Győri Nemzeti Hírlap, 1937. június 19.

London, jún. 18. MTI. A Daily Sketch jelenti, hogy a Sztalin-féle nagytakarítás legújabb áldozata Kun Béla, egykori magyarországi bolsevista vezér, akit állítólagos trockista tevékenysége miatt agyonlőttek.
A Morgen Post helsinki jelentése szerint, az orosz bel-, kül- és közlekedési népbiztosság számos tagját tartóztatták le és lőtték azonnal agyon. A kivégzéseket hivatalosan nem tették közzé. Moszkva utcáin a Cseka tagjai tisztogató körjáratokat tartanak. A kivégzett tábornokok hozzátartozóit Szibériába száműzték.
Róma, jún. 18. MTI. A Corriera Della Sera rigai jelentése szerint Szovjet-Oroszországból érkező híradások megerődíteni látszanak azt a hírt, mely szerint Kun Bélát a napokban kivégezték. Kun Béla az utóbbi időben nyíltan is hangoztatta, hogy ellenzi Sztálin politikai rendszerét. Kun Béla meghitt barátja volt Jagodának és Tuchacsevszkijnek és vesztét érezve külföldre akart szokni, de közben elfogták.

Londoni hír szerint Moszkvából megcáfolják azt a híresztelést, hogy Kun Bélát agyonlőtték volna. A Reuter ügynökség moszkvai levelezője hétfőn látta Kun Bélát Lenin nővérének temetésén.
(Kuruc.info)