Legalább hárman meghaltak, többen pedig súlyosan megsebesültek egy izraeli támadásban Libanon déli részén pénteken helyi biztonsági források beszámolója szerint. A támadás tényét az izraeli hadsereg is megerősítette.
A Szidón kikötővárostól délre, az izraeli határtól 55 kilométerre északra végrehajtott légicsapásban a Hezbollah síita milícia egyik tagja és két szíriai munkás vesztette életét.
A Hezbollahhoz tartozó al-Manar hírcsatorna izraeli vadászgépek és drónok szokatlan és kombinált támadásáról számolt be a dél-libanoni partvidékről.
Az izraeli hadsereg (IDF) megerősítette a légicsapás tényét, és közölte, hogy az a Hezbollah egyik légvédelmi állása ellen irányult, amely izraeli vadászgépeket veszélyeztetett.
Az IDF a nap folyamán jelentette, hogy hajnalban Libanon felől érkező több ellenséges repülő eszköz behatolását észleltek az izraeli légtérben. Az egyik drónt a partoknál elfogták, de a többi sem okozott kárt vagy sebesülést - közölték.
A pénteki dróntámadás elkövetőjeként a Hezbollah jelentkezett, egyúttal közölte, hogy az egy tüzérségi zászlóaljnak egy kibuc közelében létesített parancsnoksága ellen irányult.
Csütörtökön a szintén a síita milíciához közeli al-Majádín hírcsatorna azt jelentette, hogy az izraeli hadsereg Dél-Libanonban Ajta as-Saab településnél hajtott végre támadást.
Libanoni biztonsági források szerint az összecsapásoknak már csaknem ötszáz halottjuk van libanoni oldalon. A harcok nyomán a határ mentén fekvő izraeli és a libanoni települések infrastruktúrájában is súlyos károk keletkeztek, többeket pedig evakuáltak.
(MTI nyomán)