Kedves olvasóink! A Jobbik keleti nyitás programjával kapcsolatos vita ma véget ért.
Bár sok mindent lehetne és kéne is elmondani még a témáról, akárcsak a vita során felmerült egyéb részletkérdésekről, vagy ahhoz közvetlenül nem tartozó morális kérdésekről, portálunk most lezárja a további vitát. A Jobbik képviselői gőzerővel készülnek a költségvetés parlamenti vitájára, így nem tartanánk méltányosnak, hogy külön ezzel is terheljük még őket. A témát és a kérdéseket nem felejtjük, azokra még visszatérünk
Köszönjük Hegedűs Tamásnak és Gyöngyösi Mártonnak, hogy a rendelkezésünkre álltak, megosztották olvasóinkkal gondolataikat és közismertebbé tették a Jobbik külpolitikájával kapcsolatos elképzeléseiket.
A vita nagy tanulsága, hogy szükség van rá. Szükség van rá, mert a legjobb választási program sem képes választ adni bizonyos részletkérdésekre, amelyek – amint azt láthattuk – fontos szerepet töltenek be olvasóink és a jobbikos szavazók életében. Szükség van rá azért is, mert a keleti nyitás vitája kapcsán előkerültek olyan morális és erkölcsi határokat feszegető kérdések, amelyek nem kibeszélése súlyos problémákat vonhat maga után a nemzeti oldalon.
Köszönjük továbbá olvasóinknak a temérdek levelet, amelyekben megosztották velünk gondolataikat, és köszönjük mindegyik honlapnak, amelyik foglakozott a témával és ezzel hozzájárult a kép tisztázáshoz.
Olvasóink pedig nem maradnak izgalom nélkül a továbbiakban sem. Hamarosan indul a Kuruc.infón a „nagy zsidóvita”.
Kitartás!
Florian Geyer - Kuruc.info
A kelet-vita anyagait az alábbi linkeken visszakövethetik:
 - Morális elvek és a nemzeti érdekek ütközése (külső munkatársunk, Perge Ottó véleménye)
 - A Tibetet Segítő Társaság véleménye a Jobbik Kína-politikájáról (A Tibetet Segítő Társaság hozzászólása)
 - Törököt fogott a Jobbik – könnyen a torkán akadhat (a török-vita kiindulópontjául szolgáló írás)
A témával kapcsolatos véleményét ITT tudja bővebben kifejteni. A hozzászóláshoz regisztráció szükséges, melyet ITT tud megtenni. (Jobboldalt, a "Belépés" ablak alatti "Regisztráció" című hivatkozásra kell kattintani!)