Bezár!
2021. május 15., szombat, Zsófia, Szonja napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:48 A román gúnyhatáron is elfogadják a magyar védettségi igazolványt - de igazolni kell azt is, hogy a második oltás után eltelt tíz nap23:31 Oroszország haragosainak listájára került fel az Egyesült Államok és Csehország23:12 Nyugalmazott tábornokok kifogásolják Biden fizikai és szellemi képességeit22:59 Antiszemita röplabda: a női válogatott újabb Izrael-veréssel jutott ki az Eb-re22:43 Átlátszó-számítás: felülmérik a hivatalos adatok a koronavírus áldozatainak számát, nem igaz, hogy mi teljesítünk a legrosszabbul22:30 A gyilkos négerek ellen nem sokat érnek a korlátozások Dél-Afrikában - csak romlott a statisztika22:15 A kazahsztáni szajgák sem jártak jobban a villámcsapással, mint az indiai elefántok22:01 Újabb ellenzéki hírportálból lett külföldi ügynök Oroszországban21:42 Zsidóféltésből tiltottak be egy palesztinbarát tüntetést Franciaországban - a bíróság egyetértésével21:21 "Mi csak a magyar szolidaritásra építhetünk" - szja 1%-okat kér a Nemzeti Jogvédő Szolgálat21:07 Ha ég a ház ötemeletnyi zuhanás meg sem kottyan egy macskának20:38 Tizennyolc év börtönt kapott egy állítólag szivárogtató fehérorosz katonatiszt20:35 Van, ahol nem álltak ki "bátran Izrael mellett"20:13 Moszkvai pátriárka: az abortusz helyett a gyermek egyházi gondoskodásba adása lenne a megoldás19:55 Az EU is elítéli a Hamászt, és most nagyon aggódik a tagállamokban a bevándoroltatásnak köszönhető antiszemitizmus miatt
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika, Koronavírus :: :: Hozzászólások

Elérkezett a "várva várt" védettségi igazolvány ideje, pont a vendéglátósok nem örülnek neki

A pénteki napon átléptük tehát a 4 milliós számot oltás tekintetében, és elérkezett a „várva várt nap”, a régóta ígérgetett és méltán „népszerű” védettségi igazolvány is aktivizálódott, nem kevés feszültséget generálva ezzel a társadalomban, tehát magyar és magyar között.
Zoom
Kép: Magyar Narancs
Fókuszáljunk egy picit újra a vendéglátói szektorra (a többiekről lesz majd még szó más helyütt), ugyanis talán ők voltak leginkább sújtva az elmúlt hónapokban, hogy nem nyithattak ki. Most már a teraszokat megnyithatták, bár azért még mindig este 11 órai (holnaptól éjféli) kijárási tilalom van érvényben, szombattól pedig már a belső terek is zöld jelzést kaptak, tehát – elviekben – örülniük kéne, hiszen még több vendég, még több bevétel. Vagy mégsem? Mégsem…
Ugyanis a vendéglátósok felelőssége az is, hogy ellenőrizzék, a vendégeik rendelkeznek-e védettségi igazolvánnyal. Ha nem, és rajta kapják őket, súlyos százezres bírságok, akár egy év bezárás is jöhet. No, ebből sokan nem kérnek, mert nem tartják életszerűnek, hogy amúgy is munkaerőhiány közepette, mivel sokan otthagyták a szektort, ők figyeljenek még erre is. Másrészt viszont azt is kifogásolják, hogy ez igazságtalan, ők nem akarnak különbséget tenni vendég és vendég között, így hát marad a terasz.
Szemezgessünk a sok közül pár véleményt!
Félreértés ne essék! Nem oltás elleni kampány, sőt, mi is oltottak vagyunk! Nem politikai hirdetés, nem lebeszélés az oltásról! DE! 4 millió beoltott után megnyitnak a belső terek a beoltottak számára, amit szigorúan ellenőrizni kell, különben súlyos bírságot rónak a vendéglátósokra – írja egy nagymarosi étterem.
NEM nyitjuk ki belső terünket, marad a terasz mindenki számára, NEM kérünk igazolványt, NEM teszünk különbséget vendég és vendég között. Nekünk a vendég az vendég, legyen az idős-fiatal, fehér-fekete, kutyapárti-macskapárti, beoltott-nem beoltott. Mi szeretünk mindenkit – folytatják.
De például egy budapesti hamburgeres is hasonló állásponton van. Mint írják, lehetőségük lenne rá, hogy megnyissák belső tereiket, ők sem fogják megtenni.
Döntésünk hátterében nem állnak sem politikai, sem oltásellenes, vagy éppen oltáspárti szempontok, egészen egyszerűen nem tartjuk elfogadhatónak a társadalom ilyen alapon történő megosztását – indokolják.
A korábbi kormányzati kommunikáció értelmében, ha a lakosság kellő százalékának oltása megtörtént, a védettségi igazolványok nem lesznek szükségesek. Amint ez bekövetkezik megnyitjuk belső terünket a helyben fogyasztó vendégek számára – összegeznek.
Nyugodtan higgyük el, tucatjával lehet ilyen bejelentéseket olvasni, sokan vannak, és a fentebbi indoklás alighanem fején is találta a szöget, mikor a társadalom ilyen alapon történő megosztásáról beszél. Arra „jó” az egész, hogy barátságban lévő emberek vesszenek össze, családtagok haragudjanak meg egymásra, és ha ezt mi látjuk, alighanem a döntéshozók is tisztában vannak vele: teljesen felesleges törésvonalat húz az emberek közé.
Azt gondolom, ezt kell elsődlegesen is meglátnunk, mert ha felismerjük ezt, talán közelebb tudunk jutni ahhoz, hogy ne tudjanak minket egymásnak ugrasztani, és nem felülni ennek a provokációnak. Mert a védettségi igazolvány bevezetése egy provokáció a kormány részéről, illetve mindazok részéről, kik a világban ezt erőltetik!
Lantos János – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready