2020. szeptember 30., szerda, Honória napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:51 Sojgu: öt év alatt több mint 133 ezer fegyverest likvidáltak Szíriában az oroszok12:30 Mindössze négy év fogházat kapott Molnár Ricsi Varga Beától - haza is engedték, mert amúgy is csak néhány hónapot kellene letöltenie12:20 Edzett, fehér, heteroszexuális férfiak üzentek a négygyermekes magyar családanyákat fenyegető férgeknek12:01 Talán így rájönnek, hogy lépni kell: a kormányt is elérte a Twitter-cenzúra11:41 Beismerte tettét egy japán darabolós sorozatgyilkos11:12 Vádat emeltek egy gödöllői nő ellen, aki hagyta (volna) meghalni csecsemőjét10:43 Így hordják szervezetten a betolakodókat a délvidéki Martonosra10:29 Belgiumban megállapodás született a kormányalakításról09:55 Nyolcan meghaltak, 894-gyel nőtt a fertőzöttek száma09:34 Folytatódnak az örmény-azeri összecsapások09:04 Hezbollah-válasz Netanjahunak: nagyon jól tudjuk, hova tegyük a rakétáinkat08:54 Csütörtöktől vasárnapig tartják a Tokaji Szüreti Napokat08:10 "Megvédjük az édesanyákat az LMBTQP-szörnyektől!" - Toroczkai tüntetésre hív07:52 Folyamatos civakodásból és egymás sértegetéséből állt az első Trump-Biden vita07:30 Létrákkal érkeztek, és kövekkel dobálták a rendőröket a megszállók - ezúttal sem lőtték halomra őket
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika, Elcsatolt részek :: :: Hozzászólások

A "székely terroristák"

Reklám

És ott van ez a két fiú, székely, derék, családos fiatalemberek. Beke István és Szőcs Zoltán. Több mint két éve ülnek a koszlott román börtönökben, mert ők a „székely terroristák”. Hát, annyira terroristák, amennyire én szuahéli törzsfőnök vagyok. De azért ülnek. Ha jól tudom, valahol a feketehalmi börtönben, Brassó mellett, de nem is a helyszín a lényeg.
Zoom
A lényeg az: ez a két jó fiatalember egy este poharazgatás közben elbeszélte, milyen jó buli lenne ott Kézdivásárhelyen (!), ezen a kilencven-egynéhány százalékban székely magyarok által lakott helyen, a román katonai erődemonstráció és felvonulás alatt néhány petárdát elrobbantani. Csak mondom: petárda, nem kézigránát, nem taposóakna, nem föld-levegő rakéta: petárda. Na, a szemfüles román hallgatólegények résen voltak, azonnal vitték is őket, az al-Kaidát nem szedték le ilyen erővel, mint a fiúkat. Úgy jött ez a román kormánynak, mint a falat kenyér. Végre vannak székely „terroristák”, és irgum-burgum, és persze öt év letöltendő. A semmiért.
És persze eleinte voltak tüntetések, kisebb megszólalások, börtönlátogatások (ma is vannak), kegyelmi kérvény, de nem és nem, ezek a fiúk ülnek és ülnek, teljesen ártatlanul, de itt nincs „lives matter”. Közben Szőcsnek fia született, bebörtönzése után nem sokkal, meg sem puszilhatta. És ott vannak a fiúk, nem is tudom, hogy van ez, lassan már csak úgy eszünkbe jutnak, és imádkozunk érettük. De hát ha ezek tényleg IRA- vagy ETA-mozgalmárok lettek volna? Már rég szétszedték volna a börtönt körülöttük.
Zoom
Nem, itt csend van, néhány közember, tisztelet nekik, néha meglátogatja őket, szót is emel értük, persze ez úgy pereg le a bakszász elnökről, mint rackajuhról az eső. Beke István és Szőcs Zoltán ártatlanok, és börtönben ülnek. Még egyszer mondom: ártatlanok. George Orwell sem gondolta ilyen komolyan a gondolatbűnt. Mégis, milyen állam az, amelyik összecsinálja magát két fiatalember beszélgetésétől petárdákról?
Hát ilyen. Kicsit karikatúra, kicsit kegyetlen, kicsit frusztrált, kicsit balkáni.
(Utolsó, aktuális hír: elvileg Szőcs kegyelmi kérvényét jóváhagyták, persze az antiterrorista ügyészség fellebbezhet ellene, állítom, fog is, és illúzióim nincsenek, bár minden erőmmel a fiúknak szurkolok.)
György Attila - Magyar Nemzet
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready