Győri Nemzeti Hírlap, 1938. július 24.

Róma, július 23. MTI. Az olasz sajtó állandóan napirenden tartja a fajkérdést és Virginio Gayda a Giornalé d'Italia mai vezércikkében először állást foglalt a zsidó kérdésben, többek között: a nemzetet alkotó fajba idegen fajok exponensei furakodnak be, akik nem tudnak közösséget vállalni a nemzet céljaival és törekvéseivel. Gayda Oroszország esetét hozza fel, mint jellegzetes példáját annak, hogy hogyan szolgáltatja ki magát egy fajnak, nevezetesen a zsidóságnak. Olaszország ezért foglalt most állást a fajkérdésben, mert felismerte, hogy a nemzetnek meg kell tisztulniok és vissza kell térniök őseredetű tulajdonságaikhoz.

A zsidó nem repül
1941. július 24.
A német hadijelentésekből hallottuk, hogy a németek lelőttek és elfogtak több bolseviki repülőt, kik között női pilóta is volt. Az elfogott bolseviki repülők elkeseredetten beszélték, hogy a repülőszázad egy zsidó politikai megbízott ellenőrzése alatt állt, a zsidót tették a nyakukra.

A zsidó politikai megbízott minden repülés előtt pálinkát osztogatott, maga is lenyakalt jó adagokat, aztán vérben forgó szemmel suhintott pálcájával: Most aztán repülünk a kutya nácikra! Indulás!
A pilóták beültek, indultak, nem egyet közülük hamarosan le is lőttek a németek, de a zsidó politikai biztos még most is ott hadonász harciasan, gőgösen a vutki mellett a repülőtéren.
Majd bolond lesz a nácik fölé repülni! Menjen a buta orosz, menjen férfi, menjen asszony, menjen mindenki. Gyilkolni, ártatlanokat halomra ölni pincékben és börtönökben, ez kéj, ez szép, ez nem veszélyes. Ez való neki. A buta gój meg csak repüljön!
Na, nem nehéz megjósolni, hogy hamarosan a bolseviki vezérek és zsidó Sztalin fiuk is repülni... azaz lógni fognak. A fán. Mert borzasztó világ lesz ott, ha az orosz nép felébred!
Mit akar a zsidó Kauffmann a németekkel?
Berlin, júl. 23. Német TI. Éjszakai jelentés: Egy Teodor Kauffmann nevű zsidónak, aki Roosevelt titkos tanácsadója, különös könyve látott napvilágot.

Ebben nem kevesebbet indítványoz a baloldali világnak, mint azt, hogy a német véderő minden tagját fogságba kell ejteni és orvosokkal terméketlenné tétetni. Ugyanakkor a német polgári lakósságot - írja tovább a csodabogárszámba-menő könyv - is sterilizálni kell és ezzel két nemzedéken keresztül biztosítani lehet a németek lehengerlését.
Berlinben egyrészt nagy felháborodással, másrészt kacajjal fogadták a könyv megjelenését és rámutattak arra, hogy a tengely ellenségei már csak ilyen fegyverrel tudnak kísérletezni.
Litvinov kétségbeesve kér segítséget Amerikától
1942. július 24.
Amszterdam, júl. 23. Német TI. Az angol hírszolgálat közleménye szerint Litvinov szovjet nagykövet szerdán megbeszélést folytatott Roosevelttel. A megbeszélések mibenlétéről nem volt hajlandó nyilatkozni, megállapítható azonban, hogy a második arcvonalra vonatkozóan tárgyaltak. Roosevelt néhány órával Litvinov látogatása után fogadta Follet Bradly vezérőrnagyot, az első amerikai hadsereg légierejének főparancsnokát, aki rövidesen hivatalos megbízatásban külföldre utazik.

Stockholmi értesülés szerint Litvinov és Roosevelt találkozásával kapcsolatban úgy tudják, hogy Litvinov felhívja az amerikai elnök figyelmét azokra a veszélyekre, melyekkel a szovjet-oroszországi hadihelyzet gyors fejleményei fenyegetnek. Rámutatott arra, hogy az arcvonal déli szakaszán a szovjet csapatok nem tudnak szervezett ellenállást tanúsítani és újból sürgette a második arcvonal felállítását a Szovjet tehermentesítése érdekében. A szövetségeseknek Litvinov szerint haladéktalanul meg kell inditaniok támadásukat és nem szabad bevárni azt az időpontot, amikor Timosenkó tartalékai is felőrlődnek. - Mint Londonból jelentik, ezek a hírek mély benyomást tettek politikai körökben. Az Evening Standard ebből az alkalomból kifejti, hogy ha Szovjetoroszország végleges vereséget szenved, Németország támadó ereje annyira megnövekszik, hogy magának Nagy-Britanniának a léte is komoly veszélybe kerül.


Londoni jelentés szerint Litvinov a Roosevelttel folytatott megbeszéléseiben azzal indokolta a második arcvonal felállításának szükségességét, hogy kijelentette: Az ellenség Kaukázusba való betörése után a Szovjetunióban legfeljebb már csak gerilla harcokkal tudnának ellenállni. Ez azonban nem lenne elég annak megakadályozására, hogy a német főparancsnokság két-három millió embert vissza ne küldhetne nyugatra.

(Kuruc.info)