A Nemzetközi Valutaalap elvárja, követeli Magyarország adósságának eltörlését! Kommunisták, liberálisok, demokraták, konzervatívok, közgazdászok, gazdasági szakértők: 22 éven keresztül hazudtatok nekünk reggeltől estig! Még hogy az adósságeltörlés katasztrofális következményekkel járna! Ellenkezőleg! És az hagyján, hogy mi, nemzetben gondolkodó magyarok így látjuk ezt 22 éve, immár az IMF is erre a belátásra jutott.
A Die Welt mai (2012.10.10.) írása szerint Németország feladta ellenállását a Magyarország további részleges adósságeltörlés ellen, amit az IMF már augusztusban követelt. Ez utóbbi írás tanúsága szerint az IMF azzal fenyeget, hogy ha az európai államok nem mondanak le a Magyarországgal szemben fennálló követelésük egy részéről, befagyasztja Budapestnek szánt milliárdos segélyeit.
Rajta hát, senki ezek után egy rossz szót ne szóljon az IMF ellen. Az, hogy Orbánék valamiféle gazdasági szabadságharcról beszélnek, valamint arról, hogy IMF-megegyezés nélkül is van élet, nyilván valami kommunikációs zavarra vezethető vissza a kormányzaton belül. „Bocs, fiúk, ez a marha Martonyi rosszul fordított valamit, nincs itt semmi gond, egy-kettőre megegyezünk! Szép tőletek, hogy ragaszkodtok Magyarország részleges adósságeltörléséhez, mi magunk ezt meg sem mertük volna említeni.”
De állj!... Most, hogy jobban megnézem a cikkeket, látom csak, hogy Németország és az IMF nem Magyarországról és Budapestről, hanem Görögországról és Athénról beszél... Sebaj! Az Európai Unió szabad országok demokratikus tömörülése a maximális jogegyenlőség alapján. Ami jár a görögöknek, az jár nekünk is, ha az adósságelengedés hasznára van mindenkinek Görögország viszonylatában, nincs ez másképp Magyarország esetében sem. Nyilván Orbánék sem gondolják komolyan, hogy ugyanaz az IMF, amely ragaszkodik a görög államadósság immár másodszori megkurtításához, velünk szemben homlokegyenest másképp viselkedik. Hurrá, mondtam én, mégiscsak jó ez az EU!
Szeged, 2012. október
Bálint József