Az izraeli hadsereg és a Sin Bét belbiztonsági szolgálat megtalálta pénteken a Gázai övezetben három olyan izraeli holttestét, akit a Hamász fegyveresei október 7-i terrortámadásukban gyilkoltak meg, és elhurcoltak a Gázai övezetbe - jelentette be egy katonai szóvivő.
Mindhárman részt vettek az övezet határa közelében megrendezett Nova zenei fesztiválon, amelynek fiatal közönségét is megtámadták a palesztin fegyveresek más dél-izraeli települések mellett. A partiról még el tudtak menekülni, de a hamászosok egy útkereszteződésben meggyilkolták őket, majd holttestüket magukkal vitték.
Daniel Hagari katonai szóvivő elmondta, hogy a holttestek nyomára a Sin Bet és a hadsereg kommandósai közösen találtak rá olyan titkosszolgálati információk alapján, amelyeket egyebek között az övezetben elfogott palesztinokból szedtek ki. A holttesteket igazságügyi orvosszakértők azonosították.
Az egyik áldozat a 22 éves Sani Luk volt, aki egy barátjával, a francia-mexikói kettős állampolgár Orion Hernandez Radóval vett részt a partin. Radót is elrabolták, de az ő sorsa ismeretlen. Egy másik áldozat a 28 éves, asdódi Amit Buszkila, a harmadik pedig az 56 éves Icik Glanter.
Izrael még 129 túszt tart nyilván, közülük 39-ről úgy tudja, hogy már nem él.
(MTI nyomán)