Alig néhány héttel azután, hogy a Vatikán bocsánatot kért homokosokat sértő szóhasználata miatt, megint "homofób megnevezéseket" használt Ferenc pápa az olasz lapok szerint.
Zoom
Akár így is lehetne - de persze esélyesebb, hogy megint meghátrálás és bocsánatkérés lesz a vége (illusztráció: barstoolsports.com)
A La Repubblica szerint - melyet a Telex szemlézett - a pápa ismét "a Vatikánban jelenlevő buziságról" beszélt egy zárt ajtós találkozón, ami a Szalézi Pápai Egyetemen zajlott, és amin a római egyházmegye 200 papja vett részt. Akkor használta megint a "sértő" megnevezést (olaszul frocio vagy frociaggine), amikor a papságon belüli homoszexualitásról kérdezték. Megismételte, hogy nem szeretné, ha a szemináriumokba meleg férfiakat vennének fel kispapnak.
"A melegek jó srácok, szép hitbeli utakat járnak, keresik az Urat. De nem, jobb, ha valami jó lelkiatyához, pszichológushoz irányítjuk őket..." – mondta. Hozzátette: a "meleg ideológia" szerinte túl erős, és nem akarja, hogy a Vatikánba is beszivárogjon.