Egy férfi sportoló újabb "női" országos rekordot állított fel a kanadai erőemelésben – írja az OutKick.
"Anne" Andres – egy férfi, aki "nőként azonosítja magát" – vasárnap első helyezést ért el a Kanadai Erőemelő Szövetség bajnokságán.
Andres egy kanadai "női" országos rekordot és egy nem hivatalos "női" erőemelő világrekordot is felállított...
Eközben Ukrajna sem akar lemaradni: "transznemű" amerikai a védelmi erők szóvivője
Az amerikai transznemű "Sarah" Ashton-Cirillo lett az ukrán védelmi erők egyik új szóvivője – számolt be róla a Kyiv Post. (És említi legújabb tanulmányában munkatársunk, Csonthegyi Szilárd is.)
Mielőtt Ukrajnába érkezett volna, Ashton-Cirillo az Egyesült Államokban pénzügyi elemzőként és újságíróként is dolgozott, majd tavaly csatlakozott az ukrán erőkhöz, kezdetben a harctéren is feltűnt. Februárban megsérült Bahmut közelében, ezt követően a kommunikációs munkát kezdett végezni.
Az ukrán portál szerint Ashton-Cirillo vezeti a területi védelmi erők új, angol nyelvű, az Oroszország gyűlöli az igazságot című projektjét, amely az amerikai és európai hallgatóságnak szól, és célja az orosz propaganda ellensúlyozása.
Az El País angol nyelvű spanyol napilap azt írta májusban a "transznőről" – magyarul elmebeteg férfiről – , hogy ő az ukrán propaganda egyik legjelentősebb hangja többek között vehemenciája és "egyedülálló profilja" miatt.
Ashton-Cirilli akkor arról beszélt a lapnak, hogy azért érkezett Ukrajnába, mert úgy érezte, "harcolnia kell a szabadság értékeiért, Ukrajna felszabadítása mellett az emberek szabadságáért is".
(Mandiner nyomán)