Miközben Norvégiában a "koromsötét nácikat" - ahogy egy Norvégiában élősködő pakisztáni firkász, Shazia Majid fogalmazott - 7 hónapra börtönbe küldik gyűlöletbeszéd miatt, addig a progresszív baloldal bemutatja, mi is az a magaskultúra. Az esetről többek között a Daily Mail számol be.
Idén júniusban Norvégiában a kulturális és nemek közötti egyenlőség minisztere, Lubna Jaffery beszédet mondott és produkcióval készült az aberráltak Oslo Pride nevű rendezvényén. Az igencsak túlsúlyos és valóban koromsötét (legalábbis a bőre mindenképpen az) pakisztáni származású miniszter igazán haladó műsorral prezentálta a liberális Norvégia értékeit a köcsögök vonaglásán: blúzát felhúzva melltartó nélküli melleit mutogatta a résztvevőknek. A miniszter mellbimbóit ugyan egy fedőragasztóval eltakarta, azonban a látvány így is igazán sokkolóra sikeredett.
Zoom
Lubna Jaffery, Norvégia pakisztáni kulturális minisztere, aki a melleit mutogatja, miután a fartúrók "anyjának" választották. Pártja amúgy a DK szövetségese
A miniszter azután mutatta be performanszát, miután az elmebeteg közösségtől megkapta a "Melegek Anyja 2024" díjat. A "díjat" olyan nők kaphatják meg, akik nyilvánosan védik az "LMBTQP-közösség" defektes tagjainak érdekeit, s akit a buzeránsok kiemelkedő egyéniségnek tartanak.
A Munkáspárt 44 éves politikusa büszkén lépett a színpadra a rendezvényen. „Nagyon hálás vagyok, hogy Meleg Anyának, a queer emberek fővédnökének neveztek ki idén az Oslo Pride-on. Ez nagy megtiszteltetés” – mondta az ujjongó közönségnek.
„Fontos, hogy mindenki szabadnak érezze magát. Ha ki akarsz érdemelni egy ilyen megtiszteltetést, akkor oda kell adnod a lelkedet, és nem kell annyira komolyan venni magad" – tette hozzá. Azzal mindenképpen egyet tudok érteni, hogy a lelkét oda kellett adnia. A sátánnak.
Videón a "műsor":
Joakim Aadland, a ratyiparádé szervezője így ujjongott: „szerintem csodálatos, hogy van egy miniszterünk, aki kimegy, és nem fél egy kicsit előrébb tenni magát. Soha nem tapasztaltam azt a tapsot a Pride-dal töltött tíz év alatt, amit most kapott. Nyilvánvaló tehát, hogy a közönség értékelte Lubna mutatványát."
Zoom
Joakim Aadland főbuzeráns szerint csodálatos a miniszterük
S mi is lehetne egy ilyen lépésnek a következménye, ha nem az általános felháborodást követő lemondás, vagy legalábbis a kormány elhatárolódása? Ugyan, dehogy!
Jonas Gahr Store norvég miniszterelnök is dicséretben részesítette Lubna Jafferyt az Oslo Pride-on való megjelenéséért. „Lubna magabiztos, szabad és csodálatos ember, akit szeretettel várnak a kulturális rendezvényeken országszerte.”
Zoom
Jonas Gahr Store miniszterelnök egy korábbi vonagláson
Norvégiában a Munkáspárt (Arbeidarpartiet) van kormányon, s Jaferry is a Munkáspárt tagja. A párt korábbi elnöke Jens Stoltenberg, a NATO leköszönő főtitkára. A norvég Munkáspárt az Európai Parlamentben az Európai Szocialisták Pártjának (Party of European Socialists, PES) a tagja, akárcsak a Demokratikus Koalíció, illetve az MSZP, így a csöcsmutagó pakisztáni pártja Dobrev Kláráék szövetségesének számít. Madarat tolláról, embert barátjáról...
A haladó európai baloldali Jaffery műsoráról egyik hazai baloldali médium sem számolt be... bár fideszes sem.
KG