maszkban érkezett, és másokat is arra buzdít, hogy zárt terekben kezdje el ismét hordani – írja lerlkesen az RTL.hu.
A koronavírus-fertőzések száma nagyon megugrott az elmúlt hetekben, ezért Zacher Gábor mindenkinek azt tanácsolja, hogy zárt terekben kezdje el ismét hordani a maszkot.
A hatvani kórházban napi 7-8 covid pozitív beteg kerül hozzánk, ami az ottani beteglétszámhoz viszonyítva elég sok. Közülük mindennap legalább egyet fel kell venni az osztályra. Nem azért, mert a covidfertőzés olyan súlyos, hanem az egyéb betegségei mellett veszélyes lehet
– mondta a szakértő, aki nemrég – a negyedik oltása után – maga is elkapta a vírust, de nagyon enyhe tünetekkel vészelte át, csupán az orra folyt.
 
 
Minél többször esünk át a fertőzésen, annál enyhébb lesz a betegség lefolyása, de Zacher Gábor arra figyelmeztet, hogy a sportoláshoz az enyhébb tünetek után is csak óvatosan térjünk vissza, inkább várjuk ki a két hetet.
Zacher Gábor jósolni ugyan nem mert, de az adatok alapján szerinte az látszik, hogy ősszel újabb hullám várható, kérdés, hogy ez lesz-e akkora, mint az előző. Ráadásul most jönnek a nagy fesztiválok, amik ugyan nem zárt térben zajlanak, de amikor nagyon sok ember kis helyen összezsúfolódik, a maszkviselés mindenképp fontos lenne.
A szakértő szerint „van még elég betű a görög abécében”, újabb variánsokra is számítani lehet, hiszen Ázsiában és Afrikában bőven vannak még országok, ahol rendkívül alacsony, mindössze 10% körüli az átoltottság.
Zacher Gábor mindenkit arra biztat, hogy adassa be magának a harmadik oltást, ha még nem tette. A rizikócsoportba tartozóknak, időseknek, krónikus betegeknek pedig a negyediket is ajánlja.
Korábban írtuk: