Fel kell gyorsítani a fegyverszállításokat Ukrajnának - jelentette ki egy interjúban Boris Pistorius német védelmi miniszter, elismerve, hogy késnek a Kijevnek ígért szállítások.
A ZDF német közszolgálati televízióban a miniszter arról beszélt, hogy fel kell gyorsítani a termelést. "Jelenleg azzal a problémával küzdünk, amely jól ismert, hogy a védelmi ipar bizonyos területeken nem képes kielégíteni a keresletet" - mutatott rá Pistorius.
A védelmi miniszter arra is kitért, hogy a védelmi ipar, ahol lehet, fokozza a termelést, de - mint fogalmazott - a gyártás "sebességére nem lehet végtelenül befolyással lenni".
Pistorius elmondta, hogy fel kell állítani a gyárakat, és le kell gyártani bizonyos mennyiségű készletet, mielőtt felgyorsítható a gyártás. Megemlítette például a Gepard harckocsikhoz való lőszer gyártását, amelyet újra kellett indítani, ami ennek ellenére szerinte viszonylag gyorsan, 6 hónap alatt sikerült.
"Szállítunk, mindent, amit csak tudunk" - hangoztatta Boris Pistorius, kiemelve, hogy Németország Ukrajna második legnagyobb támogatója a fegyverszállítások terén.
(MTI)