Győri Nemzeti Hírlap, 1944. június 22., eredetiben itt
A Dnyeszter menti harcokban a németeknek sikerült egy orosz hídfőt megsemmisíteni. Több hadosztály ment orosz részről ott tönkre. Feltűnt, hogy foglyok legnagyobb része 15-16 éves gyerkőcökből és 60 év körüli férfiakból állott.
Legnagyobb részük Odesszából származott. Azt mesélik, hogy azonnal a szovjet bevonulás után a férfilakosság legnagyobb részét agyonlőtték, a nőket elhurcolták munkákra. Minden családtól elszedték nemcsak az élelmiszereket, de még a ruházatot is, meg a főzőedényeket.
A gyerkőcök és idős férfiak megmaradt részét így ahogy voltak, besorozták és azt mondották nekik, hogy Sztalin apának joga lett volna őket is agyonlövetni, mert valamennyi „áruló”. De Sztalinnak jó a szíve és ezért 3 havi vizsgának veti őket alá.
Kezükbe nyomták a puskákat, a gépfegyvereknél igen gyorsan és csak futólagosan kiképezték őket és erre azonnal a legelső harcvonalba küldték, hogy bebizonyítsák, hogy jó szovjet állampolgárok. Hátulról a szovjet géppuskákkal kergették a német vonalak ellen, elölről a németek tüze érte őket, mind megannyinak nem volt más meggyőződése, mint az, hogy elpusztul. Most örülnek, hogy megszabadultak a szovjet pokolból. A németeket nem szeretik, de ezerszer szívesebben látják, semmint a saját népét öldöklő szovjet vörös hadsereget.
A feketepiac hazája a szegény embereket uzsorázó ószeres piac (eredetiben itt)
Hiába minden figyelmeztetés, felemelt büntetés, a győri ószeres piacon olyan feketeárak vannak, amilyenektől égnek áll az ember haja.
Szegény emberek vásárolnak ott és a cigányok és egyéb árusok kopott rongyokat hallatlan áron sóznak rájuk. Nemrég egy győri iparos oláhcigány árust talált, aki a 42 filléres népcérnát tizenkét pengőért árulta! Aztán adta hatért - aztán átadták a rendőrnek, de milyen nehéz volt rendőrt találni, aki bevigye. Hol jutott a cigány a sok cérnához?
Csapjon le a hatóság bizalmi emberekkel az ószeres piacra minél gyakrabban, ne engedje kiuzsorázni a szegény embereket és tegye lakat alá a lelketlen kufárokat, mert nem szabad, hogy a zsidóság helyén most keresztényekből álljon egy hiéna-gárda. Börtönbe a hiénákat, vagy dologházba minél előbb!
(Kuruc.info)