Bezár!
2020. augusztus 13., csütörtök, Ipoly, Áldáska, Ibolya napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:37 Török miniszter: távoktatással indul a tanév22:23 A brit tudósok legnagyobb felfedezése: mégsem kellene minden fertőzöttet a vírus áldozatának tekinteni22:11 Hazai illúziók22:04 A Kurszk tengeralattjáró pusztulásának 20. évfordulójára emlékeztek Oroszországban21:48 Aszad: az amerikai szankciók a terroristáknak nyújtanak támogatást21:32 Európa legkorábbi ismert csonteszközeit azonosították20:53 Oroszország önellátóvá teszi magát ritkaföldfémekből20:22 "Szervezetünk nagyon meggyengült" - Simonka György kizárását kezdeményezték a Fideszből20:02 Hát persze hogy aggódik Pompeo a fehéroroszországi fejlemények miatt19:40 Levelet kapott az Opre Roma, rossz hír van benne19:25 Egy keréken, 236-tal hajtó motoros balesetezett - másnap19:09 Hárman meghaltak, hatan megsérültek a skóciai vonatbalesetben18:38 Ideges volt a fiatal, teljesen érthető, hogy összetörte Veszprém herendi életfáját18:13 Meglepődött a nagymama, amikor drogos purdék helyett rendőrök nyitottak be hozzá17:56 Megtalálták a T-rex unokatestvérét
24 óra legolvasottabbjai

Lapszemle, Antimagyarizmus ::

Hisztérikus héber beszámolók a magyarországi hóviharban rekedt izraeli turistákról

Reklám

Mint mindent, ami izraeliekkel történik külföldön, a magyarországi hóviharban elakadt izraeli turisták esetét is hisztérikus tudósítások és egyéb jelenségek kísérték. Egy autóbusznyi turista 15-18 órás vesztegléséről van szó, de a kimentésükig fölhívták az izraeli nagykövetet és a konzult, tisztázatlan jogosítványú nemzetiségű mentőosztagot mozgósítottak, miközben az izraeli kommentelők Magyarországot a harmadik világ országai között emlegetik.

Az elakadt izraeli busz utasai (Fotó: Rán Dror)
Az izraeli tévéadók és hírportálok beszámolói szerint pénteken Magyarországon a Bécs-Budapest autóúton mintegy 45-50 izraeli turista is a hó fogságába került, ám az egymásnak ellentmondó hírekből és fényképfölvételekből az nem derül ki, hogy végül is egy vagy két autóbusznyi zsidóról van szó. A Jediot Áháronot közölt ugyanis fotót, amelyen nem éppen ortodox kinézetű emberek láthatók, miközben a Bá-Hádréj Hádárim ortodox portál azt írja, hogy ötven ortodox zsidó turista rekedt a hóban Budapest és Bécs között.

Az ortodox hírportál fotója
„A Bécs és Budapest közötti autóúton mintegy ötven izraeli turista a hó fogságába került. Az autóbuszon utazó izraeliek már húsz órája élelem, víz és gyógyszer nélkül vannak”, írta tegnap a Jediot Áháronot, amely idézi a szerkesztőségbe betelefonált Ávitál Cádok nevű kétségbeesett és a kimentésükért esedező turistát: „Már húsz órája a hó fogságában vagyunk víz és minden nélkül, senki nem képes megközelíteni bennünket. A magyarok képtelenek kimenteni innen a 20-30 kilométer hosszúságban veszteglő járműveket. Segítsen már valaki nekünk!” A héber portál szerint a kétségbeesett izraeli turisták kapcsolatba léptek Ilán Mor Budapestre akkreditált izraeli nagykövettel, valamint a konzullal, és arra hivatkozva kérték a segítségét, hogy a magyarok képtelenek kimenteni őket a hó fogságából.
Érdekesebb a Bá-Hádréj Há-Hádárim ortodox héber hírportál beszámolója, amelyben ötven ortodox zsidó turista megpróbáltatásairól, illetve a ZÁKÁ nevű izraeli állami mentő- és áldozatfölderítő nemzetközi egység tevékenységéről olvashatunk. „A ZÁKÁ nemzetközi egysége a magyar katasztrófavédelemmel, rendőrséggel, hadsereggel és az Egészségügyi Minisztériummal karöltve igyekezett minél előbb kimenteni a hóban rekedt autóbusz izraeli utasait”, írja az ortodox portál, majd így folytatja a beszámolót: „A kimentés és házakban történt elhelyezés után a ZÁKÁ emberei azonnal kóser élelmiszeradagokat osztottak az izraeli turistáknak, ám ezután a ZÁKÁ tizenegy „kóserségi felügyelője” is elakadt a hóban Budapest közelében”, írja az ortodox héber portál. Megtudjuk azt is, hogy az izraeli ZÁKÁ szervezet megpróbált helikoptert irányítani az izraeli turisták buszának közelébe, ám a kísérlet nem sikerült.
A Jediot Áháronot hírportálon megjelent magyarországi tudósítást Izraelből és máshonnan sokan kommentálták, ezekből válogattunk:
A beszámoló szerint több ezer ember van ott a hó fogságában, de csak az izraeliek várják el a különleges bánásmódot. (NLO, Aelia Capitolina)
Ki érdekel ez? Fölhívják a nagykövetet, a konzult. Az isten szerelmére, itt egy szokványos esetről van szó, s nem pedig valamilyen nemzetközi incidensről. Elegem van belőletek, elkényeztetett emberek vagytok. (Odéd, Kanada)
Rajtuk kívül is vannak még zsidó turisták Magyarországon, abban az antiszemita országban. Felőlem ott rohadjanak meg, ahol vannak! (Benita Aser, Gabon)
Addig ne utazzunk Magyarországra, amíg hatalmon van a jelenlegi antiszemita kormány! (Tomy Szekely)
Hol van ilyenkor az izraeli légierő? Netanjáhu miért nem tesz semmit? (Nostredamus)
Micsoda? Még nem indították útnak az izraeli hadsereget, hogy kimentse őket? (Név nélkül)
Izraeli pofátlanság. Miért nem menti ki őket a külügyminisztérium? Na miért nem? Több száz jármű van ott a hó fogságában, köztük az izraeliek autóbusza is. Egyéni turistaútra utaztak, akkor mit akarnak? A nagykövet küldjön értük helikoptert? (Járon)
Amint azt már megszokhattuk: a több ezer elakadt ember közül csak az izraeliek sírnak. (Abi Dzserba)
Ausztria és Magyarország minden tekintetben harmadik világbeli ország. (Éjál)
Éppen most beszéltem telefonon Bibivel, s már küldöm is a helikoptert, hogy kimentsen benneteket onnan. (Név nélkül)
Magyarország képtelen gondoskodni az állampolgárok biztonságáról? Barátaim, hát mi folyik itt, egy harmadik világbeli országról van szó? (név nélkül)
Épeszű ember nem fut maratonit kánikulában, mint ahogyan nem kel útra hóviharban (Fredy)
Hering József – Kuruc.info
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready