2019. augusztus 24., szombat, Bertalan, Taksony napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:21 Rohamosan pusztul a világ tüdeje, az Amazonas18:35 A telefonja és a cigarettája mellett a fiú gyógyszere is kellett a belvárosi rablóknak 18:02 Megrendelték az első magyar fejlesztésű, kompozit testű repülőgépet17:41 Három tonna kokaint foglaltak le Rotterdamban17:05 Közös megyei listát indít Komárom-Esztergomban a Jobbik, a DK, az MSZP, a Momentum stb.16:49 Nem lopott, csak önkényesen elvett autó parkolt bunkón az árokban Barcson16:32 Egy androiddal a fedélzetén érkezett a Szojuz az űrállomáshoz, de nem sikerült a csatlakozás - Fedor hétfőn újrázik15:16 "Egyszer és mindenkorra, bármilyen formában merüljön is fel: összefog-e a Jobbik bármelyik baloldali párttal?"14:43 Szó szerint égető a helyzet: a tűzoltók 74 százaléka készül a pálya elhagyására14:04 "A tegnapi is a nemzet egyik sikeres napja volt" - Irán új rakétát tesztelt13:29 Eltűnt egy magyarul nem tudó kisfiú Budapesten12:56 Zöldlomb utcai családirtás: fegyelmi eljárás indult a rendőrségi ügyeletes ellen12:19 Botka ellenében indul egy elvtárs Szegeden11:50 Egy török kikötő felé tart a Gibraltárról elengedett iráni tartályhajó 11:31 Robbantásos merénylet egy iraki város zsúfolt piacán
24 óra legolvasottabbjai

Lapszemle ::

Aki nem harcol, megsemmisül!

Reklám

/Eredetiben itt./
Győri Nemzeti Hírlap, 1945. február 16.
Új szellemi áramlatok új elgondolásokat és kifejezéseket visznek be a köztudatba, amelyek eleinte szokatlanul hatnak és a nagyközönség legnagyobb része szinte idegenül áll ezekkel szemben. Ilyen új kifejezés volt pl. a mostani világháború elején az „élettér” fogalma, majd pedig felbukkant a „totális háború” és a „megsemmisítő háború” fogalma, amikor is a két fogalmat legtöbbször azonosították. Pedig lényeges különbség van a két fogalom közt.

