2020. április 1., szerda, Hugó, Agád napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:55 Felhívta a mentőket azzal, hogy öngyilkos akar lenni, majd rájuk támadt - az ügyészség felfüggesztettel jutalmazná22:37 A háziorvosok nyílt levélben közlik Müller Cecíliával: nincs elég védőfelszerelésük22:32 Bulgária visszavonta a szájmaszkok kötelező köztéri viseléséről szóló rendeletet22:17 Idős rokkantnyugdíjast próbáltak kirabolni a cigányok - az utasok segítségnyújtás helyett csak szóltak nekik, hogy a purdékat a buszon felejtették22:07 Amerika átmeneti kormány létrehozását célzó javaslattal próbálkozik Venezuelában21:48 A koszovói alkotmánybíróság megsemmisítette a kijárási tilalomra vonatkozó kormánydöntést21:30 New Yorkban olyan magas a halottak száma, hogy hűtőkamionokban tárolják őket21:21 Törökország 90 ezer rabot tervez kiengedni a börtönökből20:58 Két héttel meghosszabbítja a leállást az esztergomi Suzuki20:48 Hogy ez nem Merkelnek jutott elsőként eszébe: Portugália állampolgárságot ad a sáskáknak a járványra hivatkozva20:34 A WHO továbbra is azt állítja, "nem bizonyított, hogy a tömeges maszkviselés potenciális előnnyel járna"20:12 Több mint nyolcszázzal nőtt a járványban elhunytak száma az elmúlt 24 órában Olaszországban20:00 Kapás Boglárka és Kozma Dominik is elkapta a vírust; MÚSZ: kilenc pozitív eredmény van19:37 "A természet a legnagyobb terrorista" - 16 tévhit a koronavírusról19:25 A bölcsesség képeket szerkesztett magának - ötrészes könyv jelent meg a "Csontváry-rejtvényről"
24 óra legolvasottabbjai

Lapszemle ::

Aki nem harcol, megsemmisül!

Reklám

/Eredetiben itt./
Győri Nemzeti Hírlap, 1945. február 16.
Új szellemi áramlatok új elgondolásokat és kifejezéseket visznek be a köztudatba, amelyek eleinte szokatlanul hatnak és a nagyközönség legnagyobb része szinte idegenül áll ezekkel szemben. Ilyen új kifejezés volt pl. a mostani világháború elején az „élettér” fogalma, majd pedig felbukkant a „totális háború” és a „megsemmisítő háború” fogalma, amikor is a két fogalmat legtöbbször azonosították. Pedig lényeges különbség van a két fogalom közt.

B-24-es Liberator Budapest fölött
Totális háború alatt értjük valamely állam tevékenységét, amikor a háború győzelmes befejezése céljából az állam összes – mind gazdasági, mind szellemi, mind katonai – erőtényezőit a háborús cél elérésének szolgálatába állítja.
Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy pl. a játékipar, a luxus cikkek ipara, a szórakoztató üzemek nagy része megszűnik, helyesebben átáll a hadiipar szolgálatába. A totális háború gondolat nem új, tulajdonképpen ez a háború ősi formája. Az őskori törzsi, vagy később a kezdetleges államszervezetek idején, vagy pedig a nomád népek életében csak totális háborúról lehetett szó:
A szembenálló felek minden tagja csak a háborúért dolgozott, minden más életszükségletet korlátoztak a győzelem elérése céljából.
A győztes fél azután a legyőzöttet a szó szoros értelmében megsemmisítette: asszonyait kiadták a győztes harcosoknak, a férfiakat rabszolgaként eladták, vagy munkaerejüket felhasználták saját elsőrendű életszükségleteik biztosítása céljából. (Földművelés, ipari munkások stb.)
Minél magasabb egy állam általános szellemi és lelki műveltsége, annál inkább háttérbe szorul az ellenség megsemmisítésének gondolata. Így pl. Róma nem semmisítette meg a meghódolt népeket, hanem beillesztette ezeket is saját államszervezetébe és erejüket kihasználta, a háborút pedig csak addig folytatta, amíg múlhatatlanul szükséges volt. A császárság utolsó idejében meg éppen a háborút csak szükséges rossznak tartva, a római patrícius teljesen elpuhulva, a harcot átengedte a zsoldjába fogadott barbároknak.
Később a lovagkor idején mind a totális háború, mind a megsemmisítés gondolata teljesen háttérbe szorul: korlátolt eszközökkel (zsoldosok) korlátolt célokért folynak rövid lejáratú harcok, dinasztikus érdekekért, amelyek nem mindig egyeznek meg a nép érdekeivel. Még a nagyarányú hadjáratok (keresztes hadjáratok) sem tekinthetők totális háborúknak, nemzetek aránylag kis rétege vett ezekben részt. Napóleoni háborúkig Európában általában nem lehetett beszélni totalitásról. Napóleon alatt jelenik meg ismét az ősi néphadsereg – immár nem csupán nemesek vezetése alatt álló zsoldosokból. A totalitás további fejlődését jelenti mindenütt az általános védkötelezettség bevezetése, majd az első világháború idején a hadiipar kifejlődése, a mostani háborúban pedig a nem harcolók számára kötelező munkaszolgálat gondolata.
Ezzel elérkeztünk ismét – természetesen gigantikus méretekben a nomád törzs totális harcbaállásához, ahol az asszony és gyermek, rokkant és az agg fegyvert kovácsolt, élelmet készített, sebesültet ápolt, minden egyéb foglalkozást háttérbe szorítva, csak azért, hogy a törzs győzzön. Ellenkező esetben megsemmisül.
A totális harcbaállást rendszerint a másik fél nyilvánossá váló megsemmisítésre törekvő háborús célja váltja ki. Meg kell ugyanis különböztetni a hadi célt és a háborús célt: Hadi célt a katonai vezető tűz maga elé. Rendszerint egy bizonyos terepszakasz, vagy ország meghódítása, ha másképp nem megy, az ellenség hadierejének megsemmisítése árán. A háborús célt a politikus tűzi ki maga elé: Akaratának rákényszerítése az ellenséges államvezetésre, melynek folyamán az ellenség haderejének megsemmisítése csak egy állomást jelent, nem biztos, hogy a győzelmet jelenti. (Szerbia, 1916.)
Ellenfelét rendszerint az alacsonyabb lelki műveltséggel rendelkező fél akarja megsemmisíteni éppen azért, mert kitűzött háborús célja annyira ellenkezik ellenfelének lelki és szellemi beállítottságával, hogy azt elfogadni semmiképpen nem lehetne.
Napjainkban a zsidó anyagias világszemlélet küzd a krisztusi magasabb rendű életszemlélettel. A zsidók eszközeiként szolgálnak az anyagias felfogású angol-amerikai, illetőleg a gondolatnélküli, rabszolgává süllyesztett orosz tömegek. A megsemmisítés gondolata a talmudi szellemben élő zsidó vezetők agyában született meg. A megsemmisítésnél az Ótestamentumban előírt kínzási módok elhalványulnak a zsidó GPU vezetők fantáziája mellett.
Tulajdonképpen a vadállatokhoz való hasonlítás nem állja meg a helyét, mert a vadállat soha nem kínozza áldozatát. Valami ördögi beteges szadizmus vezeti a zsidó hóhérok kezét, amit átörököltek ótestamentumi őseiktől.
Minden magyar ember, aki kezükre kerül, számolhat a legkínosabb halállal.
A hátsó területekre meglepetésszerűen előretörő orosz páncélos ékek mögött máris ott vannak a zsidó biztosok, akik nemre, korra, világnézetre való tekintet nélkül kínoztatják halálra és hurcolják el a magyar lakosságot.
Meg kell barátkoznunk azzal a gondolattal, hogy a háború ma már az elsővonalbeli harcost és a hátsó területek békés polgári lakosságát egyformán pusztítja. Ezért a hátsó területek békés polgári lakossága is teljes erejével köteles a helységek védelmét kiépítő csapatok munkáját támogatni.
Tapasztalat szerint az orosz azokon a helyeken, ahol ellenállásra talál, nem folytatja a támadást.
Tehát mindenütt elő kell készíteni a legkeményebb totális ellenállást! M. H.
(Kuruc.info)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready