Katarnak nincs semmi oka arra, hogy bezárassa a Hamász dohai irodáját a gázai háborút lezáró katari közvetítési kísérletek közepette - jelentette be kedden a Perzsa-öböl menti állam külügyminisztériuma.
Sajtótájékoztatóján Mádzsid el-Anszári külügyi szóvivő leszögezte: a dohai kormány továbbra is elkötelezett a közvetítés mellett, és sérelmezi, hogy a vállalás miatt támadások érik.
"A Hamász Dohában marad egészen addig, amíg a jelenléte hasznos és előnyös az egyeztetések szempontjából" - szögezte le, hozzátéve, hogy Doha semmilyen korlátozást nem rótt ki a Hamász Katarban lévő politikai vezetőire, akik, mint mondta, szabadon mozoghatnak az országban.
A Hamász 2012 óta tart fenn irodát Dohában, a napokban pedig a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai napilap arról adott hírt, hogy a szervezet elhagyhatja az országot a tűzszüneti tárgyalások zsákutcába kerülése miatt. A hírt a Hamász cáfolta.
Katar - Egyiptom és az Egyesült Államok mellett - a háború októberi kitörése óta igyekszik közvetíteni a szemben álló felek között.
(MTI nyomán)