2020. április 1., szerda, Hugó, Agád napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
07:32 Először volt hőhullám az Antarktiszon06:56 Több száz egyeddel ritkítja bölényállományát a Yellowstone Nemzeti Park22:55 Felhívta a mentőket azzal, hogy öngyilkos akar lenni, majd rájuk támadt - az ügyészség felfüggesztettel jutalmazná22:37 A háziorvosok nyílt levélben közlik Müller Cecíliával: nincs elég védőfelszerelésük22:32 Bulgária visszavonta a szájmaszkok kötelező köztéri viseléséről szóló rendeletet22:17 Idős rokkantnyugdíjast próbáltak kirabolni a cigányok - az utasok segítségnyújtás helyett csak szóltak nekik, hogy a purdékat a buszon felejtették22:07 Amerika átmeneti kormány létrehozását célzó javaslattal próbálkozik Venezuelában21:48 A koszovói alkotmánybíróság megsemmisítette a kijárási tilalomra vonatkozó kormánydöntést21:30 New Yorkban olyan magas a halottak száma, hogy hűtőkamionokban tárolják őket21:21 Törökország 90 ezer rabot tervez kiengedni a börtönökből20:58 Két héttel meghosszabbítja a leállást az esztergomi Suzuki20:48 Hogy ez nem Merkelnek jutott elsőként eszébe: Portugália állampolgárságot ad a sáskáknak a járványra hivatkozva20:34 A WHO továbbra is azt állítja, "nem bizonyított, hogy a tömeges maszkviselés potenciális előnnyel járna"20:12 Több mint nyolcszázzal nőtt a járványban elhunytak száma az elmúlt 24 órában Olaszországban20:00 Kapás Boglárka és Kozma Dominik is elkapta a vírust; MÚSZ: kilenc pozitív eredmény van
24 óra legolvasottabbjai

Lapszemle, Zsidóbűnözés ::

Álmenekültek könyöradomány-gyűjtéssel szélhámoskodtak a fővárosban és környékén

Reklám

Őrizetbe vettek öt egyént a rendőrség politikai osztályán - Pesti Hírlap, 1939. július 6.

Zsidó lottóárusok, Lodz, 1915
A főkapitányság politikai nyomozó főosztálya hetek óta kutat egy nagyarányú politikai színezetű szélhámosság ügyében. Németül beszélő zsidó egyének hamisított igazolványokkal gyűjtenek a fővárosban, meg az ország többi városaiban és politikai menekülteknek adják ki magukat.
A politikai osztály nyomozó főcsoportja széleskörű kutatást végzett és öt egyént már őrizetbe is vett.

A korabeli cikk
Kiderült, hogy szervezett társaság központi irányítással intézi a nagyarányú gyűjtési szélhámosság lebonyolítását. A nyomozás eddigi adatai szerint Alois Klein nevű egyén vezeti az engedély nélküli gyűjtést, és ő utasítja a gyűjtőket, hogy hol, kiknél kérjenek adományokat. A politikai osztály megállapítása szerint a társaság tagjai hitközségeket és tehetősebb zsidó polgárokat látogatnak meg, hamisított igazolványokat mutatnak fel és elpanaszolják, hogy a dachaui internálótáboron keresztül utasították ki őket Németországból. Állításuk bizonyítására mutatják fel a náluk levő hamis igazolványt.

Dachau
A gyűjtés irányítója a gyűjtött összegek egy részét már be is szedte a gyűjtőktől, akik az ő utasítására látogatták meg a kijelölt egyéneket és hitközségeket. A gyűjtés lebonyolításának módját Budapesten kávéházakban és kávémérésekben beszélték meg.
Előállították a gyűjtésben való részvétel gyanújával László Ferenc szobafestőt, Wohlmuth Lipót kifutót, Marton Irén nevelőnőt, Rubin Jenő kőfaragósegédet és Davidovics Márk szabósegédet. A politikai osztályon őrizetbe vették őket, és a rendőrség keresi Alois Kleint, a gyűjtés irányítóját. Tartózkodási helye ismeretlen, valószínű azonban, hogy Szegeden van. A rendőrség folytatja a nyomozást.
(Kuruc.info)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready