2019. október 15., kedd, Teréz, Aranka napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:51 Toroczkai: elképzelhető, hogy három év múlva a balliberális szörnyszövetség alakít kormányt12:34 Nevetséges bírságot kapott a Coca-Cola a buziplakátok miatt12:28 Tarlós nem veszi át a fővárosi képviselői mandátumát12:09 1944. október 15. - felvirradt a zöldingesek napja11:35 Vádat emelnek a balotaszállási nő ellen, aki autójával vontatta kutyáját11:07 Ennyit tanult a pofára esésből a Fidesz: szó sincs Borkai lemondatásáról, csak a pártból léptetik ki a látszat kedvéért10:55 Trump: hadd védje meg Aszad a kurdokat, és harcoljon a saját földjéért!10:28 Már nem vacakolnak a cigarettás mesével, egyből a telefont követelik erőforrásék10:07 A Viking Idun kapitányának felelősségét is vizsgálják a Hableány tragédiája kapcsán09:32 Washington szankciókkal sújt két török minisztériumot08:40 Hat nő volt Borkai hajóbuliján egy szerb lap szerint08:26 Afgán szúrt agyon egy autóst Ausztriában07:46 Tucatnyi rendőrt öltek meg kelepcébe csalva Mexikóban07:31 Benyújtotta lemondását a vatikáni biztonsági szolgálat vezetője06:57 Moszkva még gondolni sem akar egy katonai konfliktus lehetőségére Ankarával
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika, Holokamu ::

Lipusz Zsolt letiltott válasza egy holokamu-iparosnak: miért kell félrevezetni az embereket?

Reklám


Engedje meg, hogy kételyeimet fejezzem azt illetõen, hogy az auschwitzi szemüveg- és hajhegyek önmagukban bármiféle elõre megtervezett genocídium, népirtás bizonyítékai volnának. Az megint történelmi tény, hogy a krematóriumok „fojtogató füstje”, a korom nem boríthatta el Auschwitz környékét, mert az erfurti Topf és fiai által tervezett akkor legmodernebbnek számító égetõ berendezések nem bocsátottak ki lángokat, füstöt és bûzt.


Válasz Kopka János holokamu-jegyzetére

(Mely jegyzet a Nyíregyházi Naplóban jelent meg, az érintett reagálásának azonban - terjedelmi okokra hivatkozva - nem adtak helyet. Ahhoz, hogy ezen lapban ki válaszolhat az õt ért sértegetésekre, és ki nem, nyilván semmi köze nincs annak, hogy a fõszerkesztõje a Néphazugságban is publikáló, a helybéli fõiskola egykori kommunista fõigazgatójának lánya, Cservenyák Katalin - a szerk.)
A Nyíregyházi Napló 2008. június 12-ei számában Kopka János nevem említése nélkül, „ifjú értelmiségi”-ként megnevezve – ami azért jólesik, bár már 44. életévembe léptem (s Dante Isteni színjátéka óta tudjuk, hogy ez már túl van az ember életútjának felén) – felrója nekem, hogy az ún. holokausztot „internetes honlapokról internetes honlapokra utazva” holokamuként emlegetem.
Kedves Kopka János! Én ezt a megnevezést ilyen formában, bizonyíthatóan és dokumentálhatóan nem írtam le. A Kuruc.info szerkesztõségi megjegyzéseként szerepelhetett az Ön által kifogásolt, jegyzete címeként feltüntetett szó. Magam az említett, Ön által „szélsõjobbos médiumnak” tekintett honlap szellemiségével egyébként teljes mértékben egyetértek, s nincsen szükségem arra, hogy utazzam internetes honlapok között, ráadásul megállapodásunk alapján jó ideje már csak a Kuruc.infónak írok, más internetes honlapok pedig onnan egyszerûen átveszik az írásaimat. Nyilván sokan szeretik õket olvasni. Mások pedig nem. Ettõl sokszínû és szép az élet Egyébként nagyon sok szélsõbalos sajtóorgánum létezik hazánkban, melyek mérgezik a hazai közgondolkodást, ám ezeket ez úton sem kívánom reklámozni.
Tájékoztatásképpen megjegyzem, hogy a közokirat-hamisítás vétsége miatt csupán elévülés miatt nem büntethetõ Gyurcsány Ferenc, ez idõ szerinti miniszterelnök, minden erõfeszítése ellenére sem fogják tudni az amerikai szerverrõl mûködõ Kuruc.infót ellehetetleníteni. Az Egyesült Államokban – bár vannak bõségesen fenntartásaim az ottani életformával és a hivatalos, a fél világot ezen állam ellenségévé tevõ, George Bush nevével fémjelezhetõ neokon politikával szemben – egy dolog szent: a sajtó, a lelkiismeret és a szólás szabadsága. (Nem úgy, mint az elmúlt 18 esztendõ alatt tervszerûen tönkretett szép magyar hazánkban, ahol még ma is a marxizmus ordas eszméiben gyökerezõ gondolatokkal mérgezik némely „írástudók” a közélet iránt fogékony magyar polgárt.).
Holokauszt-ügyben pedig annyit szeretnék leszögezni: magam minden emberi szenvedés elõtt fejet hajtok, s elítélem azt, ha valakit ártatlanul, származása vagy vallása okán bántanak, meghurcolnak, és erõszakkal elveszik tõle az Isten által nekünk adományozott legdrágább kincsünket: az életet. A racionalitásnak, a logika törvényeinek ellentmondó kinyilatkoztatásokkal azonban nem tudok mit kezdeni.
Nem vonom kétségbe, hogy zsidó származású embereket – sok tízmillió némettel, orosszal, ukránnal, olasszal, japánnal, magyarral és más nemzetiségû emberrel egyetemben – iszonyatos szenvedések és megpróbáltatások értek a második világháború gyötrelmes éveiben. Tudom, hogy a háború utolsó szakaszában a tífuszjárvány és más betegségek miatt százezrek elpusztultak a németországi koncentrációs táborokban. Ezért is tûntek el szomszédaink, mint például az Ön által is említett Weinberger bácsi vagy a hentes Schwartz bácsi, Hegyi néni, és Lazarovits Andriska, az Ön – vélhetõen gyermekkori barátja –, akiket sok más áldozathoz hasonlóan õszintén sajnálok.
Ám ezeknek az embereknek sem kellett volna meghalniuk, ha Churchill és Roosevelt nem teszi 1943 elején az esztelen casablancai nyilatkozatot, s az angolszászok nem bombázzák szét 1944-45 folyamán az egész németországi közlekedési infrastruktúrát! Az angolszászok mindent lõttek és bombáztak, ami a német Autobahnokon, illetve vasútvonalakon mozdult. Ennek következtében ugyanis a táborok élelmezése, ellátása lehetetlenné vált. Készséggel elismerem, hogy embertelen dolog volt felnõtteket, gyermekeket és öreg embereket koncentrációs táborok területén összezsúfolni. Azonban ebben az embertelen, ám sok tekintetben heroikus korban mindenki szenvedett, és például az Amerikai Egyesült Államok területén is koncentrációs táborokba zárták az ott élõ japánokat, vagy Európa területén 1945 májusa után a németeket.
S valóban, Németországra, s egész Európára az Apokalipszis szörnyû idõszaka köszöntött a front megérkezésével. Azonban engedje meg, hogy kételyeimet fejezzem ki abban a tekintetben, hogy az auschwitzi szemüveg- és hajhegyek önmagukban bármiféle elõre megtervezett genocídium, népirtás bizonyítékai volnának. Az megint történelmi tény, hogy a krematóriumok „fojtogató füstje”, a korom nem boríthatta el Auschwitz környékét, mert az erfurti Topf és fiai által tervezett akkor legmodernebbnek számító égetõ berendezések nem bocsátottak ki lángokat, füstöt és bûzt. Ráadásul a szövetséges légierõ 1944 nyarán kristálytiszta légköri viszonyok közepette készített több légi felvételt is az auschwitzi táborról, s e fényképek tanúsága szerint e táborban emberek tömeges megsemmisítésének – szerencsére – semmilyen jele nem fedezhetõ fel. Az pedig David Cole zsidó származású fiatalember 1992-es, az auschwitzi Állami Múzeum igazgatójával készített interjúja óta nyilvánvaló tény, hogy a központi tábor területén – ahol természetesen magam is jártam – gázkamraként a látogatóknak az idegenvezetõk által bemutatott épület valójában sohasem volt az. Ezt az amerikai gázkamra-szakértõ, Fred Leuchter 1988-ban végzett vizsgálatai is megcáfolhatatlanul bizonyítják. Miért kell az odalátogató embereket félrevezetni és manipulálni?
Azt is tudom, Kedves Kopka János, hogy Németországban, Ausztriában, s még jó néhány nyugat-európai országban kemény börtönbüntetéseket szabnak ki ún. holokauszttagadásért. Ez szerintem sajnálatos és méltatlan európai hagyományainkhoz. Egy történelmi igazságnak ugyanis nincsen szüksége büntetõjogi védelemre! S engedje meg, eretnek nézetem szerint az igazságszolgáltatásnak, a büntetõjognak történelmi kérdések eldöntésében nincsen illetékessége! Az csak a történészekre tartozik! Ügyészeknek, bíráknak hivatalos eljárásban a világon semmi közük hozzá!
S tudja, ebben a hazában még nem is olyan régen börtönbe zárták az embert, ha például 1956-ról vagy a kommunisták gaztetteirõl a történelmi igazságnak megfelelõen merészelt írni vagy nyilatkozni. Azon állításával teljes mértékben egyetértek, miszerint „a félrevezetés mennyire hatékony méreg.”, továbbá azzal is, hogy „mindig így kezdõdtek nemzetünk tragédiái”. A világon 100 millió ártatlan ember halálát követelõ, aljas kommunista ideológián kívül gyilkosabb, félrevezetõbb eszmerendszer a történelem során még soha nem pusztította világunkat!
Bármit elfogadok, ami egzakt, tudományos módszerekkel bizonyítható, ami azonban nem, még ha politikailag nem is korrekt, s szellemi közéletünkbõl való azonnali kiátkozást és fenyegetõzéseket is von maga után, abban kételkednem kell, s kérdéseket kell vele szemben megfogalmaznom. Az emberi tisztesség, a racionalitás, s a történelmi igazság megismerésének vágya egyaránt erre ösztönöznek.
Üdvözlettel:
Lipusz Zsolt

Kapcsolódó
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready