2020. április 6., hétfő, Vilmos, Boglárka napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:12 A marokkói király amnesztiával harcol a koronavírus ellen22:53 Kórházba szállították a brit miniszterelnököt22:48 Tónus IX: öld meg a bankot!22:28 Az Egyesült Államok tisztifőorvosa szerint "ez lesz a mi Pearl Harbourunk, a szeptember 11-énk"22:07 Dániel Péter antifasizmusától Donáth Anna rasszizmusáig - Heti progresszió (XXII.rész)21:26 Törökországban ismét mintegy háromezer új fertőzöttet diagnosztizáltak20:53 Egy nap alatt csaknem 11 ezren tértek haza Ukrajnába20:21 Ausztriában a 12 ezret is meghaladta a koronavírussal fertőzöttek száma20:04 Megölte egyéves kislányát egy budapesti nő19:45 Csehország francia betegeket gyógyít19:21 Kevesebb halott egy nap alatt, de ismét emelkedett a diagnosztizált fertőzöttek száma Olaszországban 18:58 Meghalt 108 éves korában "az allergia nagyapja"18:46 Toroczkai: koronavírus és a propagandaháború - fontos, hogy ne üljünk fel sem az orosz, sem a kínai, sem az amerikai propagandának17:59 Otthoni tornával bővül az M5 kulturális csatorna oktatási sávja17:37 Könyveket, folyóiratokat tett elérhetővé online a Történettudományi Intézet
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika ::

Heller napszúrást kapott és a Balaton Sellőjének képzelte magát Farkasházy piknikjén

Reklám

Mottó: „Ha virág nem lehetek, akkor ne legyek gyom sem!”
(Heller Ágnes krédója 1957-ből)
Nos, a Farkasházy Tivadar ex-SZDSZ-es lakáj által tíz év elteltével újraélesztett balatonszárszói neoliberális piknikjén készült fénykép tanúsága szerint Ágnesünk virágként már semmi esetre sem fog kinyílni, gyomként azonban erre még van esélye. Ennek ellenére az 1919-es hóhér komisszár Lukács–Löwinger György legjobb magyarországi tanítványa még mindig orchideának képzeli magát.

Botticelli: Venus születése
Miként az közismert, Heller Ágnes története az értelmiség árulásának ideáltipikus esete. A „nemzetközi tekintélyű filozófusnő” éppen két évvel ezelőtt három botrányos történet miatt került a közvélemény és a média érdeklődésének középpontjába. (Akkoriban részletesen foglalkoztam az üggyel „A zsidók erőszak-monopóliumáról és a kurvák erénycsőszködéséről” című kétrészes írásomban itt, valamint itt.) A történet az ún. filozófuspályázatokkal kapcsolatos pénzosztogatások, illetve lenyúlások körüli visszaélésekkel kezdődött, majd folytatódott Heller egetverően irritáló brüsszeli hazugságával, miszerint 2006 októberében a rebiszállatok senkit nem bántottak. „No one was shot, no one was tortured” – mondotta volt a Lukács-anyóka, pontosabban a helleri, cizellált angolsággal ez így hangzott: „nóván vóz sot, nóván vóz tórcsörd”. S végződött az akkori Heller-botrány a minden hatalmat kiszolgáló baloldali „filozófusnő” 1959-ben, az MSZMP Központi Bizottságához írott meakulpázó irományának nyilvánosság elé tárásával. A levélben gyakorlatilag üdvözli az „ellenforradalom” vérbe fojtását, hiszen arról elmélkedik, hogy azt „leverése után részben lakkirozni kezdtem”, ám ezt az álláspontját 1959-re már mélységesen megbánta és felülvizsgálta, vagyis logikailag ebből csak az következhet, hogy helyeselte a szovjet intervenciót, majd az ezt követő borzalmas megtorlást és kivégzések sorozatát.
Hellernek azóta is voltak hazug, rágalmazó, Magyarország lejáratását célzó kijelentései, ám ma nem egy politikai természetű botrányos kijelentése miatt irányult a média érdeklődése a magyargyűlölő Hellerre. Ugyanis ez alkalommal egy mindenféle kontroll és önkritika hiányáról tanúbizonyságot tevő fénykép került nyilvánosságra róla, amely a szárszói Farkasházy-féle kerti partin készült. A fotó tanúsága szerint a dédanya korú matróna úgy öltözködik, mintha egy 20 éves szexbombázó volna. Íme, Gyurcsány után egy újabb neoliberális ikon vagy ha úgy tetszik, bálvány bolondult meg. Miként az közismert Heller mintegy fél évszázada könyvet írt A reneszánsz ember címmel, amelyben értekezett az esztétikum és a humanista életfelfogás problémaköréről is. Úgy tűnik, magára nézvést vajmi keveset értett meg a reneszánsz esztétikai felfogásának, a meztelen emberi test szépsége ábrázolásának alapelveiből.
Éppen ezért befejezésképpen közzéteszünk két képet, s azt a költői kérdést mellékeljük hozzá, hogy amennyiben a kedves olvasónak választási lehetősége adódna, vajon a Balaton Sellőjét vagy a reneszánsz egyik legnagyobb mesterének, Botticellinek Vénuszát választaná-e. A válasz aligha lehet kétséges.

Mondd, te kit választanál?
Lipusz Zsolt – Kuruc.info
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready