2019. július 22., hétfő, Magdolna, Magda napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:49 Oliver Stone felkérte Putyint, hogy legyen a 22 éves lánya keresztapja11:34 Elkábították és kifosztották a vendégeket egy fővárosi bárban11:18 Feltörték az orosz titkosszolgálat fő partnerének szervereit - ez az eddigi legsúlyosabb eset10:25 Lecsapott a fajgyűlölőkre az amerikai demokrácia ökle10:06 Botokkal verték a Kína ellen tüntetőket Hongkongban09:52 Érthetetlen: az amerikai szállodaláncok nem akarnak elszállásolni illegális bevándorlókat09:41 Harminchárom embert ölt meg a villám Indiában09:31 Koalíciós partnerre lehet szüksége Zelenszkij pártjának09:24 Autósoknak: nappali és éjjeli vezetéshez látássegítő szemüveg egy csomagban (x)09:13 Diszkont benzinkutakat hoz Magyarországra az OMV08:13 Hallatlan: egy venezuelai vadászgép "agresszíven követett" egy Caracas térségébe bepofátlankodó amerikai repülőt07:48 Elgázolt egy embert az Egerből Füzesabonyba tartó személyvonat07:27 Meghosszabbította a rendkívüli állapotot az egyiptomi elnök 06:56 Erőműveket állítanának le a németországi zöldkomcsik22:31 Könyvajánló - Marschalkó Lajos: Vörös vihar
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika :: :: Hozzászólások

Jól figyeljünk oda a Momentum gazdáinak szavaira!

Meggyőződésem, a következő 10 évben egyre élesebben fog kibontakozni a harc azért, hogy a politika megszólítsa, megszervezze és a maga céljaira felhasználja a most öntudatára ébredő generációt. Magyarul a fiatalokat. Azokat a fiatalokat, akik még nem szavazhattak, de 2022-ben már első szavazók lesznek. Ismerjük a tendenciákat, hogy Magyarország – sajnos még mindig – öregedő társadalom, és tudjuk azt is, hogy a legfiatalabbak esetében nem áll túlságosan jól a Fidesz sem. Elég az erre vonatkozó statisztikákat megnézni.
Mielőtt még bárki legyintene: oh, de az MSZP vagy a DK szavazótábora is maximum a régi kisdobos időkre való tekintettel, könnybe lábadt szemekkel érezheti magát fiatalnak - az mégse legyintsen. Való igaz, ezek a régi baloldali pártok visszaszorulóban vannak. Karácsony Gergely és Horváth Csaba előválasztási cirkuszában uszkve 30 ezer ember ment el szavazni Budapesten? Vicc.
Viszont ismerjük azt a természeti törvényt, hogy nincs légüres tér. A politikában sem. Ahol űr keletkezik, oda be fog nyomulni valami. Vagy valakik. És itt jön a képbe a Momentum, mely arra hivatott, hogy újracsomagolják a baloldali gondolatot. De ugyanúgy itt jön a képbe a Mi Hazánk Mozgalom is, s főként annak ifjúsági szárnya, a Mi Hazánk Ifjai. Bár nem vagyok jós, a jelenkori események tükrében írom, amit írok, oly’ gyorsan változhat minden. De számomra úgy tűnik, e két párt, de pontosabban fogalmazva e két irányzat fog nagy harcot vívni azért, ki szervezze meg az ifjúságot.
Zoom
Mi is ez a két irányzat?
A mi irányvonalunk mindig is tiszta és világos volt. Hirdetjük a nemzeti gondolatot, s jobboldali értékrendünk alapján igyekszünk felemelni a nemzetet. Ez a fajta őszinteség már nem mindig jellemző rájuk. Nincsenek is könnyű helyzetben, hiszen a teljes hazugságra sohasem vevők az emberek. Ezért vegyíteni kell egy kis féligazsággal, színezni kell, be kell fedni valamiféle új, „21. századi” porhintéssel, ahol nem az a fontos, mit mondanak, hanem, hogy hogyan és kik. Megpróbálják elérni, hogy másodrangú kérdés legyen a tartalom, az a kép alakuljon ki a választókban, hogy ők behoznak a politikai térbe egy új, lendületes és friss stílust.
Csakhogy mi mindig rá fogunk mutatni a visszásságokra. Nem is nagyon kell megerőltetnünk magunkat, lényegében elég időnként Emannuel Macron egy-egy nyilatkozatát elolvasnunk. Ugyanis bevallottan ő a Momentum fő támogatója. A francia elnök szerint mindenkinek tudomásul kell vennie, hogy a tömeges migráció korát éljük. Ez nyilvánvaló, azonban az ebből levont következtetések már más lapra tartoznak.
Arra, hogy a francia állampolgársággal nem rendelkező migránsok is szavazhatnak-e a jövőben a helyi választásokon, Macron úgy felelt, hogy inkább a francia állampolgárság megadásának folyamatát kellene könnyebbé tenni a migránsok számára.
"Napjaink alapvető kérdése az állampolgárság kiterjesztése” – jelentette ki Macron.
Ezt most fordítsuk le magyarra, válogatás nélkül adna francia állampolgárságot mindenkinek. Ebből könnyen levezethető, hatalmi pozícióban a Momentum is hasonlóan járna el, vagy legalábbis nagyon is rokon metodikát folytatna.
Zoom
Ezért óriási a feladata a nemzeti ifjaknak, hogy a most felnövő generáció körében ez a fajta liberális torzulás, vagy az egészséges jobboldaliság nyer-e teret.
Nem sok késlekedni való idő van, munkára fel!
Lantos János – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready