2015. április 19., vasárnap, Emma, Kocsárd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Magyar boltok
CSS váltás
Friss hírek
09:45 Az Iszlám Állam állhat az afganisztáni merénylet mögött - egyre nagyobb a "kalifátus" hatóköre09:31 Váratlan bókot kapott Putyintól az USA09:15 Besült a játékpisztolyos rablási kísérlet - egy bátonyterenyei italboltnál próbálkozott a susogós bűnöző09:02 Tüntetőkkel csapott össze a tragikus kompbaleset évfordulóján a dél-koreai rendőrség08:38 Megkezdődött a börtönmissziós imahét08:25 Ma két koncentrációs tábor felszabadításáról emlékeznek meg a buzgón szégyenkező németek - mi államtitkárt és emléktáblát delegálunk08:02 A Matica elnöke szerint a magyarok asszimililják a tót iskolásokat - persze éppen az ellenkezője igaz07:44 Ma Bezedek tart menetrenden kívüli polgármester-választást07:29 Akár 20 milliárd is lehet a Kun-Mediátor okozta kár a károsultak ügyvédje szerint07:12 Városvédő futás miatt lesznek ma forgalmi változások Budapesten06:55 Az oroszok miatt rontotta Fehéroroszország besorolását a Moody's23:36 Jövő héten indulhat a régi-új Fidesz-lap - 40 egykori nemzetes sétálhat be vörös szőnyegen a szerkesztőségbe23:07 Bajnokok Ligája: megerősítette csoportelsőségét a Szolnok, közel a továbbjutáshoz a szépen helytálló Eger22:57 Nincs helyük Bagdadban az Iszlám Állam elől menekülőknek - terroristák beszivárgásától tartanak a hatóságok22:46 Magyar összefogást és székely autonómiát sürget a kongresszusi RMDSZ - több a szavuk, mint a hitelük
24 óra legolvasottabbjai

Lapszemle, Cigánybűnözés :: 2011. április 8. 10:12

Cigányok garázdálkodása - lapszemle 1913-ból


Reklám
Budapesti Hírlap, 1913. március 9.
Székesfehérvárról jelentik: A napokban hírt adtunk arról, hogy a dunántúli csendőrség a katonaság segítségével egy száztagú cigánykaravánt fogott el Polgárdi község határában. A karaván kilenc férfitagját, mint a rablások és betörések elkövetőit, beismerésük után a székesfehérvári királyi ügyészség fogházába szállították, a többieket pedig két napi itt táborozás után erős csendőri fedezettel útnak indították Komárom felé, ahonnan a karavánt egészen az ország határáig fogják toloncolni, állomásról-állomásra.
Budapesti Hírlap, 1913. május 1.
Székesfehérvárról jelentik: Fülöp Ferenc ácssegéd tegnap este gyalogosan akart eljutni Ercsiből Adony községbe. Nem messze Adony határától kóbor cigányok támadták meg az ácssegédet, fejszével leütötték és kirabolták. Elvették szerszámait és 100 korona készpénzét, azután az útszéli árokba dobták. Itt találták meg ma reggel eszméletlen állapotban. Bevitték a székesfehérvári kórházba, ahol haldoklik. A rabló cigányokat vármegye-szerte körözik. – A csendőrségnek Sárosd községben már kellemetlen összeütközései voltak kóbor cigányokkal. Hántó József sárosdi csendőr igazolásra szólította fel az egyik cigánykaravánt. A cigányok vonakodtak és Kovács Ferenc fejszével támadt a csendőrre. Hántó ekkor kardot rántott és fejbe vágta a cigányt, aki összeesett. A többiek elmenekültek. Kovács Ferencet haldokolva vitték a székesfehérvári rabkórházba. Székesfehérvárról katonai bizottság szállt ki Sárosdra, hogy a fegyverhasználat jogosságát megállapítsa.

Cigányháború a vasúti kocsiban
Budapesti Hírlap, 1913. október 30.
Debreceni tudósítónk írja: A napok óta tartó nagyvásárra mintegy negyven tagú cigánykaraván sereglett össze a szomszédos vármegyéből. A cigányok alaposan berúgtak s midőn a rendőrség fölhívta őket, hogy a várost hagyják el, a Hatvan utcai kisállomáson föl is szálltak egy indulásra készen álló vonatra. A vasúti kocsiban a cigányok egymás között összeverekedtek. Késsel, fokossal támadtak az asszonyokra, akik közül többet megsebesítettek, mire a főnökség nagyobb karhatalmi erő kirendelését kérte. Ezalatt a cigányok összetörték a vasúti kocsi belsejét s mikor a rendőrség elősietett, leugráltak a kocsiról és elmenekültek, de a főkolomposokat sikerült elfogni.
(Kuruc.info)

Reklám


Hozzászólások ( hozzászólás)

 Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat

Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Támogassa portálunkat!
Legolvasottabb hírek
Jobbikos programok
További programokÖsszes jobbikos program
Linkek
További linkek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2015 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Ingyenes linkcsere | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready
15