2019. február 18., hétfő, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:09 Nem mindig mesélgetett Auschwitzról Jobbik-Jákob - amikor a politikai érdek úgy kívánta, mulatott a zsidóviccen12:33 Újabb zseniális ellenzéki akció: írni nem tudnak, de tiltakozni nagyon szeretnek az elvtársnők12:27 Az ellenzéki szavazók többsége szerint a pártjuknak továbbra is a parlamentben a helyük12:11 Magyar-e a cigány?11:34 Vádat emeltek egy kislányt bántalmazó és többször megerőszakoló férfi ellen10:40 Kísérti a múlt a cuki néppárti fiúkat: újabb "listázós" ügyet rángatott elő a fideszes sajtó10:19 A kormány elismerte: tényleg nem volt rendben az Elios-ügy - mi álljuk a számlát09:55 Pakisztán hazarendelte nagykövetét Újdelhiből09:51 A Harcos ajánlata (x)09:19 Folytatódik a zsidó pimaszkodás a V4-csúcs előtt: "a lengyelek az anyatejjel szívták magukba az antiszemitizmust"08:22 Orbán ma Jeruzsálemben örvendezik Isten ajándékainak07:48 Több helyen tartottak időközi polgármester-választást07:31 Csúcsot döntött a skót whisky exportja06:56 Japán szerint Észak-Korea töretlenül folytatja nukleáris és rakétaprogramját22:54 Saját fejlesztésű tengeralattjárót mutatott be az iráni haditengerészet
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika :: :: Hozzászólások

Jól figyeljünk oda a Momentum gazdáinak szavaira!

Meggyőződésem, a következő 10 évben egyre élesebben fog kibontakozni a harc azért, hogy a politika megszólítsa, megszervezze és a maga céljaira felhasználja a most öntudatára ébredő generációt. Magyarul a fiatalokat. Azokat a fiatalokat, akik még nem szavazhattak, de 2022-ben már első szavazók lesznek. Ismerjük a tendenciákat, hogy Magyarország – sajnos még mindig – öregedő társadalom, és tudjuk azt is, hogy a legfiatalabbak esetében nem áll túlságosan jól a Fidesz sem. Elég az erre vonatkozó statisztikákat megnézni.
Mielőtt még bárki legyintene: oh, de az MSZP vagy a DK szavazótábora is maximum a régi kisdobos időkre való tekintettel, könnybe lábadt szemekkel érezheti magát fiatalnak - az mégse legyintsen. Való igaz, ezek a régi baloldali pártok visszaszorulóban vannak. Karácsony Gergely és Horváth Csaba előválasztási cirkuszában uszkve 30 ezer ember ment el szavazni Budapesten? Vicc.
Viszont ismerjük azt a természeti törvényt, hogy nincs légüres tér. A politikában sem. Ahol űr keletkezik, oda be fog nyomulni valami. Vagy valakik. És itt jön a képbe a Momentum, mely arra hivatott, hogy újracsomagolják a baloldali gondolatot. De ugyanúgy itt jön a képbe a Mi Hazánk Mozgalom is, s főként annak ifjúsági szárnya, a Mi Hazánk Ifjai. Bár nem vagyok jós, a jelenkori események tükrében írom, amit írok, oly’ gyorsan változhat minden. De számomra úgy tűnik, e két párt, de pontosabban fogalmazva e két irányzat fog nagy harcot vívni azért, ki szervezze meg az ifjúságot.
Zoom
Mi is ez a két irányzat?
A mi irányvonalunk mindig is tiszta és világos volt. Hirdetjük a nemzeti gondolatot, s jobboldali értékrendünk alapján igyekszünk felemelni a nemzetet. Ez a fajta őszinteség már nem mindig jellemző rájuk. Nincsenek is könnyű helyzetben, hiszen a teljes hazugságra sohasem vevők az emberek. Ezért vegyíteni kell egy kis féligazsággal, színezni kell, be kell fedni valamiféle új, „21. századi” porhintéssel, ahol nem az a fontos, mit mondanak, hanem, hogy hogyan és kik. Megpróbálják elérni, hogy másodrangú kérdés legyen a tartalom, az a kép alakuljon ki a választókban, hogy ők behoznak a politikai térbe egy új, lendületes és friss stílust.
Csakhogy mi mindig rá fogunk mutatni a visszásságokra. Nem is nagyon kell megerőltetnünk magunkat, lényegében elég időnként Emannuel Macron egy-egy nyilatkozatát elolvasnunk. Ugyanis bevallottan ő a Momentum fő támogatója. A francia elnök szerint mindenkinek tudomásul kell vennie, hogy a tömeges migráció korát éljük. Ez nyilvánvaló, azonban az ebből levont következtetések már más lapra tartoznak.
Arra, hogy a francia állampolgársággal nem rendelkező migránsok is szavazhatnak-e a jövőben a helyi választásokon, Macron úgy felelt, hogy inkább a francia állampolgárság megadásának folyamatát kellene könnyebbé tenni a migránsok számára.
"Napjaink alapvető kérdése az állampolgárság kiterjesztése” – jelentette ki Macron.
Ezt most fordítsuk le magyarra, válogatás nélkül adna francia állampolgárságot mindenkinek. Ebből könnyen levezethető, hatalmi pozícióban a Momentum is hasonlóan járna el, vagy legalábbis nagyon is rokon metodikát folytatna.
Zoom
Ezért óriási a feladata a nemzeti ifjaknak, hogy a most felnövő generáció körében ez a fajta liberális torzulás, vagy az egészséges jobboldaliság nyer-e teret.
Nem sok késlekedni való idő van, munkára fel!
Lantos János – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready