A tegnapi napon a Mi Hazánk által szervezett Horthy-megemlékezésen és felvonuláson volt szerencsém egészen közelről szemügyre venni azt a néhány tucat cigány tüntetőt, kik a Szent Gellért-téren gyülekeztek.
Magáról az eseményről, annak történelmi hátteréről már számos kiváló beszámoló és publicisztika született, így szükségtelen azok számát szaporítanom, azonban úgy vélem, az ott elhangzottak kissé túlmutatnak önmagukon. Nem az elsősorban fontos, hogy ott ordítozott 20-30 cigány. Még csak az sem, hogy ezek egytől egyig ránézésre alvilági, bűnöző figurák voltak.
Az azonban kimondott erős szimbolikával bírt, amikor magukból kikelve üvöltözött egyikük a megafonba, „lehet, itt most kevesen vagyunk, de a falvakban már mi vagyunk többségben”, majd nyomatékosította - mintegy magukra vállalva teljes mértékben az összes sztereotípiát, mely a társadalom részéről övezi őket -: „minden faluban ott lesznek a cigány Mercedesek, cigány BMW-k”. S hogy miért?
Nagyon egyszerű, erre is megkaptuk a választ, hogy „vérbe borítsanak mindent”.
Zoom
Tehát az már csak egy dolog, hogy ott és akkor törvénybe ütköző mondatok hangoztak el, de komolyabb problémának látom, hogy sajnos igazuk volt. Ha azt vesszük figyelembe, a vidék Magyarországán, de főként az északkeleti területén az országnak, valóban egyre inkább többségbe kerülnek.
Ők maguk adták meg a választ tegnap, hogy mivel jár a többségi társadalom, a magyarság számára, ha ők demográfiailag fölénk kerekednek.
Mert mit szimbolizálnak ezek a bizonyos „cigány Mercik” és „cigány BMW-k”?
Jelentik mindenekelőtt az alvilági életet, a maffiamódszereket, a villanó pengéket, a prostitúciót, védelmi pénzeket, unokázást, zsarolást, kábítószer-kereskedelmet, természetesen gyilkosságokat szép számmal, egyszóval mindent, ami a szervezett bűnözésben benne foglaltatik. Ez az üzenetük a magyar társadalom számára, nyíltan, leplezetlenül üvöltözik, fenyegetőznek, és nyilván nap mint nap látjuk, halljuk a híreket: ezt meg is teszik. Persze csak a védtelenebbekkel szemben, idősekkel, gyengékkel, illetve akkor, ha ők vannak többségben.
Mert egy nyelvet beszélnek és értenek. Az erő nyelvét.
Apropó, s ha már Horthy-korszak! Vajon akkor is ekkora lett volna a szájuk, ha előlép egy néhány jól megtermett tagja a Magyar Királyi Csendőrségnek? Egy-két olyan darutollas legény, akik történetesen sohasem hallottak még a Helsinki Bizottságról vagy a TASZ-ról, és erőnek erejével néhány pofon kíséretében elvezetik őket jól megérdemelt helyükre?
Azt hiszem, a fenti, talán kissé anakronisztikus, bár úgy gondolom, sokunk fantáziáját igen kellemesen csiklandozó elképzeléssel mégis megadtam az elvi alapjait annak, miképpen is kellene végeznie munkáját a rendőrségnek országszerte.
Végezetül egy apró megjegyzés: a Mercedes és a BMW teljesen legitim módon követelhetne komoly kártérítést a magyarországi cigányságtól, hiszen évtizedek óta folytatnak a nevezett két prémium kategóriás német autómárka ellen imázsrombolást…
Persze azt hiszem, egyelőre bőven megelégednénk a „darutollas” kívánságunk teljesítésével is.
Lantos János – Kuruc.info