Bezár!
2019. november 13., szerda, Szilvia, Bulcsú, Enese napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:34 Megrendszabályozná a Fidesz a "Tordai-Jakabokat": kitiltást és egyéves fizetésmegvonást is kaphatnak12:00 Berlinben építi meg első európai gyárát a Tesla11:40 Megkezdődött az Iszlám Állam tömeggyilkos emírjének pere Budapesten11:22 Továbbra is érkeznek az esélytelen rakéták a Gázai övezetből Izraelbe11:13 Muzulmánok ellen tervezett fegyveres támadással gyanúsítanak két lengyelt10:44 A Japán Birodalmi Haditengerészet jelentősebb technikai fejlesztései09:55 Napi Bencsik: Mészárosék nem loptak, szerencsésen versenyeztek09:29 Az oroszbarát szocialisták megbuktatták az EU felé közeledni akaró moldovai kormányt08:44 Erre tart a klímabolsevizmus: Jane Fonda már nürnbergi pereket akar azok ellen, akik nem harcolnak velük08:33 Leleplezett mélyállam: megnevezték a Trump-Zelenszkij beszélgetés kiszivárogtatóját07:58 Ideiglenes elnökké nyilvánította magát a bolíviai szenátus egyik alelnöke07:45 Zivatarokra és széllökésekre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat07:33 Egyelőre nem lesz Putyin-Zelenszkij találkozó06:50 Nyugodtabb szívvel lehet vonatra ülni - de csak a mai napon22:33 Soha nem adja fel - üzente Morales Mexikóból
24 óra legolvasottabbjai

Lapszemle, Zsidóbűnözés ::

Álmenekültek könyöradomány-gyűjtéssel szélhámoskodtak a fővárosban és környékén

Reklám

Őrizetbe vettek öt egyént a rendőrség politikai osztályán - Pesti Hírlap, 1939. július 6.

Zsidó lottóárusok, Lodz, 1915
A főkapitányság politikai nyomozó főosztálya hetek óta kutat egy nagyarányú politikai színezetű szélhámosság ügyében. Németül beszélő zsidó egyének hamisított igazolványokkal gyűjtenek a fővárosban, meg az ország többi városaiban és politikai menekülteknek adják ki magukat.
A politikai osztály nyomozó főcsoportja széleskörű kutatást végzett és öt egyént már őrizetbe is vett.

A korabeli cikk
Kiderült, hogy szervezett társaság központi irányítással intézi a nagyarányú gyűjtési szélhámosság lebonyolítását. A nyomozás eddigi adatai szerint Alois Klein nevű egyén vezeti az engedély nélküli gyűjtést, és ő utasítja a gyűjtőket, hogy hol, kiknél kérjenek adományokat. A politikai osztály megállapítása szerint a társaság tagjai hitközségeket és tehetősebb zsidó polgárokat látogatnak meg, hamisított igazolványokat mutatnak fel és elpanaszolják, hogy a dachaui internálótáboron keresztül utasították ki őket Németországból. Állításuk bizonyítására mutatják fel a náluk levő hamis igazolványt.

Dachau
A gyűjtés irányítója a gyűjtött összegek egy részét már be is szedte a gyűjtőktől, akik az ő utasítására látogatták meg a kijelölt egyéneket és hitközségeket. A gyűjtés lebonyolításának módját Budapesten kávéházakban és kávémérésekben beszélték meg.
Előállították a gyűjtésben való részvétel gyanújával László Ferenc szobafestőt, Wohlmuth Lipót kifutót, Marton Irén nevelőnőt, Rubin Jenő kőfaragósegédet és Davidovics Márk szabósegédet. A politikai osztályon őrizetbe vették őket, és a rendőrség keresi Alois Kleint, a gyűjtés irányítóját. Tartózkodási helye ismeretlen, valószínű azonban, hogy Szegeden van. A rendőrség folytatja a nyomozást.
(Kuruc.info)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready