Keszthelyen esik a hó, az utak még nem csúsznak. Tényleg esik. A Milan meg megverte a Barcát. Az a helyzet, ha az ember igazságérzetét vesszük alapul, ugyan megérdemelte a Barca a fiaskót. De. A digók jó szokásukhoz híven kisebbségi labdarúgást vittek véghez. Fetrengés, szimulálás, alattomos odarúgások, gól előtti kezezés.

Aztán meg itt ez a pálinkadolog. Az EU 'szomtuggya melyik tanácsa az EU 'szomtuggya melyik brigádja elé ráncigálja a hazámat. Az indok súlyos. Ingyen lehet pálinkát főzni - megfelelő feltételek mellett - 50 liter/év mennyiségig Magyarországon. Gondolom, Kovács István nemesapáti kisgazdálkodó jelentette ezt. Semmiképpen nem gyanakszom egyetlen szeszforgalmazóra sem, akik anno sógor-koma-jóbarát alapon kapták a koncessziókat. Zwack Peti még a gyárát is visszakapta, hogy mérgezhesse a magyart. Mert ugye ki lenne az a szerencsétlen agyahagyott, aki junájkumot inna, ha van feleannyiér' szilva. Szilvából készült szilva. Nos, így kéz alatt 2000-ért megy a szesz a környéken. Az "ofisül szeszek" 4000-ért, mondván magas a jövedéki adó. Nos, tényleg magas a jövedéki, de nem literenként 2000 ruppó. Akkor most hogy is van ez? De még csak nem is 1000 per liter, és ha a 2000 forintos "házi" árára rászámoljuk az ÁFA-t, meg a hasznot, akkor se jön ki a 4000. Főleg hogy szemétből gyártják. Ha gyümiből megéri ÁFA nélkül 2000-ért adni, akkor a trabantkerékből főzött szeszeket max. 300-ért szabadna adni.
Egyáltalán nem vagyok Barcelona fan, de van itt ez a szurkolói összefogás is, végre valakinek eszébe jutott, hogy az oláhok ellen mégsem Vlagyivosztokban kellene szurkolni, hanem a Stadionkertben. Megyünk is. Két Ádám is szólt már, hogy ott a helyünk, nem mintha nem lenne alapértelmezett. Senki nem fog vinni semmilyen zászlót. Se "free palestine"-molinót. Magyar zászlót azért viszünk. Ez a skót bíró meg viccesen nem fújta meg a kezezést. Mitöbb, másnap már videó is került, ami azt bizonyítja, nem volt kéz. Pedig nem lenne erre szükség. A Barca az utóbbi 5 év legmotiválatlanabb mérkőzését játszotta. Miért kell ehhez asszisztálni? Simán megverte volna a Milan a Barcát, nyilván ez esetben is kevesebb katalán asszonyka lett volna megprütykölve este, de legalább úgy tűnne, hogy korrekt az európai sport.
Európai? Sport? Milyen Európa és milyen sport az, ahol a hazai csapat nemzeti színű zászlóit kitilthatják a rendezők. Magyarország hivatalos állami lobogóját! Mert hogy ellenkező esetben az ellenfél nem lép pályára. Na bumm! Majd hazamennek mínusz 3 ponttal. Ja, hogy azt mindenki vágja, hogy ez esetben a Szolnok kapta volna a mínusz hármat. Azért, ha az olajbányászok helyében lettem volna, meccs nélkül megóvtam volna a dolgot. Láttunk már sok csodát, de ilyet még soha, sehol a világon senki nem engedett meg magának. Ezt is megtették. Szóval magyar zászlót bizton' viszünk március 22-én a Stadionkertbe. És ott nem 600 szolnoki sráccal kell majd szembenézni. Akinek helyén van a szíve, az ott lesz.
Csak az a pici gól. Az a kavics a FIFA cipőjébe. Az a morzsa a Platini ágyába. Az a győztes gól legyen meg, annyira megérdemli ez a sokat szenvedett ország. Nekem most leginkább egy futás esne jól, de szakad a hó. Keszthelyen, ahol az utak még nem csúsznak...
Rács Balázs Gergely
(A szerző olvasónk)
Kapcsolódó: