Gulyás Márton civil aktivista és társai november 5-én Budapesten durván megzavarták a Fekete György vezette Magyar Művészeti Akadémia közgyűlését az intézmény szerintük túlzott jogkörei miatt. Pontosan azért, mert az MMA nagy súllyal szól bele abba, hogy kik kapnak támogatást a Nemzeti Kulturális Alaptól.
Zoom
Gulyás és társai akciójának indításakor Fekete éppen az 1956-os szabadságharcot méltatta. A „happeningre” nagyon felkészültek: az NKA logójának és Fekete György jellegzetes frizurájának kombinációjára emlékeztető transzparenst is felmutattak.
Zoom
Amikor Gulyás már hosszan ordítozott, végre valahára kezdték kitessékelni a teremből, és ekkor - sajnos csak egy picit - megcsúszott szegényke és elesett.
Gulyás Feketét a magyar kultúra Pozsgay Imréjeként jellemezte. Nem igazán akarunk a kommunizmus idején is sok díjjal, kitüntetéssel elhalmozott Fekete mellett túlzottan kiállni. De két dolgot feltétlenül hangsúlyozni kell.
Az egyik az, hogy nagyon itt az ideje annak, hogy az NKA 25 évvel 1990 után ne elsősorban a ballib oldalt támogassa. Mint tette azt az említett eseményen jelen lévő Jankovics Marcell vezérlete alatt.
Azt, hogy a hvg.hu zsidózást csinált a rendzavarásból, azaz nem Gulyást ítélte el, hanem az „antiszemitákat” (holott ha tényleg volt ilyen bekiabálás, az csak pontos identifikáció azonosításra szolgált), nem meglepő.
A másik megjegyzendő dolog egy abszurditás. El tudja bárki képzelni, hogy egy jobboldali Gipsz Jakab és társai egy olyan rendezvényt zavarnak meg, amelyet a „magyar zsidó közösség” Bálint Házában tartanak meg?
Gipsz és barátai oda be sem jutnának. Ha netán átcsúsznának az ellenőrzésen, az első pisszenésre a kettős mércével mérő, gyáva tetű Pintér Sándor belügyminiszter civilben ott tanyázó emberei vetnék rá magukat. Majd érkeznének meg rohamléptekben, szirénázva a pintérista rohamrendőrök, akik ma sem merik eltávolítani a Szabadság téren elhelyezett, német megszállási emlékművet elölről takaró, és azt körbevevő illegális zsidó szennyet.
Zoom
Szeméthegyek az emlékműnél - előttük egy rakás limlom
Ha megkérdeznénk, a jobboldalnak miért nincsenek ahhoz elég merész Gipsz Jakabjai, akik ezeket a zsidó üzeneteket, ajvékoló papírokat, bűzös lábbelimaradványokat el akarnák távolítani, sok mindent hozhatnánk fel. Hogy a balliberális médiaterroristák az ilyen vállalkozónak a karrierjét egyszer és mindenkorra ketté törnék, és fizikailag is fenyegetnék. Igen, így van. De ha egy 15 éves palesztin gyerek a páncélozott zsidó megszállók dzsipjéhez oda mer vágni egy követ, vagy azt megparittyázni, azért elkelne a mi oldalunkon is egy ilyen Gipsz Jakab ahelyett, hogy ezen oldal tagjai lelkiismeretük megnyugtatására és saját bátorságuk bizonygatására naponta három hülyeséget továbbítsanak – a lehetőség szerint forrásmegjelölés nélkül – e-mailben olyanokról, miszerint a Sharm al Sheikből indult orosz utasszállító gépet az izraeliek lőtték le. Természetesen az aláhúzások, piros betűs szedések, négy felkiáltójelek társaságában, és a helyesírási szabályokkal szembe menő nagybetűzésekkel.
Snitt.
A Gulyás-botrányt követő napon temették Göncz Árpádot. (Tevékenységének mérlegét lásd Abruzzo itt kiposztolt írásában.)
A volt, nagyon gyáva köztársasági elnök elhantolására ellátogatott Orbán Viktor is. Szabó Gábor „Tuareg” (ő volt az egykori SZDSZ-es, majd fideszes patkány, akit a gyáva Pintér hónapokig engedett héderezni a parlament épülete előtt) blogjában kétszáz „hazafit” keresett, „akik elállják Orbán Viktor és Áder János útját a temetőkapunál”, ha hivatalos kapacitásában érkezik.
Vitya magánemberként ment a Kerepesi temetőbe. Ott aztán kapott hideget-meleget. „Szégyellje magát!”, „Menjünk innen, de gyorsan, fúj”, és hasonlókat hallgathatott a temetésen résztvevőktől.
Vajon elképzelhető, hogy egyetlen jobboldali ember egy jobboldali halandó temetésén ilyenekkel inzultálna egy ott megjelenő ismert, de akár a legnagyobb közutálatnak „örvendő” másikoldali alakot? Nem. De ez nem menti fel a jobboldali sajtót, hogy nem nyilatkoztatta meg az ellenzéki pártokat, vajon mit szólnak, hogy a miniszterelnököt fikázták a temetésen. Ahogyan nem vonták Gulyásékat se deresre.
Sok hibánk van.
Például az, hogy nincs egyetlen jobboldali emberünk sem, aki a Szabadság téri, illegálisan odahányt zsidó szennyet megkísérelné eltávolítani, rákényszerítve a Pintér-banda adófizetői pénzen ott lebzselő tagjait, hogy az illegális szenny védelmére keljenek.
Márpedig addig viseljük csuklónkon a láthatatlan bilincset, ameddig olyan társadalmat tűrünk el, ahol csak a másik oldalnak vannak gulyásai.
Alitea Guzmán
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: