Hivatalos sajtóvisszhangok: Össztűz Magyarországra
Alternatív internetes bejegyzések: Csodálat, az együttérzés kinyilvánítása
Lassan megszokhatjuk, hogy Európa első számú pofozógépe Magyarország. Nem, nem a szocialisták, nem a Fidesz, nem a Jobbik, hanem Magyarország. Különbség csak abban van, hogy a bírálat hol elhalkul, hol felerősödik. Nem akarom itt boncolgatni, mi ennek az általános magyarellenességnek az oka. De biztos, hogy a mozgatórugók ugyanazok, mint amelyek Trianonhoz is vezettek.
Lehet itt akárki kormányon, tehetünk mi bármennyire is "szövetségeseink" kedvére, az áskálódás, az alaptalan kritika folytatódni fog. Lehet itt az államháztartás hiánya akármilyen alacsony. Hajbókolhatunk mi a zsidók előtt akármilyen mélyre. Alakíthatjuk mi alkotmányunkat akárhogy. Ajnározhatjuk a cigányokat a végtelenségig. Egyetlen esetben tudnánk csak maradéktalanul "szövetségeseink" kívánságának eleget tenni, ha kollektív öngyilkosságot követnénk el. Úgy hogy ajánlom a két nagy váltópárt figyelmébe, kár az erőlködésért, úgysem lesz velük "Európa" elégedett.
Jó példa volt erre a hétvége. A rendőrség a törvényes határidőn belül elmulasztotta az antibolsevista-anticionista tüntetés betiltását. A kormány a végletekig elment a zsidók előtti hajlongásban. Mégis, a reagálás zsidó részről: csalódottság, a Fidesz nem határolódott el eléggé a Jobbiktól stb.. Az eszmei útmutatás után aztán rázendített az európai törpék derékhada is. Történelmi csúcson van a magyarok bírálata. Ebből szeretnék egy keresztmetszetet adni: 
- Süddeutsche Zeitung: A szélsőjobboldali Jobbik uszít a zsidók ellen. Orbán miniszterelnök túl keveset tesz a terjedő antiszemitizmus ellen.
- Die Presse: "Ki a zsidókkal!" Magyarországon akadálytalanul terjed az antiszemitizmus. Semelyik más európai országban nem uszítanak annyit a zsidók ellen, mint Magyarországon. A különbség az, hogy mindez nem a kocsmaasztaloknál, hanem a Parlamentből történik.
- Bild: Orbán elbagatellizálja a rasszizmus veszélyét.
A képek kiválasztása a német sajtóban szintén megérne egy külön tanulmányt. A cigányok által összevert, vérző ember képét a "romák" elleni erőszak bizonyítékaként hozzák. A Spiegel a kormányt bíráló írásában hoz egy keretes képet, melyen a horogkeresztes zászló látható. A gyanútlan olvasó a kormány bírálatát összeköti a horogkeresztes zászló bírálatával. A kormány melletti szimpátiatüntetésen felvett képet a kormányellenes tüntetések bizonyítékaként hozzák.
Német példákat hozok, de gondolhatjuk, hogy a sorból nem lógnak ki a többi európai ország sajtótermékei sem. A kommunizmus időszakában sem mert senki a moszkvai útmutatással szemben tájékoztatni.
De szerencsére van egy másik Európa is. Az Altermedia honlapjáról idézek néhány véleményt a hétvégi budapesti eseményekkel kapcsolatban:

- Bajtársi üdvözlet Budapestre!
- Nem hagyhatjuk magukra a magyarokat a zsidó támadás kapcsán!
- Már 1956-ban és 1989-ben bebizonyították, a magyaroknak jellemük van.
- Úgy tűnik, a magyarok a legéberebbek Európában.
- Boldog Magyarország! Te legalább tudod, mi a tét!
- Remélem, a magyarok kitartanak addig, amíg a tűz továbbterjed.
- A magyarok egy egészséges nép a németekkel ellentétben, amelyet nem terrorizálnak a zsidók, külföldiek, baloldaliak. Az elpuhult németek tanulhatnak a magyaroktól, ami a tisztességet, erkölcsöt és illendőséget illeti. Nézzétek, hogyan kezeli a magyarság a buzik, zsidók és cigányok problémáját.
- A magyarok emlékezőtehetsége jobb, mint a németeké. A zsidókat nem izgatja a magyarok megalázása, és számítanak "Európa" támogatására. Remélem, fiatal német bajtársaink tudják, ki mellé kell állniuk egy Magyarországgal szembeni "békemisszió" esetében.
- Ki ne emlékezne Simon Peresz kijelentésére: "Fölvásároljuk Magyarországot"? Ez nem nagyon tetszhetett a büszke magyaroknak, és megerősítette őket abban, hogy a zsidók javíthatatlanul fennhordják az orrukat. Egy ilyen vendégről szívesen lemond a tisztességes magyar, pláne, hogy a vendég maga hívta meg magát.
- Ha az antibolsevista-anticionista megfogalmazást olvasom, jóleső borzongás fut végig a hátamon. Természetesen nem lehet nyíltan a zsidóellenes gyűlésről beszélni. De az antibolsevista kifejezés jólesően emlékeztet a régi idők antibolsevista kereszteshadjáratára.
- Tovább így, büszke magyarok, az igazi, szabad Európa felnéz rátok!
- Irigykedve nézek a magyarokra.
- A szabadsághoz vezető út nagyon messze van. De az első lépést megtették. Németországban még várunk erre.
- A magyarok a valódi kártevőt ragadták torkon.
Természetesen a távolság sok mindent megszépít, a német bajtársak számára is. Ne bízzuk el magunkat! Azért a sok szolidaritási megnyilvánulásnak örülhetünk egy picit.
Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy felhívjam a Kuruc.info külföldön élő, és a helyi nyelvet jól beszélő olvasóinak figyelmét egy apró lehetőségre, amellyel segíthetünk hazánkon. Nyugaton a sajtótermékek zömében téves, rágalmazó híradások jelennek meg hazánkról. Például az átlagos újságolvasó még mindig meg van győződve róla, Gyöngyösi Márton a zsidók nyilvántartásba vételét szorgalmazta 2012 novemberében. Ne sajnáljuk azt a néhány percet, és néhány kattintást, javítsuk ki egy olvasói bejegyzés formájában a tévedéseket. Ha nem is lesz átütő a siker, ha csak néhány embernek nyitjuk is fel a szemét, már az is több a semminél. Nekem az a tapasztalatom, hogy ha határozottan és keményen fogalmazok, a megjegyzés fennakad a szűrőn, de egy finom utalás, udvarias helyesbítés eléri célját.
Bálint József