A balliberális oldalnak a mételytermészeténél csak szerénységét díjazzuk jobban. A Németh Péter nevű expárttitkár szerkesztésében megjelenő, átláthatatlan anyagi hátterű Népszava október 22-i, csütörtöki számának második oldalán,  a jobb alsó sarkában rövidhír jelent meg ezzel a címmel: „Eladták a 168 Órát”. A bejelentés első mondata: „A Brit Média Befektetési Kft. többségi részesedést szerzett a 168 Óra közéleti hetilapot megjelentető Telegráf Kiadó Kft.-ben – közölte a lap”. És zárómondata: „A vállalat a nyáron 40 millió forintot fektetett be a Klubrádióba”. Mely aktusról ide kattintva olvashatunk portálunk akkori ismertető cikkében.
Zoom
Egy jóakarónk Robert Izsakkal, a Brit Europe Foundation vezetőjével - csak hogy tudjuk, mennyire (közel) keletről fúj a szél
Ugyanis, mint a Klubrádió esetében már megírtuk, a „Brit” álcanév. Semmi köze az Egyesült Királysághoz, azaz Nagy-Britanniához. Az ártatlannak tűnő név egészen mást takar. A B’nai B'rith szabadkőműves páholyt. Amely pontosan ennyit, 40 milliót fektetett be a 168 Tórához hasonlóan szintén faji alapon stábját válogató rádióba.
A B’nai B'rith klubrádiós befektetésekor egy nagyon kínos betelefonálóval dadogott a Magyar Rádió volt kádárista washingtoni tudósítója, Bolgár György. Ennek egy részét most felidézzük:
Cseh Kálmán: Örömmel hallom, hogy megoldódnak anyagi gondjaik. Az Origó közhírré tette, hogy 40 millió forinttal beszáll egy befektető. A Bét Salom zsinagóga vezetésének a tagja, Megyeri András Jonatán.
Bolgár György: Nem őőő, őő csak a egyik khkhépviselőjük, de ez egy belgiumi alapítvány, amelyik beszáll, de hát ez a 40 millió kétségtelenül jól hangzik, de hát...
Cs.: Egy „napról napra élő céghez”, mint önök, ez nagyon jó. De mi ez a „Brit Média Kft.”? A „Brit” szó ugye nem Nagy-Britanniát jelenti?
B.: (zavart sóhajtozások után) Hát én nem tudok róla.
Cs.: Én úgy tudom, a Brit az vallási kifejezés.
B.: Hhhát igen. Van ez a B'nai B'rith.
Cs.: Igen. És van egy B'nai B'rith nevű szabadkőműves páholy, amelynek van budapesti tagozata is.
B.: Igen, de azokról nem tudom, hogy benne volnának, de-de erről a belgiumi alapítványról tudok. Hogy ennek van-e zsidó kötődése, erről is tudok, erről is hallottam…
Na de Drágabógárúr! Hát maga zavarában még árulkodott is? Aztapaszta-teremtette!
A Népszava rövidhíréből megtudhatjuk azt is, hogy „a Brit Média kötelezettséget vállal arra, hogy nem változik a lap politikai irányultsága…”
Ránézve a 168 Tórára, attól irányváltást éppen úgy nem várna senki, mint cionista étertestvérétől.
Zoom
Az irányultság nem változik - valójában az ellenkezőjén lepődnénk meg
Aki pedig azt hiszi, hogy erre a Népszava-hírre a magyar sajtó bármely terméke rá merne repülni, az azt is elhiszi, hogy nálunk sajtószabadság van, és a méhek azért gyűjtenek virágport, hogy a levegőt szelve egyensúlyozzák potrohuk súlyát.
Honlapunk viszont tényeket közöl és ezzel közszolgálati feladatot is ellát.
Szalonna János - Kuruc.info
Kapcsolódó: