2020. december 2., szerda, Melinda, Vivien, Aranka napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:55 A HírTV nézői nem értik, mi a baj szegény Jóskával, hiszen ő csak a gyülekezésre vonatkozó szabályokat sértette meg22:35 Amerikai igazságügyi miniszter: nincsenek bizonyítékok kiterjedt választási csalásra22:24 Szudán mégsem írná alá a békeegyezményt Izraellel - Trumpék ugyanis nem szolgáltatják a beígért baksist21:47 Exkluzív: Szájer József elmagyarázta, mit értettek félre a rendőrök21:03 Szijjártó szolidaritást kért a NATO tagállamaitól a kárpátaljai magyarüldözés ügyében - azt várhatjuk20:29 Egy színésznő közölte, hogy mostantól inkább nem is leszbikus, hanem "transznemű", és Elliot a neve19:58 Most éppen a himnuszunk miatt hurcolnak meg kárpátaljai magyarokat - Zelenszkij pártjának köszönhetően19:36 Kemény kérdés Orbánhoz: ekkora nagy Kifejlesztett országban miért nem tudják kikutatni ezt a vírust?!19:05 Már "hazajárnak" Úzvölgyébe a megszállók: az Erdély-rablást is ott ünnepelték, s üzentek Magyarországnak is18:42 Toroczkai: 30 nap elzárást kaptam18:07 Tiltott drogos-buzeráns orgián vett részt a "polgári-konzervatív" Szájer - véres kézzel, az ereszcsatornán menekült a rendőrök elől a brüsszeli buzibárból17:01 Tömegbe hajtott egy autós a németországi Trierben, halottak is vannak16:55 Leszállt a Holdra a Csang'o-5 kínai űrszonda16:06 Elégették a trianoni diktátumot; legyen ünnepnap a második bécsi döntés évfordulója!14:42 A hollandok korlátozni próbálták a transzkreatúrák szaporodását - most bocsánatot kérnek, és kártérítést fizetnek
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika, Külföld :: :: Hozzászólások

Norvégiában magasabb szintre kapcsolt a szivárványos véleménydiktatúra

Ordító az a kettős mérce, ahogy a szólás- és véleményszabadsághoz állnak bizonyos körök. Manapság gyakran halljuk a politikai közbeszédben, milyen fontos a jogállamiság (hazánkat illetően is gyakran érkezik a brüsszeli vád), de milyen érdekes: valahogy ezek a támadások mindig csak egy irányba szólnak.
A jogállamiság egyébként szorosan véve csupán annyit jelent, hogy a hatalmi ágak legyenek szétválasztva, egymásnak ellentmondó jogszabályok ne legyenek érvényben, és ugyanazért nagyjából mindenki ugyanazt a bírósági ítéletet kapja, azonban a politikai térben a jogállamiság sokkal inkább a szólásszabadsággal fonódott össze.
És ha már a szólásszabadságnál vagyunk: olvasom, mi történik Norvégiában. A nyilvánosan elhangzott "gyűlöletbeszédet" akár három évig terjedő börtönnel is sújthatják. Mielőtt még valaki félreértené, történetesen tudom, hogy Norvégia nem tagja az Európai Uniónak (tehát nem a jogállamiság vagy sem vita margójára írunk most), de nem kizárólag a formailag vett EU bemutatása a cél, hanem a világszerte terjedő, erőszakos szivárványos véleménydiktatúra, és minden bizonnyal a brüsszeli vezetők is helyesen bólogatnak a norvég szabályozásokon, esetleg még ihletet is meríthetnek.
Norvégiában az úgynevezett bi, transz és nem bináris deviánsok hatalmas győzelemként ünnepelték, hogy az ország nemrég kibővítette büntető törvénykönyvét. Korábban csak a leszbikusokat és a férfi homokosokat védte meg a törvény a "gyűlöletbeszéddel" szemben, de most már a nemi identitás és a "szexuális irányultság" minden formájára tekintettel lesznek – írja az out.com. Az új szabályozás összhangban áll Brüsszel agresszív LMBTQ-stratégiájával.
Zoom
Bizony, ez Norvégia (Euro Pride Oslóban, 2014; fotó: Bendiksby, Terje/AFP)
A módosított büntető törvénykönyv kimondja, hogy a magánbeszélgetésben elhangzott "gyűlöletbeszédért" pénzbírsággal vagy egy évig terjedő börtönbüntetéssel, a nyilvános megnyilatkozásokat pedig legfeljebb három évig terjedő börtönnel sújtják. Mindezen kívül azok, akik erőszakos cselekményeket követnek el a sértett szexuális orientációja vagy nemi identitása okán, szigorúbb büntetéseket kapnak.
"Ez valójában nagy megkönnyebbülés, a transzneműek jogi védelmének hiánya sok-sok éven át szúrta a szemünket" – mondta a Reutersnek Birna Rorslett, a norvég transzneműek szövetségének alelnöke.
Norvégia az egyik legbetegesebb ország Európában az LMBTQ-ideológia tekintetében – mutat rá a portál. A homokos házasság, az azonos neműek örökbefogadása és a leszbikus párok mesterséges megtermékenyítése 2009 óta törvényes.
Zoom
Fotó: Lev Radin/Getty Images
Az Insider emlékeztet, hogy Norvégia volt a negyedik ország a világon, amely 1979-ben lehetővé tette a "transz" emberek nyílt katonai szolgálatát (24 évvel azelőtt, hogy az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága megállapította, hogy a szodómiaellenes törvények alkotmányellenesek a 2003-as Lawrence kontra Texas ügyben). 2016-ban Norvégia azt is lehetővé tette a "transz" emberek számára, hogy orvosi diagnózis nélkül legálisan megváltoztassák a nemüket.
Gondolom én, mint „visszamaradott mucsai”, ez volna a jogállamiság. Merthogy ezek ellen nem fogalmaznak meg „emberjogi” közleményeket, nem fenyegetőznek, ez így rendjén van. Már csak az a legpofátlanabb és legfelháborítóbb, mikor ezeket a beteges torszüleményeket úgy akarják eladni, ezek az „európai értékek”. Értik? Európai értékek alatt én a görög-római alapokon nyugvó civilizációt, az abba beletestesülő keresztény Európát értem, és még sokan mások, akik normális gondolkodásúak. Éppen ezt az Európát akarják elpusztítani. Ha hagyjuk.
Lantos János – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready