Tegnapelőtt éjszaka meggyalázták Tormay Cécile magyar írónő emléktábláját. A módszer ezúttal is ugyanaz volt, mint amellyel a Somogy megyei Kereki faluban egy Dániel Péter nevű magyargyűlölő, komcsiivadék zsidó vörös festékkel leöntötte vitéz nagybányai Horthy Miklós néhány nappal korábban fölavatott szobrát.

Tormay Cécile
Tormay Cécile Budapest-Józsefváros, Kőfaragó utcai emléktáblájának bemocskolása előtt egy hónappal a Szombat című zsidó folyóirat megjelentetett a világhálón is olvasható lejárató szándékú irományt a magyar irodalom és a két világháború közti közélet egyik jeles képviselőjéről, Tormay Cécile-ről, kiemelvén azt, hogy a „bárónő” számos gondolatát átvették a magyar antiszemitizmus olyan alakjai, mint például Kolozsváry-Borcsa Mihály, Prohászka Ottokár püspök és Klebelsberg Kunó kultuszminiszter.
Zoom
Tormay Cécile emléktáblája a meggyalázás előtt
A magyargyűlölő Szombat ezzel zárja a Tormay Cécile írónőt mocskoló cikkét: „A Jobbikosok azon igyekeznek, hogy Tormay Cécile-t beszuszakodják a nemzeti alaptantervbe. Még homofóbiájukat is legyőzik az antiszemita írónő felmagasztalásáért”. Zsidó újság uszított a magyar írónő emléke ellen, s ezért ne csodálkozzunk azon, hogy a zsidóságára olyan büszke Dániel Péter, vagy a hozzá hasonló magyargyűlölők Horthy Miklós szobra után most Tormay Cécile emléktáblájára is kezet emeltek.
Ujj Ignác- Kuruc.info
Kapcsolódó: