Egy Viktor nevű tanárról szóló dokumentumfilmet harangozott be a libsi koszfészek 444 nemrég, melyet a Mandiner szemlézett. A főszereplő civil életében egy budapesti középiskolában kémiát tanít a gyerekeknek, ám van életének egy másik oldala is: drag queen, vagyis egy olyan pedaraszta prostituált, aki eltúlzott női karakterjegyeket erőltet magára, legyen szó akár sminkről, akár extrém ruhákról.
Zoom
Viktor sorstársa tart előadást egy amerikai könyvtárban (illusztráció)
Ezt a 444 természetesen csak egy „nem mindennapi hobbinak” titulálja, majd bemutatják, hogy a kémiatanár épp „egy nagy versenyre készül”. „Mit szólnak ehhez a diákok, a szülők és maga az iskola? Ez derül ki Reszeli-Soós András rövid dokumentumfilmjéből a Viktor & Victoriából” – promózza a művet a csatorna.
A film főhőse, a drag queen-tanár elmondta, már általános iskolás korában elhatározta, hogy tanár akar lenni, ugyanis mindig szeretett magyarázni és segíteni az osztálytársainak.
Szeretek a figyelem középpontjában lenni, ehhez nagyon passzol a tanári karrier – jegyezte meg.
Viktor, akiről nem tudjuk meg, melyik oktatási intézményben dolgozik, nyilván azt állítja, hogy a hímringyóságának semmi köze ahhoz, hogy szakmailag mit is teljesít és hogyan oktatja a diákjait. Elmondja ezek után, hogy a családja nem feltétlenül tud arról, hogy ő "drag queen", valamint arról, mit is csinálnak ezek az elmebetegek.
Kicsit ilyen tabutéma – fogalmazott.
A drag queen-pedagógus úgy folytatta, fél erről a témáról beszélni a szüleivel, mert attól tart, hogy felmenői "félreértik", mit csinál egy hozzá hasonló szerzet.
Valamiért a magyar köztudatban az van, hogy a transzvesztita egyben kurva is – mondta. Márpedig állítása szerint el szeretné kerülni, hogy a szülei azt higgyék, ő egy szexmunkás.
Pedig, kedves Viktor, van egy rossz hírünk...