B-24-es Liberator Budapest fölött
Totális háború alatt értjük valamely állam tevékenységét, amikor a háború győzelmes befejezése céljából az állam összes – mind gazdasági, mind szellemi, mind katonai – erőtényezőit a háborús cél elérésének szolgálatába állítja.
Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy pl. a játékipar, a luxus cikkek ipara, a szórakoztató üzemek nagy része megszűnik, helyesebben átáll a hadiipar szolgálatába. A totális háború gondolat nem új, tulajdonképpen ez a háború ősi formája. Az őskori törzsi, vagy később a kezdetleges államszervezetek idején, vagy pedig a nomád népek életében csak totális háborúról lehetett szó:
A szembenálló felek minden tagja csak a háborúért dolgozott, minden más életszükségletet korlátoztak a győzelem elérése céljából.
A győztes fél azután a legyőzöttet a szó szoros értelmében megsemmisítette: asszonyait kiadták a győztes harcosoknak, a férfiakat rabszolgaként eladták, vagy munkaerejüket felhasználták saját elsőrendű életszükségleteik biztosítása céljából. (Földművelés, ipari munkások stb.)
Minél magasabb egy állam általános szellemi és lelki műveltsége, annál inkább háttérbe szorul az ellenség megsemmisítésének gondolata. Így pl. Róma nem semmisítette meg a meghódolt népeket, hanem beillesztette ezeket is saját államszervezetébe és erejüket kihasználta, a háborút pedig csak addig folytatta, amíg múlhatatlanul szükséges volt. A császárság utolsó idejében meg éppen a háborút csak szükséges rossznak tartva, a római patrícius teljesen elpuhulva, a harcot átengedte a zsoldjába fogadott barbároknak.
Később a lovagkor idején mind a totális háború, mind a megsemmisítés gondolata teljesen háttérbe szorul: korlátolt eszközökkel (zsoldosok) korlátolt célokért folynak rövid lejáratú harcok, dinasztikus érdekekért, amelyek nem mindig egyeznek meg a nép érdekeivel. Még a nagyarányú hadjáratok (keresztes hadjáratok) sem tekinthetők totális háborúknak, nemzetek aránylag kis rétege vett ezekben részt. Napóleoni háborúkig Európában általában nem lehetett beszélni totalitásról. Napóleon alatt jelenik meg ismét az ősi néphadsereg – immár nem csupán nemesek vezetése alatt álló zsoldosokból. A totalitás további fejlődését jelenti mindenütt az általános védkötelezettség bevezetése, majd az első világháború idején a hadiipar kifejlődése, a mostani háborúban pedig a nem harcolók számára kötelező munkaszolgálat gondolata.
Ezzel elérkeztünk ismét – természetesen gigantikus méretekben a nomád törzs totális harcbaállásához, ahol az asszony és gyermek, rokkant és az agg fegyvert kovácsolt, élelmet készített, sebesültet ápolt, minden egyéb foglalkozást háttérbe szorítva, csak azért, hogy a törzs győzzön. Ellenkező esetben megsemmisül.
A totális harcbaállást rendszerint a másik fél nyilvánossá váló megsemmisítésre törekvő háborús célja váltja ki. Meg kell ugyanis különböztetni a hadi célt és a háborús célt: Hadi célt a katonai vezető tűz maga elé. Rendszerint egy bizonyos terepszakasz, vagy ország meghódítása, ha másképp nem megy, az ellenség hadierejének megsemmisítése árán. A háborús célt a politikus tűzi ki maga elé: Akaratának rákényszerítése az ellenséges államvezetésre, melynek folyamán az ellenség haderejének megsemmisítése csak egy állomást jelent, nem biztos, hogy a győzelmet jelenti. (Szerbia, 1916.)
Ellenfelét rendszerint az alacsonyabb lelki műveltséggel rendelkező fél akarja megsemmisíteni éppen azért, mert kitűzött háborús célja annyira ellenkezik ellenfelének lelki és szellemi beállítottságával, hogy azt elfogadni semmiképpen nem lehetne.
Napjainkban a zsidó anyagias világszemlélet küzd a krisztusi magasabb rendű életszemlélettel. A zsidók eszközeiként szolgálnak az anyagias felfogású angol-amerikai, illetőleg a gondolatnélküli, rabszolgává süllyesztett orosz tömegek. A megsemmisítés gondolata a talmudi szellemben élő zsidó vezetők agyában született meg. A megsemmisítésnél az Ótestamentumban előírt kínzási módok elhalványulnak a zsidó GPU vezetők fantáziája mellett.
Tulajdonképpen a vadállatokhoz való hasonlítás nem állja meg a helyét, mert a vadállat soha nem kínozza áldozatát. Valami ördögi beteges szadizmus vezeti a zsidó hóhérok kezét, amit átörököltek ótestamentumi őseiktől.
Minden magyar ember, aki kezükre kerül, számolhat a legkínosabb halállal.
A hátsó területekre meglepetésszerűen előretörő orosz páncélos ékek mögött máris ott vannak a zsidó biztosok, akik nemre, korra, világnézetre való tekintet nélkül kínoztatják halálra és hurcolják el a magyar lakosságot.
Meg kell barátkoznunk azzal a gondolattal, hogy a háború ma már az elsővonalbeli harcost és a hátsó területek békés polgári lakosságát egyformán pusztítja. Ezért a hátsó területek békés polgári lakossága is teljes erejével köteles a helységek védelmét kiépítő csapatok munkáját támogatni.
Tapasztalat szerint az orosz azokon a helyeken, ahol ellenállásra talál, nem folytatja a támadást.
Tehát mindenütt elő kell készíteni a legkeményebb totális ellenállást! M. H.
(Kuruc.info)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready