Bezár!
2021. január 23., szombat, Zelma, Rajmund, Emese napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:30 Kijutott Tokióba a magyar nőivízilabda-válogatott22:14 Izraelben debütált a Mi Hazánk: a zsidóknak nem tetszik a ferde hajlamú hősöket megjelenítő mesekönyv szakszerű kezelése21:45 Önjelölt Hamiltont fogtak a fővárosban: a Karácsony-szomorító a járdán előzte a kocsisort21:10 Ellenzéki tömegtüntetések zajlottak Oroszországban - több mint kétezer őrizetbe vétel, jövő hétvégén folytatják20:44 Elérte Afrika keleti partját az Eloise ciklon20:19 Férfikézilabda-vb: a lengyelek legyőzésével negyeddöntőben a mieink19:30 Brit tudósok még nem döntötték el, hogy halálosabb-e az új koronavírus-variáns18:39 Leszedette az uniós zászlókat a pitvarosi polgármester17:24 Végső búcsút vettek Frankó Endrétől, az utolsó Puma-repülőtiszttől16:53 Húszi támadás meghiúsításával henceg a szaúdi agresszor16:29 A szokásos őrizetbe vételek Minszkben is15:54 Megdöntötték Ásotthalom '56-os rekordját, de holnap már havazás jön15:35 Dehogy kényszerítette kedvesét kurválkodásra a Cozma-gyilkos Sztojka, sőt, le akarta beszélni a lekvárfőzésről14:58 Horvátország felfüggeszti a lakosság oltását14:30 Elrendelték a Telepy késelők letartóztatását
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika, Extra :: :: Hozzászólások

Wakanda hazugsága (18+)

Reklám

Hallott már a kedves olvasó Wakandáról? Ez egy nem létező, kitalált állam, amely a Marvel-képregények univerzumában kapott helyet, és Fekete-Afrikában található. Ez így önmagában még nem különösebben érdekes, ám a történet szerint több mint egymillió évvel korábban egy vibrániumot (mozgási energiát elnyelő fém) tartalmazó meteorit zuhant Afrikára. Természetesen az akkor még nem létező Wakanda területére is jutott az értékes anyagból, így azt a későbbiekben fel is fedezték az államot alapító törzsek annak rendje és módja szerint. Wakanda így a Föld legfejlettebb állama lett, ám a történet szerint a bolygón dúló háborúk miatt ezt a gazdagságot "elrejtik".
Zoom
Ha ez így még nem hangzik kellően BLM-kompatibilisnek, akkor az egészet megfejelhetjük azzal, hogy Wakanda uralkodója a mindenkori Fekete Párduc, egyikükről különálló Marvel-film is készült. A szuperhősfilmnek álcázott négerpropaganda kasszasiker lett, sok-sok lelkes kisnégert erősített meg identitásában, akik bizonyára elszánt Black Lives Matter-harcosok lesznek a későbbiekben. Noha a Marvel egyre gyakrabban fejt ki ilyen és ehhez hasonló propagandatevékenységet, mi felelősen és normálisan gondolkodó "gaz fasiszták" jól tudjuk a "megrázó" igazságot: Wakanda nem létezik, Fekete-Afrika gazdagságának egyik legnagyobb kerékkötője pedig az épp ott élő népesség jelentős része.
Zoom
Ez a kép már közelebb áll a valósághoz
Képzeletbeli szuperfém helyett azt látjuk, hogy Afrikának nemhogy a fehér élet nem értékes, de még a fekete sem. Legyen szó téves célpontok lemészárlásáról, jószágvásáron történő érthetetlen gyilkolászásról, a mellékelt ábra azt mutatja, hogy ezeknek tökmindegy, csak használhassák a fegyvereiket. Sőt, Afrika különleges állatállományát sem kímélik (pár évvel korábbi adatok, de a helyzet érdemben nem változott), ha az illető orvvadász pedig épp fehér, a velejéig korrupt rendszer miatt könnyen kivásárolhatja magát a büntetés alól.
Wakanda helyett a találó elnevezésű Nigerben történt az a mészárlás is, melynek során 6 franciát és néger idegenvezetőjüket, valamint sofőrjüket mészárolták le, vélhetően szimpla kedvtelésből, ugyanis az Acted nevű civil szervezetnél, vagyis NGO-nál dolgozó, "felvilágosult és toleráns" fehéreknek annyi eszük nem volt, hogy fegyveres kíséretet kérjenek (ilyet kérni ugyebár "rasszista bizalmatlanság" az őslakosok felé), így teljesen veszélytelennek minősültek. Ez persze nem akadályozta meg a motorbiciklin érkező Rambókat egy kis vérontásban, a képek magukért beszélnek. Az autóban ülőket azonnal agyonlőtték, a biztonság kedvéért aztán felgyújtották magát a kocsit is, az egyetlen futásnak eredt lánynak pedig nemes egyszerűséggel elvágták a torkát. A csapat egyébként zsiráfokat szeretett volna nézni eredetileg, ugyanis ebben a térségben élnek a nyugat-afrikai zsiráfok utolsó szabadon élő csordái (amíg le nem mészárolják azokat is).
Zoom
A fotók sajnos nem illusztrációk (forrás a Gerilla - Franciaország végnapjai nevű Facebook-oldal)
Zoom
Zoom
Nagyjából ez a rosszul sikerült szafari tükrözi a legjobban, körülbelül mire lehet számítani a négerektől Wakanda "csodás gazdagsága" helyett. Teljesen mindegy, hogy NGO-nak dolgozol, vagy "fehér rasszista" vagy, esetleg te magad is néger, a neked szánt sors – ha rosszkor vagy rossz helyen – nagyjából ugyanaz. Beszédes, hogy még a hírekben is gyakorta olvashatjuk: ezeknek a támadásoknak gyakran még úgymond "értelme vagy különösebb motivációja" sincsen, így az ember joggal élhet a gyanúperrel, hogy szimpla élvezetről van szó.
Wakanda mint propagandisztikus fikció egy egész generációval hiteti el, hogy Afrika olyan, amilyennek a Marvel ábrázolja. Az igazság azonban ennél szomorúbb és ijesztőbb, ugyanis a fentebb említett állapotok mellett még egy demográfiai bomba is robbanni készül a térségben, melyet rekordmennyiségű erdőirtással koronáznak meg. Sokaknak fájni fog az igazság, ha egyszer lehull a lepel Wakandáról. Csak akkor már késő lesz.
Ábrahám Barnabás – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready