Bezár!
2020. augusztus 8., szombat, László, Zádor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:43 Aláírást gyűjt a Mi Hazánk a karácsonyi autósüldözés ellen16:25 Ukrajna és a Krím közé állhat a koronavírus is16:07 Kezdődik a parlagfűszezon15:48 Tovább nőtt a napi esetszám Csehországban15:32 Ökológiai vészhelyzetet hirdettek Mauritiuson a zátonyra futott japán hajó miatt15:17 Gőzerővel irtják az esőerdőket Brazíliában, de az alelnök ebben is talált valami biztatót15:05 Robbanás áldozata lett a holland nagykövetné is - Közel félszáz embert még keresnek Bejrútban14:53 Repült a Nehéz Kő árbevétele a csillagos égig14:13 Visszanyalt a chicagói fagyi13:58 Ha humanisták lennénk, ilyen KFC-be vezető összkomfortos alagutat ásnánk az illegálisoknak a gúnyhatáron13:40 A japánmaszk az új spanyolviasz - evés közben is használható csúcstechnika13:23 Városi gyűlést bombázott le a szaúdi vezetésű koalíció Jemenben13:01 Trump is részt vesz a Libanon megsegítésére szervezendő videós donorkonferencián12:43 Kettétört landolás közben egy repülőgép Indiában - másfél tucatnyi halott12:28 Aggódik a járványhelyzet miatt a német közegészségügyi intézet
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika, Extra :: :: Hozzászólások

Fény az alagút végén? - Adjunk pofont a techóriásnak!

Reklám

Zajlik az élet Olaszországban. Az Öt Csillag Mozgalom kétes minőségű gerinccel rendelkező tagjai nemes egyszerűséggel átültek Salviniékhez, de hát a demokraták már csak ilyen „könnyen alkalmazkodóak”, meghurcoltak egy kiváló professzort, amiről írtam is a héten, valamint a Facebook visszahelyez számos – a „függetlenobjektív” Index által csak „újfasisztának” – nevezett oldalt, amelyet korábban letöröltek, szokás szerint „gyűlöletkeltésre” hivatkozva. Fényt látunk az alagút végén? Vagy a római bíróság egyszeri döntése, amely kártérítésre is ítéli a Facebookot a visszaállítás mellett, egyszeri és megismételhetetlen „gyereknap” a techóriás elnyomásának fejezeteiben? Lehet-e hasonló példa Magyarországon, például Toroczkai László, vagy akár portálunk esetében? Ha ott sikerült, itt miért ne sikerülhetne? Ha akkora „harcban” állunk Brüsszellel, miért nem vesszük fel a kesztyűt a Facebookkal szemben is?
Zoom
A római bíróság indoka szerint a Facebook korlátozta a párt részvételét az olasz politikai életben, s mivel nem csak a pártnak az oldalát, hanem prominens politikusainak is legyalulták közszereplői oldalait, kiemelte az ítélet, hogy ma már szinte minden politikus napi rendszerességgel van jelen a közösségi médiában, hogy üzeneteket közvetítsen. A Zuckerberg-galaxis továbbá köteles kifizetni napi 800 euró kártérítést, illetőleg állniuk kell a per költségeit is, ez 15 ezer euróba kerül. Ez persze a techóriásnak aprópénz, de azért az eredmény így is kiemelkedő győzelemnek tekinthető. Persze, amilyen pofátlan módon rekordsebességgel kapcsolnak le embereket, oldalakat, addig a visszahelyezés már nem megy ilyen gördülékenyen, ugyanis a Facebook „mérlegel”. Hogy mit „mérlegel” egy jogerős, az érintett állam bírósági ítéletén, az rejtély, nyilván „nem szokta a cigány a szántást”, vagyis nem dolgozták fel agyilag, hogy egyszer végre nem úgy történt valami, ahogy ők azt elképzelték. Esetlegesen, ha a „mérlegelés” azt jelentené, hogy megsértődnek és kivonulnak egész Európából… Hát, azt hiszem, azt hivatalosan is nemzeti ünnepnek kellene nyilvánítani. Szerintem erre szokták mondani, hogy álmodik a nyomor.
A római bíróság döntése teljesen helytálló, ugyanis egy hivatalosan is bejegyzett szervezetet korlátoztak teljesen önkényes módon, beleszólva ezzel egy szuverén nemzetállam belpolitikájába, mintha ők „nemzetek felett” állnának és diktálnának. De most térjünk vissza kis hazánkba! Dúró Dóra országgyűlési képviselő még júliusban kezdeményezte egy vizsgálóbizottság felállítását, amely a Facebook gátlástalan visszaéléseit tárná fel. Kezdeményezése süket fülekre talált, annak ellenére, hogy szavak szintjén a kormány is többször bírálta a közösségi oldalt. Persze, mindez csak „szájkarate” volt, amikor egy-egy kormánypárti megmondóember Facebook-oldalát le is lelőtték, az rendszerint 1-1 napot jelentett, amiért telesírták az egész fideszes médiát, s nem éveket, mint mondjuk portálunk esetében. Varga Judit igazságügyi miniszter is két „brüsszeli csata” között mondjuk, foglalkozhatna ezzel a kérdéssel is, mert ha Olaszországnak ment, akkor megy másnak is (habár ott nincs tele a bírói hatalom kivénhedt, régi, baloldali pártkáderekkel, mint itthon). Egyébként a Facebook december elején milliárdos büntetést szedett össze Magyarországon is, amit egyrészt zsebből kifizetnek, másrészt pedig nem a nemzetellenes cenzúra, hanem egy teljesen más, kissé fából vaskarika ügy miatt.
Ha az olasz mintából európai trend lenne, történelmi lehetőség állna előttünk, hogy végre rendre utasítsuk ezt a vízfejet, és visszaszorítsuk oda, ahová való. Ha a Casa Pound és politikusai esetében megáll az az indok, miszerint a techóriás akadályozta részvételüket a politikai életben, akkor ez hazai viszonylatban igaz például Toroczkai László közszereplői oldalára is. Ráadásul ennek a népszerű, sokak által kedvelt oldalnak végső lekapcsolása egy kiemelt időszakra, a magyarországi EU-s választások előtti közvetlen időre esett. Ez pedig érdemben befolyásolhatta a Mi Hazánk Mozgalom egyébként még így is jó választási eredményét, amely befolyásolás pedig az ország szuverenitását sérti meg. Ez a jelenség, főleg szakszavakkal ellátva, bármelyik bírósági indoklásban megállná a helyét, így nem látom akadályát annak, hogy több országban is hasonló tendencia vegye kezdetét.
Ha Olaszországban sikerült, nekünk miért ne sikerülne? Itt a remek alkalom, hogy ne csak szavak szintjén „hadakozzunk” Brüsszellel, hanem ténylegesen elérjünk valami felmutatható eredményt. Le az önkényes, globalista cenzúrával!
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info
(Portálunk jobb oldalán voksolhat a fenti témában kiírt szavazásunkon!)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready