2019. augusztus 24., szombat, Bertalan, Taksony napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:53 Míg anyjuk a benzinkúton vásárolt, füstmérgezést szenvedett három gyerek egy fővárosi lakástűzben 19:21 Rohamosan pusztul a világ tüdeje, az Amazonas18:35 A telefonja és a cigarettája mellett a fiú gyógyszere is kellett a belvárosi rablóknak 18:02 Megrendelték az első magyar fejlesztésű, kompozit testű repülőgépet17:41 Három tonna kokaint foglaltak le Rotterdamban17:05 Közös megyei listát indít Komárom-Esztergomban a Jobbik, a DK, az MSZP, a Momentum stb.16:49 Nem lopott, csak önkényesen elvett autó parkolt bunkón az árokban Barcson16:32 Egy androiddal a fedélzetén érkezett a Szojuz az űrállomáshoz, de nem sikerült a csatlakozás - Fedor hétfőn újrázik15:16 "Egyszer és mindenkorra, bármilyen formában merüljön is fel: összefog-e a Jobbik bármelyik baloldali párttal?"14:43 Szó szerint égető a helyzet: a tűzoltók 74 százaléka készül a pálya elhagyására14:04 "A tegnapi is a nemzet egyik sikeres napja volt" - Irán új rakétát tesztelt13:29 Eltűnt egy magyarul nem tudó kisfiú Budapesten12:56 Zöldlomb utcai családirtás: fegyelmi eljárás indult a rendőrségi ügyeletes ellen12:19 Botka ellenében indul egy elvtárs Szegeden11:50 Egy török kikötő felé tart a Gibraltárról elengedett iráni tartályhajó
24 óra legolvasottabbjai

Lapszemle, Zsidóbűnözés ::

Álmenekültek könyöradomány-gyűjtéssel szélhámoskodtak a fővárosban és környékén

Reklám

Őrizetbe vettek öt egyént a rendőrség politikai osztályán - Pesti Hírlap, 1939. július 6.

Zsidó lottóárusok, Lodz, 1915
A főkapitányság politikai nyomozó főosztálya hetek óta kutat egy nagyarányú politikai színezetű szélhámosság ügyében. Németül beszélő zsidó egyének hamisított igazolványokkal gyűjtenek a fővárosban, meg az ország többi városaiban és politikai menekülteknek adják ki magukat.
A politikai osztály nyomozó főcsoportja széleskörű kutatást végzett és öt egyént már őrizetbe is vett.

A korabeli cikk
Kiderült, hogy szervezett társaság központi irányítással intézi a nagyarányú gyűjtési szélhámosság lebonyolítását. A nyomozás eddigi adatai szerint Alois Klein nevű egyén vezeti az engedély nélküli gyűjtést, és ő utasítja a gyűjtőket, hogy hol, kiknél kérjenek adományokat. A politikai osztály megállapítása szerint a társaság tagjai hitközségeket és tehetősebb zsidó polgárokat látogatnak meg, hamisított igazolványokat mutatnak fel és elpanaszolják, hogy a dachaui internálótáboron keresztül utasították ki őket Németországból. Állításuk bizonyítására mutatják fel a náluk levő hamis igazolványt.

Dachau
A gyűjtés irányítója a gyűjtött összegek egy részét már be is szedte a gyűjtőktől, akik az ő utasítására látogatták meg a kijelölt egyéneket és hitközségeket. A gyűjtés lebonyolításának módját Budapesten kávéházakban és kávémérésekben beszélték meg.
Előállították a gyűjtésben való részvétel gyanújával László Ferenc szobafestőt, Wohlmuth Lipót kifutót, Marton Irén nevelőnőt, Rubin Jenő kőfaragósegédet és Davidovics Márk szabósegédet. A politikai osztályon őrizetbe vették őket, és a rendőrség keresi Alois Kleint, a gyűjtés irányítóját. Tartózkodási helye ismeretlen, valószínű azonban, hogy Szegeden van. A rendőrség folytatja a nyomozást.
(Kuruc.info)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready