Győri Nemzeti Hírlap, 1938. július 13., eredetiben itt
Berlin, július 12.
Rendszeresen és egyre gyorsabb ütemben folytatódik a német birodalomban a zsidók kiküszöbölése a gazdasági élet minden terén.
Legújabban a zsidó kereskedelmi utazók kikapcsolása van folyamatban. Ebben a foglalkozási ágban a múltban a zsidók igen nagy számban voltak képviselve, és éppen ezért a kiküszöbölési folyamat nehezen halad előre. Az utóbbi hetekben azonban a lapok hirdetései között mind gyakrabban olvashatók olyan hirdetések, amelyekben árja kereskedelmi utazókat keresnek. A Schwarzes Korps, az SS hivatalos lapja, az utóbbi hetekben cikksorozatban foglalkozott ezzel a kérdéssel, és felszólította az illetékes érdekképviseleteket, hogy ezzel a kérdéssel tüzetesen foglalkozzanak, mert rövid idő alatt nem szabad a német birodalomban nem árja kereskedelmi utazónak működnie.

Zsidó borbélyüzlet a Kristályéjszaka után. A nyilak a Dávid-csillagokra mutatnak
 
Városszerte nagy a felháborodás a titkos zsidó hírszolgálat leleplezése miatt (eredetiben itt)
1941. július 13.
Szombati számunkban megírtuk, hogy a Baross Szövetség múlt vasárnapi győri üléséről már szerdán beszélt a londoni rádió magyarul beszélő bemondója.
A hír Győrből sehogy másképpen nem juthatott Londonba, csak úgy, hogy titkos rövidhullámú készüléken adták le. Tekintettel pedig arra, hogy a magyarországi zsidókérdésbe vágó előadás visszhangja volt a londoni bemondás, cáfolhatatlanul zsidó kéz van abban, hogy a vasárnapi eseményről szerdán már London beszélt.
Leleplező cikkünkkel kapcsolatban nagyon sok levél futott be szerkesztőségünkbe már szombaton és személyesen is többen jöttek, azt kérve, hogy a megdöbbentő, aknamunka megtorlásául kíméletlen eljárásra hívjuk fel a hatóságok figyelmét.
A leveleket helyszűke miatt nem közölhetjük, de a levelek tartalma éles hangon mind ugyanaz:
Kövessük a külföldi példákat. Egyszer és mindenkorra lehetetlenné kell tenni a hazug londoni, hazaáruló, bomlasztó propaganda hallgatását és azt is, hogy Magyarországról rejtjeles hazug híreket juttathassanak külföldre.
Hogy a külföld hogyan jár el, íme itt égy példa:
 
Tíz ismert kommunista zsidót kivégeztek Zágrábban (eredetiben itt)
A horvát belügyminiszter hivatalos közleményt adott ki arról, hogy Zágráb mellett egy erdőben megtalálták egy rendőrtisztviselő állatiasan megcsonkított holttestét, s a vizsgálat megállapította, hogy a bűncselekmény kommunista bujtogatók műve.
A bűntett értelmi szerzőit, 10 ismert kommunista vezetőt, akiknek nagy része szellemi foglalkozást űző zsidó, rögtönítélő bíróság elé állították, és halálra ítélték. Az ítéletet már végre is hajtották. A belügyminisztérium közleményét falragaszokon is közzétették.
A rögtönítélő bíróságokról szóló rendelkezéseket kiterjesztették titkos rádióadók üzembetartására és ellenséges rádióállomások hallgatására is.
Ugyanígy járnak el már régen Németországban is.
A szabadkőműves zsidó liberális időkben ezeknek a köröknek befolyására mindig átvettünk minden destruktív szellemi nyavalyát a külföldtől. Most pedig vegyük át a nemzet érdekében, fennmaradása, boldogulása ügyében életdöntően fontos külföldi példákat: irtsuk ki a bomlasztásnak még a csiráját is a magyar életből!
(Kuruc.info)