Nem kell különösebben magyarázni azoknak, akik ezt a portált olvassák, hogy a másik oldal minden médiumában a klasszikus francia mintára nem a nőt kell keresni, hanem - egy sokkal univerzálisabb keresési elv szerint - a zsidót.
Aki bekapcsolja a Klubrádiót, tudja, a zsidó műsorvezető a zsidóval beszél, zsidót interjúvol, zsidó a szakértője, zsidó a „keresztény” ügyekben a keresztény magyarokat számon kérő vallási „szakértő”, klezmer a zene, Pozsonyi úti vagy Szent István körúti a könyvesbolt, a futtatott színész és így tovább. Dettó a többi tóratermék a 168 Órától kezdve a Népszaváig.
De jóval kevesebben tudják, hogy „hírünket” kik viszik a világban azok közül, akik portáluk címének merészelik a „magyart” kitenni.
Lássunk most ebből kettőt.
A címben szereplő kettőből kezdjük a jóval befolyásosabbal, a Hungarian Spectrummal. Ha van undort keltő zsidó csúszómászó a földön, az annak egyszemélyes skriblere, Eva S. Balogh. Az 1956-ban Magyarországról távozott, majd nyugdíjazásig a Yale Egyetemen történelmet tanító zsidrákovának saját honlapja szerint is „Magyarországhoz nem sok köze van”.
Zoom
Első számú témája természetesen az antiszemitizmus. Utána jönnek annak az ezek hazai talajából kibújt egyedeinél megszokott kapcsolt toposzok: szélsőjobboldal, jobboldal (a kettő egykutya, és mindkettő Szálasit juttatja eszébe), meg a megszokottak.
Szintén honlapja szerint első számú tájékozódási forrása magyar ügyekben a Klubrádió. Ami annyira magyar, mint amennyire kóser a sertéskaraj.
A Hungarian Spectrum nevű blogján dicséretre méltó szorgalommal naponta közzétesz egy angol nyelvű írást. Amit szép számú fajtiszta követője az alaposan megszűrt kommentekben meg is tapsol.
Ilyet hányalagot követett el, mégpedig szokatlanul hosszú terjedelemben április 24-én, vasárnap (angolul, mint mindig) ezzel a címmel: „Mindszenty József: megrögzött antiszemita vagy nemzeti hős?”
Nos, mit gondolnak, milyen következtetésre jutott esszéje végén a magyar katolikus egyház legcsodálatosabb, az ÁVÓ által megkínzott, életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt, hosszú időn át börtönben tartott, nem zsidó fejéről? Eltalálták. Az egykori hercegprímásról Balogh kimondta az ítéletet: megrögzött antiszemita volt.
Azt, hogy miért, egy Magyar Narancsban (ezen magazin Tóra csak azért nem Bora, mert nem afgán illetőségű) megjelent interjúra alapozta, amelynek elkövetője egy Paksy Zoltán nevű figura, az LMP korábbi zalaegerszegi polgármester-jelöltje, és egy olyan könyvnek a szerzője, amely mindent elárul róla: „Nyilas mozgalom Magyarországon 1932-1939”. E Paksyt idézve jut el oda, hogy Mindszenty nem érdemli meg azt a Mindszenety emlékközpontot, amelyet az oly sokat szenvedett bíboros emlékének akarnának állítani Zalaegerszegen, mert tulajdonképpen nem is a komcsik tartóztatták le, hanem a Károlyi-rezsim, mert meg akarta dönteni a demokráciát. Hogy a tények azt mutatják, mely szerint a hercegprímás a nyilasok börtönében is ült, majd 1948-ban az ÁVH tartóztatta le, azt söpörjük félre, mert Mindszenty „visszamaradott, antimodernista, intoleráns és megrögzött antiszemita volt”. No meg később a Zalamegyei Újságba is irkált antiszemita cikkeket.
Ez már annyira undort keltő, hogy azonnal befejeznénk e „Hungarian” Spectrum ismertetését, ha nem tennénk fel a kérdést: teljesen függetlenül attól, hogy Mindszenty József mit és hogyan írt, vajon milyen alapon kapott 1978-ban az a Menachem Begin izraeli miniszterelnök béke Nobel-díjat, aki 1945-ben az általa vezetett Irgun nevű terrorszervezettel felrobbantotta a jeruzsálemi Dávid Király szállodát, melynek nyomán 91, főként brit ember vesztette életét?
Most pedig nézzük a másik, „rólunk” szóló híradót, az Ottawában bejegyzett Hungarian Free Presst. Ez az internetes magyargyűlölő zsidó szennypestis saját magát, éppen úgy, mint a Hungarian Spectrum, olyan portálnak hirdeti, amely a magyarországi, illetve a térségbeli eseményekről szól. Szintén angolul, de testvérkiadványának tekinti a Kanadai Magyar Hírlapot, és annak olvasására buzdít. Akinek kedve van rá: ott április 25-én fejezte be Orbán és a zsidók – A hízelgő átverés anatómiája címen hétrészes sorozatát az a Magyarországon az 1990 után hosszú időn át nálunk levegőt rontott Göllner András, akit montreáli egyetemén, a Concordián a diákok a feltüntetettek közül messze a leggyengébbnek osztályoztak.
Rajta kívül oda írogat még több olyan vérkeresztény is, mint Eörsi Mátyás, Föld S. Péter és Szigetvári Viktor.
De visszatérve a Hungarian Free Pressre, annak megalapítója és fő embere - akár a Kanadai Magyar Hírlapnak - egy Christopher Adam nevű fiatal történész, aki, láss csodát, a Concordia Egyetemen végzett történelem szakon.

A Hungarian Free Pressben a legtöbb cikket egy Lázár György nevű hányadék követi el, aki korábban Mihancsik Zsófia dugába dőlt Galamus.hu portálján írta buzgón antiszemitizmus témájú cikkeit, ahol azok még mindig megtalálhatók.
Lázár Györgynél nehéz hazugabb embert megszülnie a Földnek. Akinek hobbija és szakmája a szarkeverés és feljelentés-antiszemitizmus ügyben. Minden héten van egy ilyen ügye, amiért valamilyen jobboldali szervezetet vagy valamelyik jobboldali amerikai, kanadai vagy hazai magyart akar kitiltatni valahonnan.
A portál legfrissebb kínálatából érdemes megemlíteni néhány jellemző cikket. Az egyik arról számol be, hogy a Median felmérése szerint a magyarok egyharmada antiszemita. Ami persze szerintünk gondterhelően kevés ahhoz képest, amit ez a zsidó banda tesz a magyarokkal és hírükkel e kerek világban. (Most mást ne is számítsunk fel nekik, mert akkor halálbüntetés járna annak, aki nem vallja magát antijudaistának.)
De szemünk rögtön egy Lázár-cikkre esik, amelynek címe „Antiszemita vád és szélsőjobboldali színész a los angelesi Magyar Házban”. Majd ugyanez a szerző a „Nemzetközi Romanap” címmel tojta oda protozsidó cikkét.
Ne folytassuk. De tudjunk róla.
Szalonna János - Kuruc.info