2021. augusztus 3., kedd, Hermina, Harmat napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:37 Több mint 2700 alkalommal ért támadás egészségügyi dolgozókat 2018 és 2020 között19:10 Igen sokszínű volt az Orion-művelet hetedik fázisa18:35 Vesztegetés gyanúja miatt hallgatták ki egy budapesti kórház főnővérét18:07 Már négyen követtek el öngyilkosságot a Capitoliumot védő rendőrök közül17:44 Lezárják délutánonként az Akropoliszt - lángol a növényzet Athén közelében17:19 A Napraforgó lett Magyarország tortája16:52 Az idei a legmelegebb nyár 1901 óta16:17 Felakasztottak egy fehérorosz aktivistát egy kijevi parkban16:03 Lassan már csak illegáliséknak nem kell regisztrálniuk a schengeni határok átlépéséhez15:37 Ma az ezüstjeink után megdupláztuk az aranyaink számát is: Lőrincz Tamás olimpiai bajnok15:15 Dél-koreai hírszerzés: Phenjan a szankciók feloldása nélkül nem akar újra tárgyalni14:57 Orbán szerb barátja hazugságvizsgálóra kötné magát14:46 Zsinórban a negyedik olimpián jutott négy közé a női vízilabda-válogatott14:18 Ombudsman: sérti az Alaptörvényt a műtétek önköltséges teszthez kötése13:58 "Egyetlen tálibot sem hagyunk életben" - az afgán tábornok így kérte távozásra a civileket
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika, Videók :: :: Hozzászólások

Meddig még?

Reklám

Magyarországon a koronavírusos megbetegedések egyértelműen visszaszorulóban vannak, amelynek számos, akár egymásnak is ellentmondó oka lehet. Ezzel párhuzamosan viszont megérkezett a nyár is, a meleg és napsütéses idővel együtt. Többször felmerült már az is, hogy meddig kell, illetőleg meddig indokolt a maszkok viselése, hiszen egyre több dolog mutat abba az irányba, hogy "ledobhatjuk" őket, egy időre legalábbis.
Ezen a ponton ugyan vita tárgya lehet, hogy egyáltalán volt-e szükségünk rájuk valaha, de a járvány visszaszorulásával jelenleg nem látni olyan indokot vagy érvet, amellyel a maszk viselése mellett foglalhatnánk állást. Ez minden bizonnyal már sokaknak megfordult a fejében, ám vannak olyan kiváltságosok, akiknek nem is muszáj hordani azt, legalábbis akkor nem, ha nem látja őket a nyilvánosság. Utóbbitól "elbújni" viszont egyre nehezebb, így egy-egy "rosszkor" elejtett mondat, vagy ki nem kapcsolt kamera sok érdekes információval tud szolgálni számunkra.
Zoom
Nekik nem kell, neked igen!
Noha a koronavírus témaköre az úgynevezett nemzeti oldalon is az elmúlt évek egyik legmegosztóbb témája, mindenképpen érdemes pár pillantást vetni az alábbi felvételekre. Több közülük ráadásul nem is a pandémia visszaszorulásának idején, hanem a járvány (?) kellős közepén készült.
Zoom
Valóság a színfalak mögött?
Ebben a videóban Frank-Walter Steinmeier német szociáldemokrata politikus, Németország szövetségi elnöke látható, ahogy a hivatalos politikai showműsor után – mikor azt hitte, a kamera már nem forog – nemes egyszerűséggel leveszi a maszkját. "Bátor" államférfi.
Andrew Coumo, New York állam demokrata kormányzója, a "Defund the police" mozgalom egyik lelkes támogatója sem tartozik a lelkes maszkviselők közé.
Gary Tuchman, a CNN egyik riportere is "vírustagadó", hiszen alabamai forgatása során csak addig viselte a maszkot, amíg adásban volt – szintén tavalyi felvétel.
Ez pedig már idei. Az amerikai "politikai elit" tagjai sem igazán tartanak a koronavírustól, köztük a 81 éves demokrata párti Nancy Pelosi sem, aki ráadásul az Egyesült Áállamok Képviselőházának elnöke is.
És végül, hogy ne csak a "szűk politikai térben" keressünk példákat, íme Joe Biden patronáltja, Anthony Fauci, aki az Egyesült Államokban talán leginkább szorgalmazta a maszkviselést, mikor kitört a járvány. Biden 2020 decemberében "egészségügyi főtanácsadónak" kérte fel, biztosan azért, mert már ugyanezen év júliusában is magasról tett az általa hozott szabályokra.
De, hogy igazságosak legyünk, itt van egy másik példa az igen dekoratív Kayleigh McEnany személyében, aki még a Trump-adminisztráció idején, nem egész egy évig sajtótitkárként működött (jelenleg a FOX News-nál dolgozik). Az ő szervezete is "igen erős", ugyanis a hivatalos sajtótájékoztató után rögtön megszabadult az egyik "ruhadarabjától" – sajnos csak a maszkjától.
Ezen a ponton felvetődik a kérdés: ha a "bennfentesek" közül sokan már a járvány kitörése óta mellőzik a maszkviseletet, másokra miért erőltetik mind a mai napig? Nem valószínű ugyanis, hogy maguktól lehetnek ennyire "bátrak" és "vakmerőek". Talán tudják, hogy valamiféle politikai színház folyik, amelyről ez a pennsylvaniai politikus is beszél?
Az érdekes anyagokat ezúton is köszönöm kedves olvasónknak!
Ábrahám Barnabás – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready