Bezár!
2021. április 18., vasárnap, Andrea, Ilma, Uzon napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:54 102 éve alakult a Rongyos Gárda16:28 Diplomatakeringő: Csehország elvárja a szolidaritást szövetségeseitől16:12 Az oroszok kiszállnak a Nemzetközi Űrállomásból - sajátot hoznak létre15:43 Gumilövedékes szóváltás Jászapátiban14:35 Lukasenka azt állítja, meg akarták ölni a családjával együtt14:19 Félő, hogy demokrata jelölt nélkül kell tartani a szíriai elnökválasztást13:51 A szemkilövető pártja ezt is jobban tudta volna13:05 A görögök nem féltek az ajándékot hozó zsidóktól12:31 Galgóczi: javulnak a járványügyi adatok 12:14 Az iráni elnök nem szeretné, ha egy tábornok lenne az utóda11:48 BKK: hétfőtől a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a járatok11:31 12 milliárd euróba került a Bundeswehr afganisztáni bevetése - lassan kivonják őket, és visznek haza afgánokat is11:13 Elég lehet egyszer oltani a gyógyultakat, és lehet keverni az oltóanyagokat - de sok a kérdőjel10:58 Földvita afgán módra: egy család nyolc tagját gyilkolták meg az esti ima közben10:37 Szerbiában egyúttal oltást is lehet igényelni az utazások lefoglalásakor
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Amiről megint nem beszélt a kormány a "roma kultúra" napján

Reklám

Amint arról mi is hírt adtunk, Farkas Félix "roma" nemzetiségi szószóló a "roma kultúra" világnapjáról emlékezett meg mai felszólalásában, felidézve, hogy napra pontosan fél évszázada született döntés a közösség jelképeiről. Kiemelte, hogy Magyarország védi közösségüket, a kormány támogatja kultúrájukat, ennek egyik jele a 100 Tagú Cigányzenekarnak nemrégiben juttatott támogatás.
Zoom
Milyen jó lenne, gondoljuk sokan, ha a magyar kormány ilyen lelkesen védené azokat is, akik a cigánybűnözéstől szenvednek napi szinten. Attól a cigánybűnözéstől, amelyről nyíltan és kendőzetlenül kell beszélnünk, a "roma kultúra" napján pedig különösképpen, hiszen bármilyen normális együttélés alapja a problémák kibeszélése és persze megoldása lenne, amelyekből van bőven.
Sajnos a kormány részéről nem csak e napon, de az év többi részében sem hallunk egyetlen szót sem, tetteket pedig még kevésbé látunk. Mert az rendjén van, mi is egyetértünk vele, hogy Magyarországot meg kell védenünk az illegális migrációtól, bár mi nem csupán a déli határon a kerítésen létrával átmászni kívánó migránsoktól akarjuk megóvni hazánkat, hanem az úgynevezett "illedelmesen kopogtatóktól", a letelepedési kötvényesektől is. Sőt, nem csak ezektől, hanem azoktól a bűnözőktől is, akiknek döntő része a hazai cigányságból kerül ki, és mintegy 600 éve képtelenek beilleszkedni.
Ezzel szemben mit látunk, mit kommunikálnak? Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a kormány céljai között említette a magyar és a nemzetiségi kultúra megerősítését, felidézve, hogy míg tíz éve 172, most 470 milliárd forint szerepel a költségvetésben kulturális soron.
Mivel ezek a kijelentések a "roma kultúra" napján hangzottak el, így értelemszerűen arra kell fókuszálnunk, hogy több milliárd forintot fognak a "roma kultúrára" is fordítani. Él egyébként hazánkban 12 bejegyzett nemzetiség a cigányságon kívül, de valahogy azt látjuk, velük semmi probléma nincs, a kulturális célokra adományozott összegeket kulturális célokra használják fel. Teszem azt, ha a hazai németek (svábok) pályáznak meg valamit, az abból nyert összegből tartanak egy német nemzetiségi falunapot, ahol magyarországi sváb táncokat adnak elő, ilyen zenét játszó zenekarokat hívnak meg, és így tovább. Ellenben a "roma kultúra" ápolása abban csúcsosodik ki, hogy a roma önkormányzati fejes beszerez magának mondjuk egy új Mercedest. De ebben a vonatkozásban a korrupció még csak a legkisebb gond.
(Mielőtt valaki jelezné, a magyarországi zsidóság nincs hivatalosan nemzetiségként számon tartva, ezt ők maguk utasították el még a ’90-es években.)
A nagyobbik gond, ha megkérdezünk véletlenszerűen átlagembereket, szerintük mi a "roma kultúra", csak elenyésző hányadban fogják azt felelni, "ja, igen, a 100 Tagú Cigányzenekar". Sokkal inkább jut eszébe a teljesség igénye nélkül a következő felsorolás: unokázás, futtatás, késelés, tömegverekedés, gyilkosságok. Persze erről nyilván nem a 100 Tagú Cigányzenekar tehet, hanem maguk a cigány vezetők, de még inkább a mindenkori kormányok, akiknek esze ágában sem volt rendet tenni ebben az országban.
Tényleg, csak úgy találomra látogassunk el a police.hu-ra, és szűrten keressünk rá a rendőrség aktuális körözési listájára. De mielőtt jönne a kifogás, "magyar között is van ám bűnöző", ami kétségtelenül igaz, vegyük hozzá az arányokat is. A cigányság számát pontosan meghatározni nem tudjuk, csak becsüljük, legyen 500-800 ezer, de még is így messze jóval kevesebb, mint a bő 9 millió, tehát ilyen szemüvegen át nézzük az alábbi arányokat.
Nézzük talán először a "kerítés" kategóriát:
Zoom
Kifosztás:
Zoom
Zoom
Zoom
Egy sor a garázdaságból:
Zoom
Lássuk a zsarolást:
Zoom
Testi sértés:
Zoom
Azt hiszem, nem kell tovább folytatnom…
Lantos János – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready